Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
dilardem
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 69
|
Konu: Kulakta sivi Gönderim Zamanı: 16 Şub 2014 Saat 21:49 |
Hocam merhabalar,
Kizim 42 aylik 13 kilo 98cm . Gecen pazar oksurmeye basladi , bal limon ile 3 gun icinde gecti ama baya siddetli oksurdu . Carsamba sabah atesi 39.7 ye yukseldi ates dusurucu vermedim ogleden sonra dusmeye basladi cok halsiz surekli uyumak istiyor. Grip geciriyor oksurukle basladigi icin biraz daha uzun surebilir diye belirtiyorsunuz hep . Grip tedavinizi uygulafim ama burun akintisi ve tikanikligi yoktu o nedenle serum fiYolojik kullanmadim . Ertesi gun cok siddetli kulak agrisi baslafi hemen iliadin damla basladim. 6 saate bir yarim olcek ibufen verdim., cumartesi agrisi vardi araliklarla zaten hep uyudu.sabahta biraz akinti olmus ama agrisi hala devam ediyor. Bugun acile goturdum kulaginda sivi var dedi. Cigerleri temiz dedi.tedavi seklimi soyledim hicbir ilac yazmadi. Hala shri devam ediyor iliadine 2 gun ara vermem lazim ne yapmaliyim hocam
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117990
|
Gönderim Zamanı: 17 Şub 2014 Saat 03:45 |
Keske; Serum fiz'i kullansa idiniz. Neyse..
SADECE: Iliadin damla kullanin, 3 gun doldu ise, sadece Serum fiz kullanin.. SAKIN: Kulaga bir sey damlatmayin, ESKI MAILLERI OKUYUN...
|
 |
dilardem
Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Şub 2014 Saat 04:40 |
Nasil boyle bir hata yaptim cok uzgunum su an . Kulak ile ilgili Tum eski mailleri okudum hocam .Antibiyotiklerin tedavide yeri olmadigini belirtiyorsunuz bir iki yerde bactrim onerinizi gordum ates ile birlikte oldugu zaman mi oneriyosunuz? Biz sayenizde hic kullanmadik. Kulak agrisi ile Cok muhim olmayan atesi oldu 2 gundur 37 gibi.
Son sorum , akut kulak iltihabi ile orta kulak iltihabi farkli mi ?dr bugun akut ise olay mekaniktir diyerek sizin ogrettiklerinizi anlatti. Orta kulakta ise baska komplikasyonlara yol acar dedi .? Anlamadim
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 17 Şub 2014 Saat 18:38 |
Palavra sikiyor.... "akut kulak iltihabi" diye AYRI bir hastalik YOK... Resmen, dansoz gibi kivirttiriyor.. Yerseniz.. Ben daha onlari cok kivirttiracagim.. Sakin o aptalin soyledigi hicbir seye inanmayin.
Baktrim'i; zarda delinme ve ates oldugunda, kullanin. Zaten; Bactrim harici hic bir ilac, "Orta kulak" sivisina gecmez...
|
 |
dilardem
Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Mar 2014 Saat 20:01 |
Selam hocam,
Kizimin kulaginin biri akmaya devam ediyor islak mendille siliyorum diger kulagini da cok kasiyor . Atesi olmadigi icin Bactrim baslamadim. İliadin ile devam ediyorum . Dogrumu yapiyorum ?
Bu 15 gunluk surec icinde agir bir grip gecirdigi icin istahi hic yoktu sadece su ve corbayla gunu kapatti . Su an da buyuk bi sorunumuz var tuvalete gitmek istemiyor.
10 gun hic buyuk tuvaletini yapmadi sertlesmesin diye duphalac icirdim. Poposuna anestol durdum sicak tatbiki yaptim. Ama nafile , hic sormuyorum ustune dusmemek icin karni agriyo surekli kivraniyo yemek yemiyo tuvaleti gelecek diye surekli uyumak istiyor. Tuvalet , adaptor oturak hepsini reddediyor bu arada 2 yasinda bezi birakti hic boyle bur sorunumuz olmamisti.
Gazini cikartirken surekli kaka kaciriyo ama oturup yapmak istemiyor . Ne yapmami onerirsiniz . Yardimlariniz icin cok tesekkur ederim . Sevgi ve saygilarimla...
|
 |
dilardem
Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Mar 2014 Saat 20:23 |
Yazmayi unutmusum , Poposunun acidigini soyluyor 10 dk aralarla poposunu tutarak agliyo. Proctalgia fugax dan bahsetmistiniz forumda sicak su torbasi ve havlu da uyguladim .
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 Mar 2014 Saat 21:05 |
Aynen devam edin. Az yediginden, kaak yapamiyor, zamanla duzelecek. Poposuna Anestol surmekle cocuk kaka yapmaz, bunuda kim uydurduki???
Acele etmeyin.
|
 |
dilardem
Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Mar 2014 Saat 21:15 |
Poposu aciyor o sebeple anestol surdum. 15 dk bir poposunu tutarak agliyor sanci geliyor galiba . proctaliga fugax agrisi olabilir diye sicak tatbiki yapiyorum . Catlak mi bilmiyorum ama baya aci cekiyor kendini uykuya verdi . duphalac ile birlkta sokol de vereyim mi . Popo acisi icin o ereceginiz krem po ad bi sey var mi ?
|
 |