Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yardım edin(bronşit)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyardım edin(bronşit)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
oguzhan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 56
Mesajın Direkt Linki Konu: yardım edin(bronşit)
    Gönderim Zamanı: 22 Oca 2014 Saat 01:43
hocam nolur yardım edin

daha önceleri yazmıştım oğlum şuan 14 aylık .2,5 aylıkken bronşit geçirdi ve hastaneye yattık .
o zamansizi tanımıyorum tabi.bi sürü ilaç buhar çocuğun canına okudular 

sonuç olarak oğlum 3 aydır hasta grip gibi başladı ve surekli ciğerlere iniyor
 sizin tedavilerinizi uyguladım ama çocuğum ilaçlardan okadar yıprandıki atlatamıyor bizimki
sadece grip değil hocam gerçekten zor nefes veriyor dakikada nefes alış veriş 25-30 arası 
bu normal galiba ama hırltı ıslık sesi bitmiyor bari ventolin kullanayımdedim .bitiyor ilacı kestikten sonra
başlıyor.kucağımda emzirirken ellerim hissediyor küçücük bedeninin zor nefes verişini ve içim kan ağlıyor işte öyle
gecelerden  birindeyiz.sinirimden ve üzüntümden uyuyamıyorum.oyle mutlu bi çocuktu ki yavrum hayat neşesikalmadı
gün be gün zayıflıyor huysuzlaşıyor elimden bişey gelmiyor.ben neysemde bu el kadar yavrunun günahını kimçekecek
daha hayatı tanımadan anasının koynunda tanıştı rant kavagalarıyla hemde sağlığıyla ödüyor bunu

sadede gelirsek şu ana kadar 5-6 sefer bronşit veya bronşiolit neyse bende anlamadım geçirdik
dediklerine göre 2 yaşına kadar 3 defa geçirilirse koruyucu tedavi gerekiyormuş

1-ben pulmicorta ısrarla başlamadım yanetkisi  yok diyorlar birde hastalığımız da ısrarla geçmiyor
bal limon yetmiyorbize hocam bu cenderenin içine düştük şimdinasıl davarnacağımbu aşamada bilmiyorum
ilaçlara başlaytayımmı (pulmicort+once air) yan etkileri neler hocam sadece boyu uzamaz o sıra diyorlar

2-sık bronşit olursa ciğerler zarar görürmüş doğrumu.ilaç kullanmazsam nolur.kaç bronşit geçirecekki ciğerler kötülesin

3-çocuğum da çok hırpalandı hastalık bitsin artık istiyorum ne yapıcam bu ilaçların ağına düştük
çocuğumu koruyamıyorum da abi kreşe başladı sık hasta oluyor.ayrıca cok terleyen biçocuk

bu seneki grip virusu de inatçı bu kış nasıl bitecek bilmiyorum

yardım edin lutfen tavsiyelerinizi bekliyorum

hamama göturmek rahatlatırmı birde bunu merak ediyorum
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118601
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2014 Saat 01:57
1- SAKIN; Yan etkisi yok palavrasina kanmayin. Onlarin bahsettigi, vucuttaki sistemik kortizon etkisi... Ya kullanildigi satihtaki viruslere karsi olusan bagisikligin baskilanmasi??? Islerine gelmedigi icin bu hususu es gecerler...
2- Palavra; sirf o abuk-subuk tedavileri cocugunuza uygulayabilmek icin, kilif uyduruyorlar...
3- Griplerin tedavisi yoktur. Surelerini bir tek atesini dusurmeyerek kisaltabilirsiniz.
Tamamen haklisiniz, Abi tasiyor, ama yapilacak bir sey yok... 2 seneniz boyle gececek..
Evde banyo yaptirin, hamam eziyetine gerek yok, ayni sey...
SAKIN; Pes edip Ventolin kullanmayin, bronslari genisletirsiniz ve Grip daha kolay cigerlerine iner..
Bronslar; daralmayi, mikroplarin asagi inmesi zorlassin diye yapiyor.. Size giciklik olsun diye degil..
Solunumu da normal, gribin sonuna geldiginizden; hirilti olmasi da normal.
Yukarı Dön
oguzhan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2014 Saat 14:20
hocam tam  olarak dediklerinize katılıyorum  bunu soylemem lazım

ventolini veriyorum cigerlerden gelen o hışıltı daha cok artıyor
birde bizim hiç ateşimiz olmuyor

1-peki bal limona ilave ilaç önerirmisiniz suan ciğerlere inmiş durumda çocuk sabaha kadar öttü 
yoksa kendi kendine mi geçsin

2-hocam ne zaman durum ciddileşir doktora gitmekte direniyorum
solunum sayısına mı ateşe mi dikkat etmeliyim neye bakıcam doktora götürmek için en son nokta nedir

Yukarı Dön
oguzhan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2014 Saat 16:15
ben yinede tam ayırt edemedim hocam peki ventolin nebul hangi aşamada kullanılır şuan sıkıntılı nefes verme var yani gribin aşağı inme gibi durumu yok zaten indi şuan kullanmalı mıyım peki
Yukarı Dön
oguzhan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2014 Saat 22:15
hocam sorularım gözden kaçtı heralde rica etsem cevabınızı alabilirmiyim üstteki sorularda çocuğumun durumunda iyileşme yok
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2014 Saat 23:13
Grip, cigerlere inerse; ona "Bronsiolit" denir.. Astim gibi, astim ilaclari ile tedavi edilmez..Ventolin, bu durumda; hicbir safhada kullanilmaz. Ayricada, kullanilacak olan Ventolin spreylerdir, sakin surup seklini vermeyin.
Yukarı Dön
oguzhan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2014 Saat 00:22
zaten ben hastalığın her aşamasını tanıdım ama her doktor aynı hastalığa başka şeyler söylüyor 

astım bronşit veya bronşiolit bazende başlangıç tabi!!!!

bronşiolite bal limon sıcak buhar bunlara ilave ilaç gerek varmı hocam bunu sürekli tekrarladığı için soruyorum

ilaçsız sabırla beklemelimiyiz

birde bronşiolitte hangi duruma gelirse çocuk beklemeden doktora gitmeliyiz
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2014 Saat 01:45
Bronsoilit, neticede ne kadar agirlasirsa agirlassin, VIRUTIK bir hastalik oldugundan yapilacak bir sey yoktur... TEHLIKELI OLAN, oksuruk suruplari ile oksurugun kesilmesi, N-Asetil Sistein grubu balgam incelticilerle, bronslarda spazm yapilmasi , soguk alginligi ilaci diye satilan butun o sacma ilaclarla, akintinin koyulasmasi ile tehlikeli durumlar olusur...
Hastanelerin tek katkisi, hastanin yatirilip;Oksijen verilmesidir..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.