Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - nefes ve hırıltı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumnefes ve hırıltı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tunc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 194
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tunc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: nefes ve hırıltı
    Gönderim Zamanı: 10 Mar 2014 Saat 00:11
hocam merhaba 18 aylık oğlum grip olmuştu 10 gündür gripti zaten ateşi falan olmadı burnu falan artık koyu sarı akmaya başladı ve tam geciyor derken bu akşam ateşi var ayaklarında ellerinde ve alnında,gözler kıpkırmızı,ve öksürükle birlikte hırıltı başladı,nefes alırken zor alıyor sanki cok hırlıyor ve nefes alıp verişlerde ötüyor resmen tam gribin son evresine gelmişken böyle başa dönmek hemde daha kötü bir şekilde başa dönmek normalmidir ne yapmam gerek dr a götürüp wbc falan istesekmi 18 aydır sizin dediklerinizle daha bir tane bile antb.öksürük şurubu vs kullanmadık,durum antibiyotiklikse mecbur kullanacaz ilk kez ama bilemedim ne yapsam,ben kendim nasıl anlarım bu durumu hırıltıdaki nefes alırken zorlanma antibiyotiklik durum oldugunumu gösterir hocam :(
uyanışLarımın en qüzeLi canım oğlum...
Yukarı Dön
tunc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tunc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2014 Saat 00:32
hocam ayrıca şunuda eklemek istiyorum üzülerek :( gripti zaten demiştim ve biz dün gece kaplıcaya gittik suda cok oynadı ev cok sıcaktı kısa kollu giydirdim hem sıcak kaplıca suyu hem evin sıcaklıgı ben bilmeden kötülükmü yaptım hastayken dahada ilerlemesinemi sebebp oldum suya sokarak veya kısa kollu giydirerek :(
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118404
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2014 Saat 03:44
1- Grip akintisi, zamanla koyulastigi icin, hiriltilarin olmasi normaldir... SICAK BUHAR IYI GELIR.
2- Antibiyotiklik bir dudrm oldugunda, agizinda; cok psi bir koku ve dilinde, kalin bir pas tabakasi olusur..
3- Kaplicanin, olumlu etkisi olmustur... Su anda soguga maruz kalirsa, hastalik arazlari agirlasir, dikkat edin.
Yukarı Dön
tunc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tunc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2014 Saat 03:56
cok teşekkür ederim hocam o zaman bu durumda cold mix,ballı limonlu suya devam ediyorum..ayrıca şunuda sormak istiyorum hocam,
--yarın 18 aylık aşımız var gripken yaptırabilirmiyim ve diğer cevaplarınızda deri altına değilde adeleye yapılması gerektigini okumuştum ben bunu ebeye nasıl anlatabilirim yönlendirmem gerekirmi bu konuda yardımcı olurmusunuz cünkü;bizim saglık ocagındaki ebemiz yumurta sarısının tam bir protein beyazında ise kolestrol oldugunu söyleyen bir ebe,ben;o tam tersi degilmi beyazı protein dedigimdede aa öylemi diyen bir ebe,düşünün kimlerin elindeyiz :( ben şimdi aşıyı adeleye yapması gerektigini nasıl söyliyim ona ve aşı içinde gribinin gecmesini mi beklemeliyim şimdiden teşekkürler hocam.

Düzenleyen tunc - 10 Mar 2014 Saat 03:58
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2014 Saat 04:15
GAYET BASIT; asi yaparken, deriyi 'cimdikler' gibi tutarsa, hemen mudahale edin ve deriyi, gererek, asiyi adeleye yapmasini ikaz edin...
Bu bilgisizlik, maaalesef, ebelerin kabahati degil... Medrese usulu, kitap okumadan, sadece derste anlatilanlari not tutarak yapilan Tip-Saglik egitimi, ancak bu kadar oluyor...
Asi icin, atesin dusmesini bekleyin. Esasinda asi yapilirda, simdi bir "yan etki" olursa, kabahati size atarlar, "hasta cocuga asi yaptirdiniz, ondan oldu" derler..
Yukarı Dön
tunc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tunc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2014 Saat 15:15
tamam cok saolun hocam aşı için dediklerinize dikkat edecegim.

bu arada oglumun agzında koku ve dilde pas yok ateş yok denecek kadar az,gözler baygın baygın baksada keyfi iyi gibi,huysuzlugu yok fakat şu hırıltı korkutuyor beni,burun akıntısı fazla olmamasına ragmen tıkalı dgil yeni agızdan nefes alıyor ve nefes alırken sıkıntı yok ama tekrar agızdan verirken hırıltıda diyemicem hocam nasıl tarif etsem düdük gibi ötüyor sanki zor nefes veriyor astım astası gibi nefes darlıgı çeker gibi ama sadece nefesini verirken oluyor bu olay göğsü dolu sanki ne yapayım sıcak buharmı uygılıyım,petegin üzrindeki sulgada cold mix damlattım odaya karışsın diye dogrumu yaptım ne yapmamı önerirsiniz rahatlayıp kolayca öksürüğ balgamı atması için.ballı limonlu suyu içiremiyorum bırakıyor hemen agzından onuda şurup içirirken yaptıgım gibi şırıngaya sıkıp versem etkisini görürmüyüm 

Düzenleyen tunc - 10 Mar 2014 Saat 15:18
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2014 Saat 19:13
ColdMix, o sekilde etkili olmaz. Yakin mesafeden etki eder. Limonlu-bali, her sekilde verebilirsiniz.
Yukarı Dön
tunc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tunc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2014 Saat 00:24
saolun hocam valla eşim tutturdu doktora götürelim diye.bronşite cevirir diyor ve ısrarla hayır gitmiyelim diyorum,bronşite cevirme olasılıgı yok dimi hiçbir şekilde öksürük şurubu falan kullanıp öksürügü kesmiyorum hocam,öksürerek atmasını bekliyorum ama şaşırdım kaldım nefes verişine sıkıntılı ama direniyorum eşime doktora gitsek verecek bir sürü surup antibiyotik vs.göze alamıyorum :(
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.