Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - mr sonucumuz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forummr sonucumuz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ceynrose Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 554
Mesajın Direkt Linki Konu: mr sonucumuz
    Gönderim Zamanı: 09 Oca 2014 Saat 10:50
hocam 6 yaşındaki oğlumun sürekli sakarlık tarzında düştüğünü öğretmeninin beni uyardığını düz yürürken bile düştünü yazmıştım size hangi bölüme gideyim demiştim nöroloji demiştiniz ve sonuc bana yaz demiştiniz.bende çocuk nörolojiye götürmüştüm mr istendi sonucumuz dün çıktı şöyle yazıyor orbita,sella doğaldır.paranazal sinüslerde mukozal kalınlaşma vardır. izotropik difüzyon ağırlıklı görüntülemede her iki hemisferde korteks ve subkortikal beyaz cevrede akut enfarkt-iskemi ile uyumlu difüzyon kısıtlaması sapmanmamıştır.
daha başka şeylerde yazıyor ama onlarda hep normaldir doğaldır v.s. yazdığı için onları yazmadım.ayın 20 sinde eeg miz var ayrıca metebolizma labrotuarına kan verdik 1 ayda çıkacakmış.mr sonucunu göstermedim doktora tüm tahliller bitince bakıcak.önemli bişey varmı yazıyor burada.teşekkürler.
batuhanım herşeyim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118018
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2014 Saat 19:03
Ben size, tahlillerden once yazin demek istemistim. Boyle bir halt yiyeceklerini tahmin etmeli idim.. . Ne MR'a nede, EEG'ye gerek yoktur, Gozle gorunur bir Norolojik bulgu yoksa, bunlara da gerek olmaz, KACIN oradan...
Yukarı Dön
ceynrose Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2014 Saat 11:18
evet hocam aslında muayenede bir sürü test yaptı zaten gözlerini kapattırdı yürüttü düz çizgide yürüttü baş kafa ile bir sürü şey yaptı ama bi sorun yok dedi ama nolur ne olmaz içiniz rahatlasın mr ve eeg çekilsin dedi mr çekildik ama eeg çekilmedik henüz.tamam çektirmiyorum ozaman boşuna.kkb de gördü başdönmesi yüzünden değilse bakmama bile gerek yok kulak kristalinden dolayı oluyoduysa baş dönmesi yüzünden olurdu dedi.hocam teşekkürler.eeg zaten zahmetli işti kara kara düşünüyodum.gitmiycem :)teşekkürler.
batuhanım herşeyim.
Yukarı Dön
ceynrose Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2014 Saat 16:13
hocam ben hacettepe psikiyatriyede götürdüm ve malesef oğlum disleksiymiş düşmeleride bu yüzdenmiş :( wiskar testi yapılacak yüzde 99 disleksi ile uyuşma dedi doktor.rapor çıkarılacakmış ve eğitim alması gerekiyormuş.
batuhanım herşeyim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2014 Saat 22:55
1-Dislektik hastalarda, "Okuma" bozuklugu vardir. Dusmeler ile disleksi'nin bir baglantisi yoktur.
2- Disleksik hastalarda; "Nelson-Denny Reading Test" ve "Test of World Reading" testleri yapilir. Wiskar degil.
Benim pek yapilanlara aklim yatmadi ama, hadi hayirlisi, bir baksinlar bakalim...
Gelismeleri bana yazin.
Yukarı Dön
helin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 272
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Oca 2014 Saat 12:35
hocam merhaba.
benim de tam 4yaş+6 aylık oğlumun ellerinde bazen titremeler oluyor.109 c 18 kiloda iştahı hareketleri motor becerileri iyi.anaokuluna gidiyor öğretmeni sınıfımın en iyisi diyor.makasla kesme çizme bilişsel koşma topa vurma çok iyi ama bazen eğer kızgın veva heyecanlıyken aç iken makas tutuyorsa yemek yiyorsa bi şeyler çizmeye çalışıyorsa elleri titriyo.diyarbakırdayım doktora götürmek istiyorum ama doktorların çocuğu perişan etmesinden çekiniyorum.sizce ne yapayım.nöroloji uzmanı üniversitede çocuk hastanesinde ve özel bir hastahanede var.devlette bir doktor var çok gün atıyor.özel de perişan eder çocuğu biliyorum.ne önerirsiniz
Yukarı Dön
ceynrose Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Oca 2014 Saat 17:08
hocam canım çok sıkkın dışkapı cocukta noroloji doktoru eeg de istemişti çekilmeyecektik ama hacettepe çocuk psikiyatri doktoru oğluma disleksi teşhisi koyunca eeg istedi bende zaten randevum var eeg için diyince çektir görmeliyim demişti.bugün sabah oğlum eeg çekildi açıkcası bişey çıkmayacağını umuyordum ama malesef noroloji doktoru epilepsi hastası olduğunu söledi ve convulex verdi eeg sonucumuzu yazıyorum :anormallik: sol hemisfer frontotemporal bölgede diken,keskin,diken dalga,keskin dalga aktivitelerine sık olarak rastlanmıştır.bu aktivitelerin komşu parital bölgeye de zaman zaman yayıldıkları görülmüştür sonuç: bu uyku EEG trasesi sol FT bölgede aktif,fokal epileptiform bozukluğun varlığını göstermektedir.mrg incelemesi uygundur. hocam bu nöroloğa disleksi olduğunu ama tesler yapılacağını ona göre disleksinin netleşiceğini söledim.ozaman dedi öncelik disleksiyse bana sonucu bildirin dedi bu eeg sonucu disleksi olduğundanda böyle çıkmış olabilir dedi ama convulex e hemen başlattı.oğlumun okulda geri olması yazamaması ama zorda olsa heceleyerek okuyor sürekli sakarlık tarzında düşmeleri epilepsiden olabilirmiş.hocam çok canım sıkıldı.oğlum okuduğum cümleyi harfler tersten yazıyor yada hiç yazamıyor anlamsız kelimeler yazıyor.ama okuması idare eder ve arada bazı dikkatsiz olduğu için düşüyor.bunlarla gittiğim doktorlardan neler çıktı karşıma.ne yapayım hocam ...
batuhanım herşeyim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Oca 2014 Saat 19:10
Olabilir,bu daha makul bir durum...Esas sebep; Epilepsidir, bunun sonucunda, dusmeler ve okuyamamalar oluyordur.. Epilepsi tedavisi ile hepsi duzelir. Izole, tek basina "Disleksi" oldugunu sanmiyorum... Hele bir "Epilepsi" durumu duzelsin, bakalim dusmeler ve okuma kendiliginden duzelecekmi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.