Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
esila_nurum
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 15
|
Konu: kızımın rahatsızlığı(kansızlık) Gönderim Zamanı: 06 Ara 2013 Saat 20:40 |
kadir bey merhabalar.. kızımın kansızlığıyla ilgili yazmıştım.. ilk 8,7 olan kansızlığımız 9,1 e yükselmiş 1 ay da.. doktorumuz ferrum damlayı günde iki kere 6 damlaya çıkardı.. bebeğimm bir haftadır ağzına zerre kadar mama almıyor, biberonu verdiğim an basıyo çığlığı (2.750 gr 51 cm doğdu, şuan 97 günlük ve 5,130 gr 63 cm ) son ay sadece 130 gr almış.. iştahsızlığı beni çok üzüyo..gerçek anlamda zorlanıyorum mama yedirirken.. son bi haftadır yemiyo bile.. birde doktorumuz cok sık antibiyotik veriyo.. dün rotavirüs aşısı için gittik ve yapılan idrar tahlilinde enfeksiyon çıktı suprax verdi kültür istedi sonuçları aynen yazıyorum
HER SAHADA: 7-8 LÖKOSİT, 10-12 EPİTEL HÜCRESİ GÖRÜLDÜ
cevabınız için şimdiden teşekkürler
Düzenleyen esila_nurum - 06 Ara 2013 Saat 20:41
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118684
|
Gönderim Zamanı: 06 Ara 2013 Saat 21:14 |
Maalesef; bu dolandiricik; son senelerde cok moda oldu. 7-8 Lokosit goruldu diye; IYE teshis edilemez. Bu miktar Lokosit, hele bir kiz cocugunda gayet normaldir. Isbati cok kolay... Ayni laboratuvara, kizinizin idrari imis gibi, "idrar gorunumunde cay suyu" verin, onda bile bu kadar lokositi gorurler. Isin raconu budur. Zaten bu sekilde Rapor yazmassa, dokktor o laboratuvar ile calismaz.. Bunlar "cete" dir...
Idrar tahlilinize tekrar bakiniz; NITRIT degerinin; (-) oldugunu goreceksiniz. Nitrit degerini ve benim yazdiklarimi, bu uckagitci doktorun gozune sokun... Soyledikleri; YALANDIR, YANLISTIR... Cocugunuzda, idrar yolu enfeksiyonu filan YOKTUR...
SIRF KENDISINE DAHA SIK GELESINIZ DIYE YAPILAN, SARLATANLIKTAN BASKA BIR SEY DEGILDIR...
Cocugunuzun hicbir seyi yok...
|
 |
esila_nurum
Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Ara 2013 Saat 21:25 |
cvbınız için çok teşekkür ediyorum antibiyotiğe kesinlikle başlamıyorum.. peki bu iştah kaybı ve kilo almaması dönemsel midir
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 06 Ara 2013 Saat 21:28 |
600gram eksigi kalmis, acele etmeyin, arayi kapatiyor. Ilk aylarda baya hizli kilo aldigindan, bu aylarda, gecici olarak istah azalmalari olabiliyor.
|
 |
esila_nurum
Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Ara 2013 Saat 21:30 |
çok çok teşekkür ediyorum içim rahatladı gelişmelerden haber veririm, iyi akşamlar
|
 |
esila_nurum
Üye
|
Gönderim Zamanı: 10 Ara 2013 Saat 16:52 |
kadir bey merhabalar, idrar kültürü sonuçlarımızı aldık aynen yazıyorum.
GRAM BOYAMA:EPİTEL HÜCRESİ, LÖKOSİT VE GRAM (-)NEGATİF BASİLLER GÖRÜLDÜ.
KOLONİ SAYISI: 50,000
SONUÇ:STENOTROPHOMONAS MALTOPHİLİA ÜREDİ.
NOT:ANTİBİYOGRAM SONUCU, CLSI KRİTERLERİNE UYGUN OLARAK, KISITLI ANTİBİYOGRAM İLKESİNE GÖRE RAPOR EDİLMŞTİR
STENOTROPHOMONAS MALTOPHİLİA Antibiyotik Duyarlılık Testi Sonuçları
SULBACTAM/AMPICILIN*(SAM): DUYARLI
PİPERACİLİN/TAZOBACTAM(TZP): DUYARLI
TMP/SMZ: DUYARLI
FEP: DUYARLI
NETILMISSIN:DUYARLI
LOMEFLOXACIN: DUYARLI
GN: DUYARLI
CTX:DUYARLI
CAZ:DUYARLI
TOBRAMYCIN:DUYARLI
FOX: DUYARLI
OFX: DUYARLI
AK: DUYARLI
AZTREONAM: DUYARLI
CXM:DUYARLI
CFM:DUYARLI
CZ:DUYARLI
SCF:DUYARLI
PİPERACİLLİN: DUYARLI
NOR:DUYARLI
CRO:DUYARLI
AMC*AMC:DUYARLI
CEFALOTİN: DİRENÇLİ
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 11 Ara 2013 Saat 01:12 |
Dedigim gibi: Tam sahtekar ve doktorla isbirligi yapan uckagitci bir cete...
KOLONİ SAYISI: 50,000 olmasi, kulture "disardan bulasma " oldugunun isaretidir.. Hakiki bir;IYE durumunda; Koloni sayisi: 100 000'den fazla olur..
1-Bu kadar basit bir bilgiyi, hadi o uckagitci doktor bilmiyor olsunda, O sahtekar laboratuvarin bunu bilmemesine imkan yoktur.
2- Koloni sayini: 50 000 olan bir kulture; "Antibiyogram testi" uygulanmaz. AMA SIRF, 3 kurus daha fazla alabilmek ugruna, boyle sacma-sapan bir bakteriye, antibiyogram uygulayan laboratuvar'a da 2-3 soz soylemek, boynunuzun borcudur..
Cocugunuzda; IYE diye bir sey yok, idrari tertemiz. SAKIN o uckagitci "cete mensubu" doktorun sozlerine kanmayin, verdigi hicbir ilaci da almayin. Sonucu bana yazin. Bakalim bu bilgilere sahip birisine cattiklarinda ne diyorlar???
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Ara 2013 Saat 01:13
|
 |
esila_nurum
Üye
|
Gönderim Zamanı: 11 Ara 2013 Saat 17:18 |
kadir bey merhabalar, ben artık inanamıyorum 3-5 kuruş için el kadar bebeklerin sağlığını tehlikeye atıyolar.. insanlık denen olgu günümüzde anlamını yitirmiş durumdaa.. sabah ilk işim dr m diye geçinen kızımın sağlığını emanet ettiğim hanımı aramak olduu.. aldığım cvp beni daha da üzdü açıkçası.. benden daha iyi biliyorsanız, çocuğunuzu kendiniz de tedavi edebilirsiniz, sizi buraya bağlayan yok, beğenmiyorsanız gelmezsiniz dedi birde ben bu yaşıma kadar sizin gibi bi anne ilk defa gördüm, gidin bence tedavi olun çocuğu ziyan edersiniz dedi..
size çok çok teşekkür ediyorum gözümü açtınız, çocuğuma abuk sabuk antibiyotikler içirmekten kurtuldum çok sağolun, iyi ki varsınız
|
 |