Hocam uzun bir aradan sonra yeniden merhaba.
İkizlerim uzun süredir iyiler derken kreşe başlamamızla beraber hastalıklar da başladı.
Dağhan:36 aylık 97 cm 16 kg.
Cuma günü ateş burun akıntısı ve öksürük başladı sizin uygulamalarınızın dışında bir şey yapmadım derken cumartesi sabah 41 lere varan yüksek ateş artmış öksürük ile çocuk doktorumuza muayeneye gittik.Tam kan sayımı istedim gerek yok salgın belli boşuna canını yakmayalım tüm çocuklar aynı dedi.Muayene sonrası larenjit olduğunu söyledi viral kaynaklı antibiyotiğe gerek yok dedi sekrol ve benical şurup yazdı.Ben sizden edindiğim tecrübeyle o şuruplara da başlamadım fakat gece öksürük ve nefes darlığı ile çocuk bir anda tıkandı neye uğradığımı şaşırdım hemen alıp balkona çıkardım yaklaşık 10 dk balkonda soğuk havada tuttum eve alıp yarım ampul dekort (bu arada kendim hemşireyim) ım yaptım ve yaklaşık 45 dk soğuk buhar verdim ve çocuk rahatladı.Ertesi gün doktorumuzu arayıp durumu anlattım ve evde pulmicort bulundurmamı yine sıkışırsa onu vermemi önerdi.
Batuhan:36 aylık 97 cm 14.6 kg
Kardeşinin ertesi günü aynı şikayetler onda da başladı sadece nefesi daha açık ama çok balgamlı öksürüğü var ateşi çok yüksekti busabah onun da normale döndü
.
Hocam size sormak istediklerim
1-Benical ve sekrol e başlamamakla hata mı ettim acaba balgam daha da artıp daha kötü olur mu
2-Çalıştığım kurumda ki diğer hekimler antibiyotik başlamam konusunda hemfikirler üstüne bakteriyel bir enfeksiyon eklenir mutlaka başlamalısın diyorlar bu konuda yine muallakta bıraktılar beni
3-Yine böyle bir atak yaşarsak pulmicort kullanmazsam açılmaz mı mutlaka vermeli miyim
4 son olarak ta gelişimlerini değerlendiriseniz çok sevinirim .
Saygılar...