Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - KRUP
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKRUP

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 338
Mesajın Direkt Linki Konu: KRUP
    Gönderim Zamanı: 07 Eki 2013 Saat 15:27
Hocam uzun bir aradan sonra yeniden merhaba.

İkizlerim uzun süredir iyiler derken kreşe başlamamızla beraber hastalıklar da başladı.

Dağhan:36 aylık 97 cm 16 kg.

Cuma günü ateş burun akıntısı ve öksürük başladı sizin uygulamalarınızın dışında bir şey yapmadım derken cumartesi sabah 41 lere varan yüksek ateş artmış öksürük ile çocuk doktorumuza muayeneye gittik.Tam kan sayımı istedim gerek yok salgın belli boşuna canını yakmayalım tüm çocuklar aynı dedi.Muayene sonrası larenjit olduğunu söyledi viral kaynaklı antibiyotiğe gerek yok dedi sekrol ve benical şurup yazdı.Ben sizden edindiğim tecrübeyle o şuruplara da başlamadım  fakat gece öksürük ve nefes darlığı ile çocuk bir anda tıkandı neye uğradığımı şaşırdım hemen alıp balkona çıkardım yaklaşık 10 dk balkonda soğuk havada tuttum eve alıp yarım ampul dekort (bu arada kendim hemşireyim) ım yaptım ve yaklaşık 45 dk soğuk buhar verdim ve çocuk rahatladı.Ertesi gün doktorumuzu arayıp durumu anlattım ve evde pulmicort bulundurmamı yine sıkışırsa onu vermemi önerdi.

Batuhan:36 aylık 97 cm 14.6 kg

Kardeşinin ertesi günü aynı şikayetler onda da başladı sadece nefesi daha açık ama çok balgamlı öksürüğü var ateşi çok yüksekti busabah onun da normale döndü
.

Hocam size sormak istediklerim

1-Benical ve sekrol e başlamamakla hata mı ettim acaba balgam daha da artıp daha kötü olur mu
2-Çalıştığım kurumda ki diğer hekimler antibiyotik başlamam konusunda hemfikirler üstüne bakteriyel bir enfeksiyon eklenir mutlaka başlamalısın diyorlar bu konuda yine muallakta bıraktılar beni
3-Yine böyle bir atak yaşarsak pulmicort kullanmazsam açılmaz mı mutlaka vermeli miyim
4 son olarak ta gelişimlerini değerlendiriseniz çok sevinirim .

Saygılar...

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118373
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eki 2013 Saat 20:24
Daghan: 4cm. boy, 1.5kilo agirlik fazlasi var. Hayret! Viruslerin varligindan haberdar olan bir doktor!!!
Decort yapmakla cok iyi yapmissiniz. SAKIN evde Pulmicort bulundurmayin, bu ilac, sadece; Allerjik rinitte kullanilir. Onun niyeti baska...
Batuhan: 4cm boyu fazla, kilosu normal.
1- Bu ilaclari eve bile sokmayin... Hani Benical Saglik bakaliginca yasaklanmisti??
2- O geri zekali doktorlara gore, bu mantikla, her hastaya antibiyotik verilir. Bunlar ya sahtekar, yada cok cahiller. 10 000 de bir ihtimal icin niye; 9 999 cocuga antibiyotik vereyim!! Olana veririm, 9 999 cocugu kurtaririm.. Hangisi daha mantikli?? Bu suali o gerzeklere bir sor bakalim ne diyecekler.
3- 40 senede, hicbir hastamda, Pulmicort kullanmadim, hicbir aksi durumda olmadi...
4-Yukarda yazdim..
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eki 2013 Saat 22:43
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim hocam.Neticede hekim olan onlar olduğu için düelloya giremiyorum,her olaya tıbbi farklı bir açıklama yapıyorlar ve ukala damgası vurur gibi bakışları oluyor.
zatüree,menenjit,otit olmasını mı bekliyorsun ,antibiyotiğin yan etkisi gribin sonundan daha hayırlı diyorlar.Yani şu durumdan bir süre sonra hasbel kader bakteriyel başka bir enfeksiyona yakalansalar haklı çıkmış olmanın zaferini kutlamak için dört gözle bekliyorlar,fırsat kolluyorlar,abartısız her saat nasılmış çocuklar düşmüş mü ateşleri düzeldiler mi diye takip ediyorlar gülerek.üç gün sonra görürüz seni diyorlarConfused

