Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
dilyas
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
|
Konu: tekrarlayan bronşit Gönderim Zamanı: 12 Şub 2014 Saat 11:23 |
Merhaba foruma yeni katıldım.Kadir Bey öncelikle güzel bir gün diliyorum 22 aylık oğlum var sürekli tekrarlayan bir bronşit hikayemiz var.4 seferdir bronşit oluyor ve her seferinde antibiotik kullanıyoruz.az önce dolanırken antibiotiğin bronşitte gereksiz kullanıldığını okudum kaygıya düştüm ne derece doğrudur.doktorumuz öksürük şurubu verdi dün levopront ve amoklavin kullanıyoruz.öksürüğü kesmemiz doğru birşey mi.bir de bal + zencefil oranını nasıl yapmalıyım.burun tıkanıklığı için izotonik kullanıyorum bunun dışında ne önerirsiniz.yardımınız için şimdiden teşekkürederim..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117990
|
Gönderim Zamanı: 12 Şub 2014 Saat 18:59 |
Onerim: Cok okumaniz.
1- Bu yasta; degil tekrarlamak, Bronsit olmaz.
2- Bronsit; Allerjik bir reaksiyondur, Astim ilaclari kullanilir.
3- Cocuklardaki, hicbir oksuruklu durumda, oksuruk kesici surup kullanmayin...Kullananlar bir daha doktorlardan pacalarini kurtaramazlar.
4- Zencefil, cocuklara aci geldiginden; sadece Limonlu bal kullanilir, oran ve miktarin bir onemi yoktur.
Ilk sayfadaki Yazarlar bolumundeki, makalelerimi, Alt Forum yazilarimi ve soru-cevaplari okuyun.
|
 |
dilyas
Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 Şub 2014 Saat 17:10 |
Kadir bey dikkate alıp cevap verdiğiniz için teşekkürederim. Fakat şimdi daha da kaygılandım doktorlara karşı güven zedelenmesi yaşıyorum röntgenine bakarak bronşit dedi ilk bronşit olduğunda en son bronşitini de sırtını dinleyerek söyledi.antibiotik kullanırken 3.gününde ateşlendi sabaha kadar.Başka doktora götürdüm boğazında enfeksiyon var levopront şurubu kes ateşi çıksın bişi olmaz dedi.kime inanacağımızı şaşırdık.çocuğum birkaç ay önce havale geçirdi o nedenle ateşi 37,5 bile olsa panik yaşıyorum
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 18 Şub 2014 Saat 20:18 |
Bronsit'in; Rontgen bulgusu yoktur... Bunlar ne sacmalayip duruyorlar!!!
Ayrica da; Bronsit; Antibiyotiklerle tedavi edilmez...
Son gittiginiz doktor, akli basinda, bilgili bir doktora benziyor, dedikleri dogru, havalenin cocuga bir zarari yoktur, sakin SARLATANLARIN uydurmalarina kanmayin.
Sitenin ilk sayfasinda; "Yazarlar" kismi var. Orada benim kisimda, makalelerim arasinda; ates ile ilgili 2 tane, birde bagisiklik ile ilgili yazi var, her 3'unude okuyun...
|
 |
dilyas
Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 Şub 2014 Saat 11:47 |
İlk doktor özel hastane doktoruydu birdaha gitmem zaten ona yazılarınızı okuyacağım bir şey daha sormak istiyorum kuzenimin çocuğu da bronşit olmuş ama hastanede yatmış ventolin vermişler.onun doktoru 2 yaş altındaki çocuk üstüste 3 kere bronşit geçiriyorsa bu astım bronşittir,alerjiktir demiş .benim oğlumda 4 defadır geçirdi bronşiti yatağı yorganı yastığı yün ondan olabilir mi bunu nasıl anlayacağım...ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirmek için umca damla diye birşey varmış kullanmalımıyım saygılarımla ilginize teşekkürederim
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 19 Şub 2014 Saat 23:59 |
"- onun doktoru 2 yaş altındaki çocuk üstüste 3 kere bronşit geçiriyorsa bu astım bronşittir,alerjiktir demiş-"
Halt etmis!!! Boyle bir durum olmadigi gibi, 2 yas altindaki cocuklarda olan; Griptir... Bronsit degil.. Kuzeninize KAZIK ATMISLAR... Benim yazilarimi okusun, zararin neresinden donseler kardir..
UMCA'nin, bagisiklikla HICBIR ilgisi yoktur, saf Etanol(alkol) ihtiva eder, alkolun damar genisletici etkisi ile cocuk, kafayi bularak iyilik hali hisseder.. Icerigini okuyun. "- Ilaci kullananlar, arac kullanmasin-" der... Dusunun, eriskinlerde bile arac kullanmaya mani durum olusturacak kadar ALKOL ALINIYOR..
Bizim insanlarimiz, aptaldir.. Kapsuldeki; jelatine laf ederler (Domuzdan elde ediliyormus diye), AMA, katresi yasak olan alkolu dokunurler... Ne bicim muslumanliksa!!!
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Şub 2014 Saat 00:04
|
 |
kucukprens
Üye
Puanlar: 49
|
Gönderim Zamanı: 20 Şub 2014 Saat 10:20 |
Benim oğluma da doktorumuz umca vermıstı Kadır beyın ikazı uzerıne bakmıştım gercekten de alkol muş ılaç degıl zaten uzerınde de yazıyor ben kullnmayı bırakmıştım
|
 |
dilyas
Üye
|
Gönderim Zamanı: 20 Şub 2014 Saat 10:34 |
Kadir bey çok teşekkürederim içimi rahatlattınız.annemde bende astım var oğlumda mı oluyor diye kaygılanıyordum.umca damlayı almadım ama almayı düşünüyordum uyarınızdan sonra tabiiki almayacağım tekrar teşekkürederim.iyi çalışmalar dilerim
|
 |