Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
KAYRA2013
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 14
|
Konu: GELİŞİMİ DURDU Gönderim Zamanı: 11 Ara 2013 Saat 22:50 |
iyi geceler hocam benim 6 aylık oğlum var doğum kilosu 3,490 boy 51 cm baş çevresi 35 cm şuan kilosu 7,935 boy 69
cm baş çr.42,2 cm oğlum yaklaşık 2 aydır kilo almıyor 26,10 tarihinde 8 kiloydu geçen
hafta 7,935 ölçtüler bıngıldağı 3,5 aylık kapandı onda sonra kilo almadı ek
besinlerede başladık hala almıyor çocuk nörolojiye sevk ettiler kollarının ve
bacaklarının çok sert olduğunu söylediler küvezde kalıp antibiyotik almasından
dolayı olabilir dediler oda emar istedi temiz çıktı bir sürü tahlil yaptılar
benim merak ettiğim tahlili bu kreatin böbrek yetmezliği değilmi hocam
bunlardan başka kromozom falanda bakıyorlar onlarda 24 ünden sonra çıkıcak
idrar da aynı şekilde ayrıca fizik tedavi verdiler sizce oğlumun neyi olabilir
neden gelişimi durdu şimiden teşekkürler metabolik tarama CK KREATİN K,NAZ TOTAL : 186 GLUKOZ : 89 KREATİNİN SERUM : 0,1
BUNLAR MERAK ETTİĞİM SONUÇLARI OĞLUMDA BÖBREKSEL BİR RAHATSIZLIK
MI VAR HOCAM
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118994
|
Gönderim Zamanı: 12 Ara 2013 Saat 01:00 |
8000-7935= 65gram... Butun gurultu patirti, bunun icinmi!!!! Bir biberon sut icirip, tarttirsa idiniz, 8.2kg gelecekti.. Bunlar onemli degil.
1- 6 aylik kilosu; zaten, 7.8kg dir. Bir eksigi yok.
2- 2cm boy fazlasi var. Gelisme geriligi YOK....
3- 2cm ; Kafa capinda eksik var. Esas mesele bu: Acaba, dogru olctulermi? Evde "terzi mezuru ile basi en buyuk eksenden gececek sekilde, kaydirmadan bir olcun..
4- Kafa buyumedigi icin, bingildak erken kapanir... Bingildak gelismedi diye beyin kucuk kalmaz. Boyle diyecek olan sahtekarlardan uzak durun.
5- Yuz ve tum boy resimlerini gonderebilirmisiniz!
|
 |
KAYRA2013
Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Ara 2013 Saat 11:58 |
teşekkürler hocam kayranın resimlerini koyarken hata veriyor email adresiniz varsa oraya atabilirim buğün fizik tedaviye gittik kasları sert diye ama hiçbirşey yok dediler bir iki hareket gösterdiler onları yapıcaz birde dün keratin değerlerini göndermiştim onlarda bir sıkıntı varmı sizce
|
 |
KAYRA2013
Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Ara 2013 Saat 12:20 |
|
 |
KAYRA2013
Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Ara 2013 Saat 12:22 |
|
 |
KAYRA2013
Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Ara 2013 Saat 12:23 |
hocam bunlar dünkü resimleri baş çevresi 42 ölçtüm ben
Düzenleyen KAYRA2013 - 12 Ara 2013 Saat 12:23
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118994
|
Gönderim Zamanı: 12 Ara 2013 Saat 20:06 |
Sirt ustu yatirdiginiz icin, kafa arkadan yassilmis, Turk kafasi olusmus... Kafa yukariya dogru buyudugu icin, hacmi degismedigi halde, cap kucuk cikiyor. Hastalik yok, Turk kafasi var..
Adalelerdeki sertlik, eskilerin sacmaliklarina kanip, o cocugu dik vaziyette oturtmadiginiz icin, "fis-fis kayikci" oynamadiginiz icin, hareketsizlikten olan sertlikler. Gosterilen hareketleri mutlaka yapin.Cocuk kalip gibi yatmasin...
EFSANEVI TURK YALANLARI:
1- Cocuk; 6. aydan evvel oturtulmaz, oturursa, "gegregi" batar..
"Gegrek" diye bir olusum yok. Bebek, dogdugundan itibaren, oturtulabilir, basi arkaya dusersede bir sey olmaz.
2- Cocuk cok kucaga alinmaz, yoksa kucaga alisir..
Eski evlerde, isler "Kaynanaya" kalmasin, gelin hanim is yapsin diye uydurulmus bir yalandir.. Isin aslini, domuz gibi hepsi bilirler...
3- Cocuga "Nazar deger" ..
Atesli hastaliklarin hepsi, mikrop kapma ile olur. Cok insan icine cikan bir cocuk, hele birde GUZELSE, cok ellenip-opuldugunden, diger "kaknem" , agzi sumugu akan cocuktan daha cok hasta olur.
4- Cocuklar aynaya bakmazlar..
Eskiden, aynalarin cok asiri pahali oldugu, bir tek Venedik'ten geldigi zamanlardan kalma ve cocuklar ayna ile oynayip kirmasinlar diye uydurulmus bir yalan..
|
 |
KAYRA2013
Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Ara 2013 Saat 23:14 |
Teşekkürler hocam aslında ben doğduğunda beri kayraya fış fış kayıkçı oynatıyorum :) sürekli sırt üstü yattığı doğru ama başka türlü yatmıyor destekli oturuyor sıkıntı yok ama diliyorum tahlilleride temiz çıksın onlar sonuçlansın onlarıda size göndericem çok teşekkür ederim yardım etmeye çalıştığınız için
|
 |