Bu arada ikizlerimin dünden beri ateşi yoktu bir kaç saat önce yine 40 a dayandı,valla onlara sormaya çekiniyorum dediğimizi yapmadın tabi düşmez diyecekler diyeConfused haklı çıkarmaktan çok korkuyorum hocam.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2013 Saat 02:30
Carsambaya kadar ates olabilir. Hic onemli degil.. Korkmayin. Griplerin;5-7 gun ates yapabileceklerini bilmedikleri icin, boyle sacmaliyorlar. Zira kendilerine; "-Atesi dusmedi-" diye tekrar gelen Gripli hastalara ne diyeceklerini bilemiyorlar...Bastan savmak icinde, bir kan tahlili bile istemeden, yaziyorlar antibiyotigi, hastayi baslarindan saviyorlar... Bu kafadaki doktorlar maalesef cogunluktalar ve hep, duzgun doktorlara camur atarlar. Butun doktorlarin, kendileri gibi olmasini isterler.
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2013 Saat 10:41

Teşekkür ederim hocam.Aynen dediğiniz gibi antibiyotik yazmadı diye bizim çocuk doktorumuz arkasından söylemedikleri kalmadı,nasıl böyle bir riski alırmış,yok otçu çöpçü doktormuş ki bol limon ve bal önermişti sizin ki gibi,hem antibiyotik yazmayanları neredeyse tefe tutuyorlar hem de dün konuşurlarken kulak misafiri oldum artık üçüncü kuşak antibiyotikler bile fayda etmez oldu dördüncü kuşak ne zaman çıkar acaba diyorlarConfused dün çalıştığım kuruma bir hasta çocuk getirdiler kendileri fransa da yaşıyormuş bize sordukları şey: Fransa da antibiyotik yazmıyorlar sizin doktorunuz yazar mı acaba oldu..ben ce türkiyede sağlık bakanlığı performansa göre ödeme yapacaksa en az ilaçla tedaviyi becerebilen doktorlara performans vermeli.

Saygılar...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2013 Saat 20:28
Butun dunyada, TURKIYE'deki doktor kafasinda doktor, kattiyen bulamazsiniz.. Zaten antibiyotiklere direnc problemide bu kafadaki doktorlar yuzunden olusuyor.. Turkiye de kimi kime sikayet edeceksiniz? Saglik bakanligi doktorlari , sokaktaki doktorlardan farkli bir bilgiye sahip degillerki!!! Bu sahtekar doktorlar, yaptiklari samata ile duzgun doktorlari da kendilerine benzetiyorlar, ama nereye kadar???
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2013 Saat 22:44
Hocam ateşimiz günde bir veya iki kez yükseliyor ve 39 civarı oluyor,en azından 3-4 saatte bir yükselme devri bitti.çok rahatsız olurlarsa pedifen veriyorum düşüyor.Bugün çocuk doktorumuz da sizin gibi çarşambayı bekle halen düşmezse kan sayımı bakalım dedi.Kaç gündür antibiyotiğe başlamamışken hazır son dakika başlamayalım dedi.Öksürük inanılmaz safhada ve balgamlı özellikle gece çok artıyor öksürürken kusuyorlar.Her gün sıcak buhar la uzun bir banyo yaptırıyorum fakat en azından gece öksürüğü için bir şey yapamaz mıyız? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2013 Saat 22:54
oksuruk kotu bir sey degil, bu sayede hastalik suresi kisalacak. Dogru, aksi giden bir durumdan suphe edilirse, once WBC bakilmalidir. Kimmis bu doktor, merak ettim.. Doktor ismi soranlara yardimci olur belki..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.