Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yine beta
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyine beta

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 338
Mesajın Direkt Linki Konu: yine beta
    Gönderim Zamanı: 13 Şub 2014 Saat 23:58
Hocam 3 yasini gecen ikizlerim yaklasik uc ay once kreste beta enfeksiyonuna yakalanip sizin onerinizle deposilin 6.3.3 ile tedavi olmuslardi.ikizlerden biri dun surekli midem bulaniyor dedi fakat kusma olmadi.gece 38 i gecmeyen atesi oldu agzinda belirgin bir koku ve dilinde pas farkedemedim fakat yaptigim strep a testi pozitif cikti.zamaninda zulaladigim deposilin 6.3.3 ten yaptik tekrar.igneyi saat 16.00 da yaptik bu saate kadar hic atesi yukselmedi genel durumda hic bir bozukluk yok,istahi gayet iyi.gecen seferde cok hafif belirtileri olmustu.hocam tasiyici olabilir mi acaba ? Doktorumuzun biri vaxoral diye bir asidan soz etti.onu kullansam mi acaba.uc ay on gun kullan yirmi gun ara ver dedi.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117893
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2014 Saat 07:22
Gecmis olsun, halloldu bitti!!! Hepsi bu...
Anladinizmi bu doktorlar neden bu igneyi yapmaktan kaciniyorlar, is uzamiyorki!!!
O asi hicbir ise yaramaz... Paraniza yazik.
Yukarı Dön
efes2630 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 240
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2014 Saat 09:49
Strep A testini nerden temin ediyorsunuz acaba? Eczanelerde veya medikallerde satılan birşey mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2014 Saat 18:21
Laboratuvarlarda bulunur... Esasinda, kullanimi; "Prediktor" kadar basittir. Sadece; idrar yerine, bogaz suruntusu kullanilir. AMA TEK TEK satilmaz, laboratuvarda yaptirin..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Şub 2014 Saat 18:22
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2014 Saat 21:38
Hocam evet yine bizim doktorlar israrla 10 gun antibiyotik dedi deposilin 6.3.3 dusuk dozda ve kisa etkili dedi ama ben dinlemedim.tasiyici oldugunu nasil anlayabiliriz acaba? Strep A testini sormus arkadas...ben hemsireyim canim o yuzden kendim yapiyorum hemen..hocamin dedigi gibi aslinda kullanimi cok kolay gebelik testi kasetleri gibi ama medikallerde yirmibeslik ya da ellilik kutularda satiliyor..tek tek almak imkansiz.

Düzenleyen spancm - 14 Şub 2014 Saat 21:39
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2014 Saat 00:05
Tasiyiciligi anlasaniz ne olacakki????
Her Streptokok tasiyici olamiyor. Olanlarda, vucutlarindaki bazi yapilar eksik oldugundan, "Antijenik etki" yaratamadiklarindan, hastalik yapamiyorlar.. Gene bu eksik yapilar yuzunden, bagisiklik sistemi bunlarin farkina varamiyor, bu yuzden yok olmuyorlar... Hicbir antibiyotik bunlara etki edemiyor, cunku etkili olacaklari etraflarindaki zarda, "Muramik asit" sentezi YOK...
Bu konuyu, bizdeki; Mikrobiyologlar bile bilmez, nerde kaldi cocuk doktoru bilecek, aile hekimi deseniz, Allahlik...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Şub 2014 Saat 00:06
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2014 Saat 00:12
hocam şu açıdan sormuştum...siz hep diyorsunuz ya okullarda kreşlerde düzenli yapılan boğaz kültürleri taramalar boşunadır diye..şimdi bizim kreşte kırmızı alarm verildi beta salgını var diye..tüm çocuklara bakılacak ister istemez taşıyıcı olanlarda çıkacak arada..eee zaten salgın var aha bize de bulaşmış hadi tedavi diyecekler..o yüzden...teşekkürler cevabınız için.bu arada OHT tedavimle ilgili son durumu özelden mesaj attım size.saygılar...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2014 Saat 00:18
O yaptiklari "Tarama testi" tamamen, "duygusal" ve milletten para tirtiklayabilmek icin yapilan bir SAHTEKARLIKTIR.. Bu hastalikta, "tarama Testleri" GEREKSIZDIR... Zaten bu tip laboratuvarlar, hep eli bos, az kazanan laboratuvarlardir... Hele birde; Strep-A testi yerine, "Bogaz kulturu" yaparlarsa, her turlu "Beta Hemoliz" yapan mikroplar ureyeceginden, her cocukta bulacaklar, tekrar kontrol icin bir daha yapilacak, bir suru ilaclar verilecek.. TAM BIR SOYGUN...

Bunu yapanlara, acik bir lisan ile; SAHTEKAR olduklarini soyleyin.. Hagi kitapta okumuslarki, STREPTOKOKLARA, tarama testi yapilabilecegini???
   AMA BUNLAR KITAP OKUMAZLARKI!!! NE BILSINLER!!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Şub 2014 Saat 00:20
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.