Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Baharcan16
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 15
|
Konu: Karaciğer Gönderim Zamanı: 24 Oca 2014 Saat 00:21 |
Merhaba hocam;
4 yaşındaki kızıma yanlış tedaviler ve ilaçlar sonucu toxic hepatit teşhisi kondu ancak ben hala emin değilim ve sizin fikrinize ihtiyacım var.Kızım hafif bir grip geçirdiği esnada doktor tavsiyesiyle umca şurup kullandım 5 gün sabah akşam 2.5 ml.İlaç bittikten 2 gün sonra vücudunds döküntüler ve yüzünde boya gibi kızarıklıklar çıktı.Doktora götürdüm vücudundaki döküntüler kesinlikle kızıl ancak yüzündeki kızarıklık kızılda olmaz (ağız çevresi)dedi.Hem kızıl olmuş hemde 1 gün önce yediği 3 dilim baklava alerji yapmış dedi.STREP-A tesi negatif çıktı.Ancak ısrarla kızıl bu dedi.Yüzü için lordes antihistaminik verdi.Ve macrol antibiyotik başladık.Aynı akşam halsizlik ve döküntü artınca acile gittik yine aynı şey kızıl ama yüzünde olmaması lazım deyip kortizon olduğunu söylediği bir şurup içirdi.Ve agumentin yazdı ancak vermedim macrola devam ettim.Ogece tüm döküntü ve kızarıklık şurubun etkisiyle sanırım kayboldu ancak ateşi çıktı calpol verdim.Ertesi gün daha iyiydi ama akşama doğru eklem yerlerinde kızarıklık ve kaşıntı başladı başka bir hastanenin aciline götürdüm tüm ısrarıma rağmen kan tahlili yapmadı alerji dedi ve hastanede atarax verdi.3.GÜN TEKRAR İLK KIZIL DİYEN DOKTORA AÇ OLARAK GÖTÜRDÜM VE KAN TAHLİLİ istedim.Ancak muayene esnasında tekrar lordes içirdi ve yarım saat içinde kan alındı.Sonuçlar AST:901 ALT:662 GGT:100 kızıl ama toxic hepatit olmuş deyip ilaçları kesip 2 gün diyet ve yatak istirahati verdi.Yediği abur cubur sosis kola hamburger kakao dan olmuş.2 Günün sonunda AST:49 ALT:291 GGT:60 a düştü bir hafta sonraki tahlilde herşey normaldi.Ancak 1 ay sonra doktor ısrarla kızıl dediği için kanda aso bakıldı negatifdi.Hocam sorularım şöyle:
1-Eğer kızım kızıl olsaydı yüksek ateş boğaz ağrısı vs olmazmıydı?Yada kortizonla kızarıklıklar 1 gecede geçermiydi?
2-Yediklerinden toxic hepatit olsaydı bu ultrasonda karaciğerde büyüme şişlik çıkmazmıydı ki çıkmadı.Yada idrarda sarılık karında ağrı olmazmıydı ki olmadı?
3-Umca ya bağlı bir reaksiyon olsaydı kullandığım 5 günde neden olmadı bittiğinden sonraki 2 gün oldu.
4-Yediği tatlı alerji yaptıysa neden ilk gün vücutta ve yüzde ikinci gün eklem yerlerinde döküntü oldu.
5-Yediklerine bağlı toxic hepatit 2 gün diyetle hemen düzelirmi?
6-Doktorun muayene esnasında verdiği lordes (aç karnına)karaciğer değerlerini etkilemiş olabilirmi?veya 48 saat önce verilen kortizon?Eğer bunlar etkilediyse sonuçları döküntünün sebebi neydi?
7-Döküntü karaciğerden ise neden başka belirti olmadı yada döküntünün sebebi ne olabilir?
8-Doktorumuz asla 3 ay ilaç kullanma dedi ateşi olursa calpol yerine novalgine şurup önerdi.Bu doğrumu veya artık normale döndüğümüze göre ilaç kullanmak risklimi?
9-Sizin teşhisiniz nedir.
