| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
ceynrose
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 554
|
Konu: ritalin Gönderim Zamanı: 11 Şub 2014 Saat 10:06 |
|
hocam daha önce yamıştım size oğlum okulda düşüyor diye norolojiye götürmüştüm eeg sinde bozuk çıktı diye epilepsi denmişti ama içim rahat etmedi hacettepe norolojiyede götürdüm sonuca baktılar belirti olmayan çocuğa sırf eegsine bakıp ilaç verilmez ve eegsinde bazı bozukluklar var ama kesin değil bidaha eeg çekilcek dendi.aynı zamanda hacettepenin psikiyatri doktoru oğluma disleksi teşhisi koydu ve rapor çıkarılıyor eğitim alacak ama oğlumda dikkat dağınıklığı olduğu için RİTALİN diye bir ilaç yazdı.az önce ritalin hakkında pekte olumlu şeyler okumadım internette bazıları ilerde eroin gibi maddelere bağımlı olacağını bazı araştırmalarsa tam tersini yazmış.ilacın tik yaptığını bazısı ise çocuğunda ciddi sorunlara yol açtığını yazmış.ama araştırmalarsa ilacın kullanılmasında bir sakınca yoktur demiş.noroloji doktoruna psikiyatri doktorunun yazdığı ilacın eğer oğlum epilepsiyse bu eeg den sonra kesinleşirse epilepsiyi tetikleyebilirmi dedim 100 de 2 ihtimal dedi ve psikiyatri doktorunun yazdığını kullanmamı söyledi.ve bizde ritaline başladık ama prospektüsünde epilepsi hastaları kullanmamalı yazıyor.hocam ben gerçekten napıcamı şaşırdım sizce RİTALİN denilen ilaç çokmu zararlı kullanayımmı kullanmayayımmı arada kaldım.sizden bir akıl vermenizi ve söylediklerimi bir değerlendirmenizi istiyorum.teşekkürler.
|
|
batuhanım herşeyim.
|
 |
ceynrose
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 11 Şub 2014 Saat 11:27 |
|
http://ekonomi.milliyet.com.tr/kizgin-psikiyatristler-ve-halkin-bilme-hakki/ekonomi/ekonomiyazardetay/21.09.2011/1441215/default.htm VAKTİNİZ OLURSA BURADAKİ YORUMLARIDA BİR OKURMUSUNUZ.ÇOK BÜYÜK ZARARLARINI YAŞAMIŞ AİLELER VAR BİLDİĞİMİZ KOKAİN ETKİSİ YAPTIĞINI SÖYLEYENMİ DERSİNİZ BAĞIŞIKLIK SİSTEMLERİNİ ÇÖKERTTİNİ SÖYLEYENMİ.ZEKA DÜZEYİNİ DÜŞÜRDÜNÜ SÖYLEYENMİ.BİRDE TERSİNİ SAVUNAN DOKTORLAR.KİME İNANACAĞIMI ŞAŞIRDIM SABAH İLK DOZUNU VERDİM AMA ÖĞLENDE İÇMESİ GEREKİYORDU VERDİRMEDİM.NE YAPAYIM SİZCE HOCAM.
|
|
batuhanım herşeyim.
|
 |
ceynrose
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 11 Şub 2014 Saat 16:34 |
|
hocam özür diliyorum son bişey daha hacettepedeki doktor eegsinde fazla bozukluk olmadığını tekrar ayrıntılı mr ve eeg çekelim dedi.internette öğrenme bozukluğu ve dikkat dağınıklığı olan çocuklarda eeg bozuklukları olabileceği yazıyordu yani zaten benim oğlumda dikkat eksikliği ve öğrenme bozukluğu var(disleksi) sizce tekrar çektireyimmi mr ve eeg sini.ne önerirsiniz.ben epilepsi olduğuna inanmıyorum.
|
|
batuhanım herşeyim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120344
|
Gönderim Zamanı: 11 Şub 2014 Saat 21:45 |
|
Epilepsi olduguna, ben zaten basindan beri inanmiyordum..
