Merhaba Kadir Bey,Benim oğlum 6,5 aylık 1140gr doğdu,şuanda 1 yaşında,73cm ve 8300gr.
6.ayda yapılan idrar tahlilimzde enfeksiyon olduğu tespit edildi.
İlk önce antibiyotik şurup geçmeyince iğne kullandık.
Bundan 2,5ay önce yine idrarında enfeksiyon oluştu,cefaks antibiyotik şurup kullandık.İkinci kez tekrarlayınca doktorumuz erkek bebeklerde sünnet önerdiklerini söyledi.
Şimdi sünnet olmadan önce de test yaptırdık yine enfeksiyon var,değerler aşağıdaki gibi.Çocuk doktorumuz 4gün amikozit iğne kullanın sonra 6gün suprax verin dedi.İğnelerden hemen sonra sünnet olabilirmişik.
Sünnet yaptıracağımız doktoru araştırıp,ona sorup iğnelere başlamayı düşünüyorduk.
Bu gün bir üroloğa gittik.Test sonuçlarına baktı ve idrar kültürü almanın çok zor olduğunu,bizim nasıl aldığımızı sordu,sadece ıslak bir pamukla silip idrar torbasını koyduk.Bu çıkan kültür sonuçlarının %85inin yanlış olduğunu,asıl mesaneden alınan idrarın kesin sonucu verdiğini söyledi,ancak böyle bir uygulamayı da bu bebeğe yapmıyacağını söyledi.Herhangibir sıkınıtı var mı?ateşi var mı dedi...bizim o tarz bir sıkıntımız olmadı,sadece önceden kullandığımız antibiyotiklerden sonra uzun süreli ishalimiz oldu.Ayrıca amikozit iğneyi yaptırmayın dedi,suprax verebilirmişik,ama ben onu da vermek istemiyorum,sizin tavsiyeniz nedir?
Kafam karmakarışık,son doktora göre şikayetimiz olmadığı için bir problem yok..
Her söylediği ile bana güven verdi ürolog doktoru ancak anesteziyle sünnet yapıcak olmasına karşın narkoz testi yapıyormusunuz dediğimde öyle bir test yok demesi bana ilginç geldi.Ayrıca sünnet olup olmaması durumu değiştirmycek,yine aynı sonuçları alırsınız dedi.
Lütfen kusura bakmayın çok uzun yazıp zamanınızı aldım ama gerçekten bir çıkmazdayım,ben en doğru idrar kültürü testini nasıl alırım yada gerek var mı?Enfeksiyonlardan tamamen nasıl kurtuluruz?(evde iki kedimiz var onlardan bulaşabilir mi?)
Son olarak çocuk doktorumuz kan değerllerimize göre 1 ay daha günde 10ar damla ferrum
ve günde 1ölçek polivit e devam edin dedi.Sizin öneriniz nedir?Meyve ile çok aramız yok,ancak hazır meyve püreleri tüketiyor.
Çok teşekkür ederim.
Düzenleyen Sblkln - 26 Kas 2013 Saat 23:59