Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
mürur
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 138
|
Konu: tırnakta beyaz noktalar Gönderim Zamanı: 11 Şub 2014 Saat 22:06 |
hocam değerli vaktinizi almak istemem ama birkaç sorum olacak...6 buçuk aylık bir oğlum vr.daha önce de size yazmıştım kilo fazlalığını 72cm boy ve12 kg agırlığında...sürekli eski mailleri okuyorum ve hala anne sütü alıyor.hiç ek gıda almıyor ve demir ilacı da hiç kullanmadım.artık 2,5 yada 3 saatte emiyor.fakat bir haftadır tırnaklarında belirgin bi şekilde beyaz noktalar var.eskiden annelerimiz vitamin yetersizliği derdi.siz ne dersiniz acaba ek gıdaya mı başlasam yada ne biliyim hamsi çorbası falan mı hazırlasam?...bu arada artık okula başladım öğle arasında eve geliyorum ama bakıcım sabah 9 dan 13 e kadar zor dayandığını söyledi.bir de yanaklarında egzama tarzı oluşumlar başladı.okuduğum kadarıyla bişey yapmadan beklicem geçmesini değil mi?..kusura bakmayın çok uzadı.fikirlerinizi merakla bekliyorum.çok teşekkürler....her karşıma çıkan annelere sizi hep anlatıyorum...iyiki varsınız:)))
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118726
|
Gönderim Zamanı: 11 Şub 2014 Saat 22:49 |
Anneleriniz bir halt bilmezdi, o beyazliklarin, hicbir anlami yoktur..
|
 |
mürur
Üye
|
Gönderim Zamanı: 11 Şub 2014 Saat 22:58 |
peki bu durumda endişe edilecek bi durum yok.o halde sadece anne sütüne devam..diğer sorularım için aynı cevaplar mı geçerli diyosunuz?bir de bende haşimato var iki ayrı doktor tuz kullanımı için tam tersi fikir söyledi.alanınız dışı ama napayım bilemedim.haşimato da iyotlu tuz almalımıyım yoksa uzak mı durmalıyım?emzirdiğim için bu konu önemli benim için...değerli fikirleriniz bekliyorum tekrar teşekkürler....
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 11 Şub 2014 Saat 23:11 |
Anne sutunun yetmediginden suphe ederseniz, once 50ml kadar kutu sutlerinden teklif edin, almiyorsa, anne sutu yereli demektir.
Yanaklardaki dokuntuler, asiri sicak tutmaktan olabilir. Resim gonderebilirmisiniz.
Hashimoto Hastaligi, ergenlik cagi hastaligidir. Sizin ergenliginiz hala bitmedimi?
T4 veya, serbestT4'u normal olanlar da zaten tedavi gerekmez. SIZ TESHISINIZDEN eminmisiniz???
Hashimoto hastaligi; oto-immun bir hastalik olup, kullanilan tuz(Iyotlu-iyotsuz) farketmez. ancak; Hipotiroidi olanlarda; Levotiroksin kullanilir..
|
 |
mürur
Üye
|
Gönderim Zamanı: 11 Şub 2014 Saat 23:36 |
anne sütü yeterli sanırım çünkü hala kilo sorunumuz var:(((hiç ağzı boş kalmasın istiyo oburcuk... döküntüleri size gelen eski maillerdeki fotoların oğlumdakilerle aynı olduğunu görünce anladım.zaten geçmezse krem önermişsiniz.suan bekliyorum...bakalım... bende 2 yıl önce antikor sayımı yapıldı ve anormal bi değer çıkınca endokrin uzm.haşimato dedi ve eutroks kullandım.yalnız o kadar dr ye gittim de şimdi siz yazınca öğrendim haşimato ile hipotiroidinin farklı olduğunu...ne diyebilirimki...tekrar sonsuz teşekkürler iyiki varsınız..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 12 Şub 2014 Saat 05:05 |
Siz hele su "anormal" cikan sayimlari bir bana yazinda, birde ben degerlendireyim...
Eger; TSH yuksek, T4 ve serbestT4 normal ise, hicbir tedavi verilmesine gerek yoktur..
|
 |
mürur
Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Şub 2014 Saat 23:06 |
Hocam bu kadar yoğunluğunuz arasında gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim. En son iki yıl önce antikor sayımı yapılmıştı. O nedenle hatırlamıyorum sonucu.sadece çok şaşırmıştim sonucu görünce. ..dr zaten o yüzden hasimato teşhisi koydu.eutrox 75mg kullandm.hamilelikte doz arttı tabii...dediğiniz gibi tsh yüksek diger ikisi hep normal çıkıyor. Hatta bebegimle ilgili de endisemi paylaştım siz rahatlattıniz beni...su an elimde tahlil sonucu yok ama bi sonraki kontrol de paylaşmak isterim. Vaktinizi ve sabrinizi zorladım yeterince...yardımlarınız için teşekkürler. .
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 12 Şub 2014 Saat 23:25 |
' -dediğiniz gibi tsh yüksek diger ikisi hep normal çıkıyor-"
Bu durumda olanlara ILAC VERILMEZ...
|
 |