Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
ayazkeay
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 14
|
Konu: zatürre baslangici, beze Gönderim Zamanı: 29 Ara 2013 Saat 17:54 |
hocam saygilar , gecen sene oglumun bezeleri hakkinda size yazmistim, gecirdigi enselsiyonlardan kaynakli oldugunu söylemistiniz. simdiki sorumsa gecen hafta ogluma 1 aydir gecmeyen öksuruk nedeniyle sümük testi yapildi rsv pozitif cikti. sonrasinda da ates eklendi akciger grafisi cekildi ve zatürre baslangi denildi 1 gece hastanede yatti suan hala novasef igne oluyor. oglumun bezeleri sayica cik artti ve büyüdüler buna ek olarakda kürek kemiginin ordada kücük kaygan bir beze geliyor elime sizce önemli bir durum mudur ? birde rsv sanirim tekrarlayan bir hastalikmis oglumu kormak icin ne yapmaliyim ?
|
ayazzz
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118331
|
Gönderim Zamanı: 29 Ara 2013 Saat 20:02 |
" 1 aydir gecmeyen öksuruk nedeniyle sümük testi yapildi rsv pozitif cikti "
Aman ne buyuk mesele!!! Kan tahlilindeki WBC dusuklugu ile; "Viral hastalik" oldugu,zaten (kolaylikla ve UCUZ bir sekilde) belli olur... Gerisi, "ne virusu oldugu" HIC ONEMLI DEGILDIR... Zira yapilacak olan tedavi aynidir.
VE BU SALAKLAR, bu kadar ugrastiklari halde, RSv isbatlandigi halde, Antibiyotik hemde Novasef vererek, bir tedavi yaptiklarini saniyorlar oylemi.....
Yok bu isin artik iyice "civisi cikmis"... Bunlar resmen "Zeka ozurluler"...
RSV virusu, tekrarlamaz... Ancak 1-2 sene gececek, RSV virusu vucut yapisini degistirecek, hastanin kazandigi 'bagisiklik' ise yaramayacak, ancak o zaman tekrar edebilir..
O SAHTEKAR HASTANEDEN DERHAL KACIN, herhangi bir tedavi gerekmiyor, ve sikayet edin.. Paranizi geri isteyin, yapilanlarin tamami SAHTEKARLIKTIR.. Evde de bu kadar (hic ilacsiz) tedavi olurdu.... Yuh yani... Diyorum baska da bir sey demiyorum..
|
 |
ayazkeay
Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Ara 2013 Saat 20:19 |
denize düsen yilana sarilirmis hocam :( bosuna hu kadar ilac yüklendi cocuga :( peki bezeler icin ne diyorsunuz hocam
|
ayazzz
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 29 Ara 2013 Saat 20:46 |
Hicbir sey demiyorum... Bezeler, gecirilen enfeksiyonlara bagli olarak cikarlar. Hastalik iyilestikten, 2-3 ay sonra kuculurler. Ama bu esnada yeni bir enfeksiyon alinirsa, hic kuculemeden buyuk kalmaya da devam ederler.
Bu bezeler; ANCAK, iclerinde "abselesme" baslarsa, antibiyotik gerekir.. Boyle bir durumda da, bezeler; yumurta cesametinde olurlar ve ellemekle agrilidirlar.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Ara 2013 Saat 20:47
|
 |
ayazkeay
Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Ara 2013 Saat 20:59 |
cok tesekkürler hocam
|
ayazzz
|
 |
ayazkeay
Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Ara 2013 Saat 21:28 |
birde hocam köprucuk kemiginin orda cikan bezelerin tehlikeli oldugunu okumusutum. siz ne düsüyorsunuz? cok tedirginim
|
ayazzz
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 29 Ara 2013 Saat 23:01 |
Koprucuk kemigi civarinda, "beze" olma ihtimali cok dusuk. Baska bir sey olabilir. Bir resim gonderebilirmisiniz.
|
 |
ayazkeay
Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Ara 2013 Saat 23:24 |
hocam distan bakinca gozukmuyor elime geliyor kucuk ve kaygan en sin hastaligindan sonra cikti
|
ayazzz
|
 |