Teşekkür ederim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117078
|
Gönderim Zamanı: 24 Oca 2014 Saat 02:28 |
1-4 yasinda Kizil olmaz... Okul cagi hastaligidir.
2- O geri zekaliya soyleyin, israrindan vazgecsin, gitsin yeniden Tip okusun...
3- Toksik hepatit, bu kadar kisa surede duzelmez. Bu teshis de palavra..
4-UMCA, Parasetamol ile beraber kullanildiginda, "Hepatotoksik" etkisi cok artar.. Eger Umca yaninda Calpol verdiniz ise, olabilir!!
Verilen ilaclarin tamami; sacmalik. Cahilligi nedeni ile panikleyip sacmaliyor..
5- Baklava ile HIC ALAKASI YOK, bu teshisde palavra..
6- Kizil olsa idi; ilk antibiyotikten 12 saat sonra, dokuntunun en ufak bir izi bile kalmazdi.. Resmen salliyor..
7- Bazi viral hastaliklarda, ve bilhassa; Enfeksiyoz Mononukleoz'da, antibiyotik kullanilirsa, vak'alarin, %100'unde DOKUNTU OLUR...
KAN SAYIMI YAPILSA IDI, mono sayisinin yuksek cikmasi bunu ispatlardi..
Buyuk ihtimal ile Enfeksiyoz Mononukleoz gecirdiniz, doktorda ANTIBIYOTIK VERINCE, DOKUNTULER OLDU... Hicbir tedavi gerekmiyor, sakin ilac hele antibiyotik hic vermeyin..
|
 |
Baharcan16
Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Oca 2014 Saat 21:28 |
Hocam öncelikle yanıtladığınız için teşekkürler ancak ben umcayla birlikte parasetemol veya ibufren içeren hiçbir ilaç kullanmadım dolayısıyla umcadan kaynaklanmadı sanırım ve dediğiniz gibi toksik hepatit 2 günde iyileştiğine göre sanırım bu değildi.Alerji olmadığını söylediniz.Kızılda değil.Ama bizde döküntü antibiyotik kullanmadan önce oldu ve döküntü harici herhangi bir enfeksiyon bulgusu olmadı.Sadece size yazmayı unuttuğum şey döküntüden yaklaşık bir hafta sonra parmaklardan başlayarak tüm el ve ayak derisi değişti ve dudaklarıda soyuldu.Hiçbir anlam veremedik.Hala tedirgin ve diyetle yaşıyoruz.Karaciğer hassasiyeti var diye ilaç kullanmıyorum ama acil bir durumda ne yapmalıyım?Ateşdüşürücü bile yasak sevdiği herşeyden mahrum( çikolata ,hamburger yumurta)Ne kadar daha diyete devam edip ilaç kullanmamalıyız?Döküntü antibiyotikten önce olduğuna göre bu ne çeşit bir enfeksiyon? Türkiye nin başkentinde güvenebileceğim doktor yok.Bu yüzden çareyi en çok güvendiğim size yazmakta buldum.Teşekkürler.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117078
|
Gönderim Zamanı: 24 Oca 2014 Saat 23:17 |
Ilk bastaki hastaliginda, teshis yanlis konuldugundan, isler arap sacina donmus durumda...
Bundan sonra bir daha hasta oldugunda, su "Kan sayimini" mutlaka yaptirin..
Dokuntuden 1 hafta sonra deri soyulmalari, Kizil'i isaret ediyor.. Acaba ilk hastaligi Kizil'di tedavi edilmedi ama zaman gectigi icinmi; ASO ve Strep-A testleri "Negatif" oldu??? Onu bilemem..
Neyse, olan olmus, bundan sonra atesli bir hastaligi basladiginda hemen bana yazin.. VEYA:
Agizina bakin; Pis bir koku ve Dilde pas varsa, antibiyotik baslayin.. Birde bu bogaz bulgulari yaninda, ilaveten;bulanti-kusma varsa, StrepA testini MUTLAKA yaptirin...
|
 |
Baharcan16
Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Oca 2014 Saat 23:37 |
Çok teşekkürler hocam.Dediğiniz gibi olan oldu.Bundan sonra mutlaka size yazarım.İyi çalışmalar.
|
 |