Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
miren
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 53
|
Konu: SÜT ZARARLIMI Gönderim Zamanı: 19 Eki 2013 Saat 21:49 |
http://www.youtube.com/watch?v=sVu80y39c4E&feature=share
HOCAM VİDEO HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ NEDİR
BEN BOL SÜT İÇİRİYORUMMM
|
 |
LİVANELİ
Katılımcı Üye
Puanlar: 168
|
Gönderim Zamanı: 20 Eki 2013 Saat 00:52 |
şimdi bu konuyu açmak için siteye girdim sizin başlığınızı gördüm..bende hocamızın cevabını dört gözle bekliyorum..bütün ezberim bozulmuş durumda şu an..ve bunu gördükten sonra çok araştırma yaptım nette gerçekten bilimsel bir çok araştırma var bu konuda çok şaşkınım
|
 |
miren
Üye
|
Gönderim Zamanı: 20 Eki 2013 Saat 01:11 |
peki araştırmaların sonucunda önemli olan bi kaç bir şey paylaşırmısın
ben veriyorum hala , vermeyede devam edeceğim
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118774
|
Gönderim Zamanı: 20 Eki 2013 Saat 01:38 |
Eskilerin deyimi ile: Mugalata yapiyor..Laf salatasi da diyebiliriz. Dikkat ederseniz, sunucunun sordugu hicbir suali cevapliyamiyor, devamli, dansoz gibi kiviriyor.. Once Laktozdan bahsediyor, anne sutunde de Laktoz oldugunu es geciyor ve hemen Kazeine lafi getiriyor. Kazein, seker degil, proteindir. Sutun posa kismini temin icin vardir. EMILMEZ... Eger emilse idi, kaka olusamazdi ve sindirim esnasinda olusan toksik maddeler atilamazdi.
Annenin meme kanallarinda; Bacillus lactobifidus oldugunu iddia ediyor... Ne diyelim, Allah akil fikir versin.
Osteoporozdan bahsediyor.. Bu konuda hicbir sey bilmiyor. Insanlarda, kemik depolari kalsiyum biriktirmeyi, ergenlik cagina kadar yaparlar, ondan sonra kemiklerden devamli bir kalsiyum kaybi vardir. yeterli sut-sut urunu alirsaniz, dogrudur, depolara bir kalsiyum yerlesmesi olmaz ama kalsiyum sokulmeside olmaz. Goruyorsunuz degilmi, ILMI, nasilda carpitiyorlar. O ZAMAN sormak lazim. Sut zararlida niye bebek mamalari da zararli degil?? ONLARDA SUT TOZUNDAN YAPILMIYORMU??? Zaten butun bu uckagitlarin altinda yatan, mama firmalarinin yalanlari..VE maasli doktorlari.
Siz ve cocuklariniz, sut icmeye devam ediniz... Boyle sut aleyhtari uckagitcilar her daim olmustur.. Eski maillerde bunlarin ornekleri bol miktarda vardir.
Gecen senelerde de, bir sahtekar, sut isitildigindan, proteinleri harap oluyor diye iddialarda bulunmustu, ne oldu? Aldi agizinin payini oturdu asagi..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Eki 2013 Saat 01:39
|
 |
miren
Üye
|
Gönderim Zamanı: 20 Eki 2013 Saat 10:15 |
buna benzer cvb geleceğini biliryordummm
süt içmeyen çocuklar hep kısaaa
yıllardır anne sütü alamayan inek sütü içmiş
çok teşşekkeürlerrr
|
 |
gokceninannesi
Üye
Puanlar: 27
|
Gönderim Zamanı: 20 Eki 2013 Saat 15:51 |
Merhaba benimde aklıma takılıyor bu konu videoyu izleyemedim aama bende bu konuda bi makale okumustum. Çig süt, uht süt ve süt ürünleri konusunda. Hocam buna göre süt içerisindeki emzimler sayesinde sindiriliyor. Uht işlemi bu emzimleri parçalayıp yapısını bozuyormus. Kediler üzerinde deney yapmışlar çig süt ve uht süt sonucunda uht süt içen kediler 3 kuşak sonra nesilleri tükenmiş. hiçbir şekilde süt önermiyor anne sütü hariç. Ama ev yapımı yogurt kefir öneriliyor bu işlemlerle emzimler geri geliyormuş. Hocam bu konuda ne düşünüyorsunuz?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118774
|
Gönderim Zamanı: 20 Eki 2013 Saat 18:28 |
Bu konu, daha eski bir YALAN..
Madem boyle bir durum var, niye "Bebek mamalari" zararli demiyorlar?? Bebek mamalari da inek sutunden yapiliyor. Onlarda onceden UHT isleminden geciyorlar, bir suru enzimatik ve kimyasal islemlerden geciyorlar, Kazeini azaltiliyor, yagin tamami aliniyor(Tereyagi yapiliyor) nebati yag ilave ediliyor, suyu ucuruluyor(Liyofilize ediliyor) toz haline getiriliyor, ve butun bu islemler sirasinda sutun proteini,yapisi ve enzimleri (sutte ne enzimi varsa?) bozulmuyor ama, 3-5 saniyelik isitma islemi bozuyor.. Bunlar ya cahil, yada aptalmi saniyorsunuz? Ne gezer, bu uyaniklar akillari siraca halki sutten sogutup, uzun yillan mama kullandiracaklar... Hepsi uckagitci MAMA FIRMALARIN halt etmeleri.. Dunyada Turkiye den baska. TV lerde mama reklami yayinlanan bir ulke varmi??
MALUM MAMA YENILIRSE, bebeklerin cevresine "Mavi bir zirh" olusuyormus, ve bebekleri hapsiran tombul Teyzelerden koruyormus!!
Bulmuslar boyle enayi doktorlari, konusturup duruyorlar.. Niye hic mamalar aleyhinde konusan doktor yok?? Sikar biraz, hepsi gobekten bagli, namussuzlarin..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Eki 2013 Saat 01:49
|
 |
LİVANELİ
Katılımcı Üye
Puanlar: 168
|
Gönderim Zamanı: 21 Eki 2013 Saat 00:24 |
Hocam ne diyelim bilemiyorum bunlara profösörüz diye ortada geziyolar..gercekten cok saskindim darma duman oldum sutle ilgili boyle bisey duyunca suan yine rahatlattiniz beni..
|
 |