Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Yenidoğan
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yenidoğan kabız
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyenidoğan kabız

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ElifDuruBakır Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 96
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ElifDuruBakır Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: yenidoğan kabız
    Gönderim Zamanı: 10 Mar 2014 Saat 19:47
Sevgili hocam,

bebeğim 17 şubat 2014 de 3670 49 cm (kız) olarak doğdu.sütüm yeterli olmadığı için (sağdığım zaman 3-4 çay kaşığı çıkıyor) mama veriyorum. az olan sütümüde muhakkak içiriyorum. eve geldiğimiz günden itibaren 4 günde bir kaka yapıyor. zeytinyağı ile uyarıyorum poposundan ancak o zaman yapıyor. son kakasını yapmak için bütün gece huzursuz bir şekilde ıkındı durdu fakat her açtığımda boştu bezi. en son sabaha karşı katı olarak çok küçük bir parça geldi.bugün her açtığımda poposunu uyardım biraz önce zeytin tanesi gibi  2 -3 kaka yaptı ve uyudu. özellikle geceleri huzursuz oluyor sürekli ıkınıyor. 
mama olarak sma gold kullandım daha sonra keçi sütü maması kabızlığa iyi geliyor diye duydum tv de doktordan onu kullanmaya başladım fakat bir gelişme olmadı. lütfen bana bişeyler önerin. ne yapabilirim.
mama suyuna kayısı koydum onunla kaynattım bide bu yolu denicem. önerileriniz dört gözle bekliyorum hocam.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118124
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2014 Saat 19:55
Keci sutune bos verin, TV lerdeki sahtekarlarin da her dediklerine inenmayin... SMA'ya devam edin. Tarif ettiginiz kaka "aclik kaka"sidir.. Mama miktarlarini ve ogun sayisini arttirin, her 3 saatte bir besleyin. Gene sert kaka yaparsa, her mama ogunune; 5ml. zeytin yagi ilave edin. Sonra, kaka yumusayinca, azaltin ve etkili en az dozu bulun...
Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1684
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı febaa2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2014 Saat 20:11
hocam merhaba türkiyedeki ulusal kanalda her hafta aynı çocuk doktorunu çıkartıyorlar izleyince memleketimin haline üzüldüm biz size danışabilen sizden bilgi alabilen azınlıktayız geri kalan insanların kimlerin eline kaldığına şaşırırdınız ben sinirle izlerken bu arada onların eline allah düşürmesin
bu arkadaş gibi yirmi günlük bebek için soruyorlardı kabız diye bir çay kaşığı zeytinyağını içirin dedi çay kaşığı dediğini umuyorum onu tam duyamadım tatlı kaşığıda demiş olabilir siz mamaya karıştırın demişsiniz doğrusunuz bu olduğunu biliyorum zeytinyağı öyle lıkır lıkır içilebilen birşey değil onu uygulayanların hali ne oldu acaba
allah size sağlık huzur versin
teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118124
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2014 Saat 01:40
Dogrudan da, Zeytinyagini icirebilirsiniz, ancak buyuk ihtimalle, cocuk onu kusacaktir.
Tabii, boyle ufak-tefek bilgiler, kitap okumakla olmuyor.. BIRAZ DA TECRUBE SART..
Yukarı Dön
ElifDuruBakır Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 96
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ElifDuruBakır Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2014 Saat 11:43
hocam çok teşekkürler.dediklerinizi aynen uygulayacağım.3 saatte bir besliyorum.90cc yapıyorum.ilk zamanlar biberondan çok akıtıyordu ve kusuyordu şimdi ikiside azaldı.bende arkadaşım gibi kendimi çok şanslı hissediyorum iyiki varsınız. çok yaşayın inşallah.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.