Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ANTİBİYOTİK
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumANTİBİYOTİK

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
burak.zeynep Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 49
Mesajın Direkt Linki Konu: ANTİBİYOTİK
    Gönderim Zamanı: 21 Eki 2013 Saat 11:42
Hocam Turkiyede tum haberler Amerikada yapilan bir arastirmanin sonucunu bangir bangir veriyor....Gereksiz antibiyotik kullanmanin sonucu olarak artik normalde cok kolay tedavi edilen hastaliklarin olumlere yol acacagini duyuruyor.Sayenizde bes yasindaki ogluma cok az (sizi tanimadan )kullandim.Sekiz aylik kizima hic daha ilac vermedim doktor iki aylikken ant.yazmisti....İyiki varsiniz herkese anlatiyorum sizi ,dedikleriniz ortaya cikiyor insafsiz doktorlarin da vicdanlari rahatsiz olur İnsallah...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119865
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2013 Saat 21:27
Hic zannetmem.. SURU icgudusu ile is yaptiklarindan, yaptiklarini "akil suzgecinden" gecirmedikleri icin, zerre muteessir olacaklarini tahmin etmiyorum.. " - Sadece benmi? Herkez veriyordu-" deyip, siyrilacaklar. Bu konuda, doktorlardan evvel, bunlara boyle sacma-sapan egitim veren Tip Fakulteri ve onlarin, uyduruk Prof. lari utansinlar...
Yukarı Dön
şefo Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1186
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2013 Saat 22:51
iyiki varsınız bende artık antibiyotik ve soğuk algınlığı cold gibi ilaçları kullanmıyorum ama hocam ilaç firmaları sizi hiç sevmiyodur sizde onları gerçekten dediğiniz gibi grip 15gün sonra kendiliğinden geçiyor 2aylık kızıma bile aferin yazmış dr.büyük kızımda sizi geç tanıdım 4yaşındaydı ve çok ilaç kullandıkCryteş.ederiz artık gereksiz ilaç kullanmıyoruz
Yukarı Dön
MaRaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3238
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2013 Saat 22:55
hocam o haberlerde bakterilerin direnç kazandigi da yaziyordu
 biz antibiyotik kullanmadik ama ba$kalari kullanip bakteriyi mutaysona ugratti diye bizede zarari olacak oylemi , dogrumu anladim bilmiyorum ama boyleyse çok korkunç butun bu olanlar ve  olacaklar :(
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2013 Saat 23:32
Maalesef dogru... FAKAT, onlardan ufak bir ustunlugunuz var, her ateslendiginde antibiyotik kullanmadiginiz icin, sizin bagisiklik siteminiz, onlardan cok daha ustun oldugundan, siz o bakterilerin hakkindan hic antibiyotik kullanmadan bile gelebileceksiniz..
Yukarı Dön
MaRaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3238
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2013 Saat 00:06
çocuklarimiza Allah uzun omur saglik versin hocam da
biz çocukken doktorumuz siz deildinizki :(
ailemin anlattigina gore her ki$ onlarca penisilin ignesi yemi$im bron$itim diye
sebep olan doktorlari Allaha havale ediyorumPinch
Yukarı Dön
kardelenk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 59
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2013 Saat 00:09
Sayenizde benim oğlum da hiç ilaç kullanmıyor, 3 yaşında ve bir kere dahi antibiyotik almadı, ateş düşürücü sayılıdır aldığı. tanıdıklarıma ve arkadaşlarıma da anlatmaya çalışıyorum, ama çoğu nedense dikkate bile almıyor. ilaç almadan iyileşmez gibi geliyor onlara, tabi biraz panik yaptıkları için sanırım... oysaki bilseler... :( 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2013 Saat 00:27
-MaRal : Herhalde, Penisilin ile Bronsit tedavi eden, dunyada bir tek Turk doktorlaridir.

-kardelenk : Merak etmeyin, onlar da ogrenecekler, ama zor yoldan ogrenecekler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.