Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bricanly
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbricanly

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
didemim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 244
Mesajın Direkt Linki Konu: bricanly
    Gönderim Zamanı: 20 Oca 2014 Saat 14:36
kadir bey bricanly ve perebon ilaçlarını gribin hangi evresinde kullanmak gerekir.nefes olayı işin içine girincemi.bi defa hastanelik olduk nefes alıp vermekte zorlandığı için (hiç ilaç kullanmadığım halde grip ciğere inmiş)bi daha düşmek istemiyorum
DİDE
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118372
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2014 Saat 20:20
Cok nadiren olan; RSV gibi virusler, hemen Akcigerlere inebilirler. Yoksa, diger Grip turleri ilaclarla oksuruk baskilanmadikca, cigerlere inemezler..
Bricanyl; Astim ilaci, ancak Astim krizlerinde kullanilir.
Oyle solunum sikintisi oldugunda; once Ventolin SPRAY kullanin, ondan sonra rahatlama olmazsa, hastaneye gidin.
Perebron; ancak balgam sokucu ilac gerekirse kullenin.
Yukarı Dön
didemim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2014 Saat 13:38
kadir bey sonsuz teşekkür son olayımız  hariç sayenizde hastalıklarımızı hiç ilaç kullanmadan atlatıyoruz.astım krizini nasıl ayırt edebilirim yani bricanly mi ventolinmi kullanıcağımı.
DİDE
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2014 Saat 21:33
Hem Bricanyl baslayacaksiniz, hemde EGER: Onu cok sikintiya sokacak kadar solunum zorlugu olursa; Ventolin spreyi kullanacaksiniz..
Astim hastasinda; oksurukten ziyade, sikintili "Nefes verme" vardir.. Nefes verme suresi, nefes almadan daha uzundur. Hastanin hareket edecek hali yoktur, konusmasi bile ona sikinti verir. Bu durumda, acil olarak kullanilacak ilac; VENTOLIN sprey'dir. Bricanyl; en az 2-3 hafta verilmelidir. Eger ASTIM NOBETLERI sik oluyorsa, aralarda; Montelucast veya, Zafirlucast gibi ilaclar da kullanilabilir..

Yoksa; bizim memleketteki doktorlar gibi; her oksurene bu ilaclarin verilmesi; ya sahtekarliktir, yada cahilliktir..
NOT: Cocuklarda, hicbir durumda, Ventolin surup kullanilmamalidir. etkili doz ile zararli dozu birbirine cok yakindir. Ama bizim doktorlarin, sirf ilac satilsin diye "cay kasigi" ile verdikleri dozlar zaten hicbir halta yaramaz..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Oca 2014 Saat 21:36
Yukarı Dön
didemim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2014 Saat 13:58
sonsuz teşekkür çok iyi anladım.biz wbc si 8 düşük diye solunum sıkıntısı olduğu halde doktora götürmeyip bekledik.ve hastalığı ilerlettik.iyice nefesi sıkışınca hastaneye gittik ve yatmak zorunda kaldık.kendi kendime yarım doktorluk yaptım.şimdi çok korkuyorum grip olursa diye hemne bricanl ve ventoline sarılasım geliyo..ki biz 5 yaşındaki kızımda ve 1 yaşındaki oğlumda bugüne kadar hiç ilaç kullanmadık sayenizde..
DİDE
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2014 Saat 18:08
Astim; bazi doktorlarin sizleri korkuttuklari gibi, anne-babanin bir hatasi veya ihmali sebebi ile olmaz... Olacak ise, hic bir doktor, hicbir ilac onleyemez.. Eger, her Gripte; Astim tablosu olusuyorsa, Grip oldugunda, oncelikle Bricanyl baslayin. VENTOLIN SPREY; son care!!
Benim bu tip hastalarim, daima; Ilk veya Sonbaharlarda bana gelmislerdir. Bu aylarda Astim cok nadirdir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.