Siz, su doktorlara su SUALI bir sorun lutfen:
"Bu tahlillerde, bir sey bulunur veya bulunmazsa, tedavide bir degisiklik yapilacakmi?"
Yoksa, bu suali sordunuz diye, hemen Epilepsi olabilir diyeceklermi?
ritalin hakkinda duydugunuz herseye inanmayin... Butun dunyada kullaniliyor ve baska muadili yok. Gelismisi var: Concerta diye satiliyor..
|
 |
ceynrose
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Şub 2014 Saat 12:22 |
|
hocam az önce dışkapı çocuk hastanesinde 1 ay önce metebolizma labrotuarına verdiğimiz kanın sonucunu aldım.doktor bunda bir gariplik var bir kan sonucu istiyorum dedi.sonuç şuydu: tandem MS İLE yapılan kan analiz sonuçları: SİTRULİN: 114 UMOL/L (normal değerler :3-46.7) serbest karnitin diğer aminoasitlerin ve açilkarnitinlerin atılımı normal değerdedir.hocam internetten sitrulin nedir diye baktım eklem romatizması yazıyordu oğlum 6 yaşında ve sürekli bacağım ağrıyo dizim ağrıyo ve ayak bileğim ağrıyo diye söyler.size yazmıştım gün içinde çok hareketli olduğundan demiştiniz.acaba bu ağrılşarı romatizmadanmıdır.bedede 5-6 yaşımda eklem romatizması sebebiyle aylarca penadormuydu penisilinmiydi bi iğne vuruyorlardı ayda bir.bendenmi geçti oğluma .
|
|
batuhanım herşeyim.
|
 |
ceynrose
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Şub 2014 Saat 16:04 |
|
hocam daha çok araştırınca SİTRULİN değerinin yüksek çıkmasında ramotoid artirid ve daha başka korkutucu tablolardan bahsediliyor.hocam yarın tekrar kan alınacak.sağlam gittik bin tane şey çıkardılar başımıza oğlumda bir rahatsızlık yok ama epilepsiden tutun gen hastalığına kadar neler çıktı başımıza.alt tarafı oğlum arada bazıdüşüyordu oda meğerse ayakkabısı sıktığı içinmişti yeni ayakkabı alınca oda düzelmişti ama bu arada biz olmayan bir hastalıktan nerelere geldik.bu sitrulin yüksekliği nedir hocam tam olarak.
|
|
batuhanım herşeyim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120344
|
Gönderim Zamanı: 12 Şub 2014 Saat 20:04 |
|
Kandaki; Amonyak degerine bakin, normal cikarsa, Citrullinemia yok demektir, yanlis bakilmistir.
5-6 yaslarinda; Akut Eklem Romatizmasi OLMAZ... O IGNELERI BOSUNA YEDINIZ...
Turk doktorlari, sadece ASO degerine bakarak; Akut eklem romatizmasi teshisi koyacak kadar cahildirler.. "Jones Kriterleri" diye bir sey bilmezler.
|
 |
ceynrose
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Şub 2014 Saat 22:36 |
|
hocam yani sitrulin değeri yüksek olması bu dediğiniz hastalık olduğundamı yüksek çıkar sadece.yarın sabah tekrar bir kan istedi acaba amonyak değeri içinmi çıkınca haber edicem size değilse istiycem bakılmasını.iş yerimizdeki doktor bayan böbrek yetmezliğindede yüksek çıkabilir dedi korkuttu beni yok öyle bişey değilmi.oğlum için çok endişeliyim.içime korku girdi.hocam yazık bana ya henüz okula başlamamıştım 6 bile değildim.her ay öyle canım yanardıki o iğneden nereye kaçacağımı şaşırırdım.keşke ozamanda siz olsaydınız.benim doktorum fahri ibrişimdi iyi bir doktordu ama yazık bana boşuna eziyet etmiş.allah rahmet eylesin.
|
|
batuhanım herşeyim.
|
 |