Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
filolog
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 25
|
Konu: KABIZLIK Gönderim Zamanı: 03 Ara 2013 Saat 09:26 |
Hocam merhaba, 5 aylık kızım yaklaşık 10 gündür kabız. Bebelac lf mama veriyoruz inek sütü proteinini sindiremediği için. geceleri de anne sütü alıyor. ek gıdaya henüz geçmedik. gün içinde de alabildiği kadar su içiriyorum. Benim yardımımla yapabiliyor sadece keçi pisliği gibi çıkarmaya başladı. Ne yapabilirim hocam gerçekten sıkıntı çekiyor? Bu arada sık sık kesilmiş süt gibi kusmaya başladı kakasını yapmak için sürekli ıkınıyor ondan kaynaklanıyor olabilir mi? Şimdiden teşekkürler..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117122
|
Gönderim Zamanı: 04 Ara 2013 Saat 01:11 |
Az yedigi icin olabilir.. Kilo alisi nasil seyir gosteriyor? KECI SUTU ve urunlerinden denedinizmi? 4 aydan sonra cok gerekmedikce, mama kullanmayin.
|
 |
filolog
Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Ara 2013 Saat 10:49 |
Bugün kilosuna baktıracagım hocam mamaya geceli tam 1 ayımız doldu (geçen ay hiç kilo alamamıştı), benim evde tarttığım kadarıyla bu ay 600 gram almış gibi. Sizce nasıl? Şehrimizde bulunan bütün büyük marketlere baktım keçi sütü bulamadım hocam, peyniri denemedim. Bir yer kaldı o da çok uzak fırsat bulunca gideceğim. Çok huzursuz, sürekli süt kesiği gibi kusuyor, rahat uyuyamıyor ve kabız :( ne yapacagımı şaşırdım. kahvaltı bile yapamıyorum kızımla ilgilenmekten ama nafile. bir sıkıntısı var ama bulamıyorum hocam :(((
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 04 Ara 2013 Saat 19:28 |
kilosunu bilmem SART..
|
 |
filolog
Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Ara 2013 Saat 23:49 |
Hocam hastaneden geldik, kilosu 5750 gram olmuş (geçen ay 5160 gramdı). Sizce nasıl? Hocam bide çişini yaparken gözleri yaşarıyordu, kusuyordu ve huysuzluk vardı. İdrar tahlili yapıldı yorumlar mısınız? Dansite düşük çıkmış ve 1 epitel görülmüş.  İdrar kültürü 3 gün sonra çıkacak eğer üreme varsa onu da paylaşmak istiyorum hocam. Bu arada keçi sütünü buldum size gelişmeleri aktaracağım. Şimdiden ilginize çok ama çok teşekkür ediyorum
|
 |
filolog
Üye
|
Gönderim Zamanı: 05 Ara 2013 Saat 00:09 |
Hocam ayrıca kızım inek sütü proteinini sindiremiyordu ya doktorumuz kan testi isterseniz yapalım ama küçük olduğu için doğru sonuç vermeyebilir dedi. 2 ay sonra inek sütü mamülleri vererek durumu takip edelim, eğer yine dokunursa 2 ay daha bekleriz tekrar veririz o şekilde bakalım dedi. Sizce doğru mu yaptık kan tahlilini yaptırmayarak?
Şimdi; 1. Kızımın bu ay kilo alımı nasıl? (3040 gram, 51 cm doğdu - 4.ayda 5160 gram 60 cm, 5.ayda 5750 gram ve 63 cm) 2. İdrar tahlili sonucu nasıl? 3. Kabızlığı, kusması ve huysuzluğu hakkında bir düşünceniz var mı? 4. İnek sütüne karşı uygulayacağımız yöntem dogru mu?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 05 Ara 2013 Saat 02:06 |
1- Idrar tahlili tertemiz. Kulturde ne cikarsa ciksin, o rapor dogru cope atilacak. Sakin dikkate almayin.
2- 4-5 ay araliginda alinmasi gerken kilo: 600gramdir, BUNU biraz daha arttirmasi ile ara kapanir.
3- O doktorun, yapmayi dusundugu testler; 4 yasindan evvel duzgun sonuc vermezler.
4- Eger; kusma on planda ise; "Pylor Spazmi" dusundulermi??? Oyle abuk-sabuk tanilar dusuneceklerine, biraz da buna kafa yorsunlar bakayim..
|
 |
filolog
Üye
|
Gönderim Zamanı: 05 Ara 2013 Saat 10:10 |
"Pylor Spazmi" nedir hocam? biraz arastırdım ama tam olarak anlayamadım. doktorun odasına nasıl girip çıktığımızı anlayamıyoruz bir acele bir telaş, çok sinir bozucu. peki şimdi hocam kabızlığa ve huzursuzluğa ne yapabiliriz? testler vs. doktor kontrolü yapıldı ama yine kızım kabız yine akşama kadar huzursuz ve ağlıyor hiç birşey değişmedi :(
|
 |