Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - çok zor durumdayım(iştahsızlık)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumçok zor durumdayım(iştahsızlık)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
heb12 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı heb12 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: çok zor durumdayım(iştahsızlık)
    Gönderim Zamanı: 16 Mar 2014 Saat 16:24
kadir bey merhaba

lütfen bana bir yol gösterin yardımınıza çok ihtiyacım var.

9,5 aylık bir kızım var. yaklaşık bir haftadır hiçbir şey yediremiyoruz. mübalağa ettiğimi düşünmeyin. cidden ağzına lokma koymuyor ne yaptıysak olmadı. 6. ayda ek gıdaya geçtik o zamandan beri iştahsız bir bebek. 100ml civarında yemeği minimum 1 saatte yerdi. onda da bitmedi hiç yemek hep birazı kalırdı. günde sadece 4 öğün yerdi. acıksın diye aralarda bir şey vermiyordum 4 saat arayla besliyordum ama durum yine aynıydı. ben o hallerine razıydım ama şu an ağzına lokma almıyor. sinirlerim harap oldu. bir aydır filan anne sütü almıyor sadece ek gıda ile besleniyor. süt veya devam sütü içmiyordu golden goat aldık keçi sütünden yapılıyor onu içmeye başladı ama  sadece derin uykuda. gündüz biberonla beslenmiyor ittiriyor hemen. gece 12 civarı sütü biberonla veriyorum 100ml civarı içiyor uykuda. bir kaç gündür gece içirdiğim o sütle yaşıyordu baktım olacak gibi değil gün içinde sütü şırıngayla yavaşça ağzına sıkarak besliyorum. çok zor oluyor ama yemeyince mecbur kaldım. yanlış mı yapıyorum bilmiyorum bana bir yol gösterin ne olur. az yese tamam dicem iki lokma bari aldı o idare eder ama yok yemiyor hiç ağlıyor. ne yapacağımızı şaşırdık. acaba bir hastalığı bir derdi var da ben mi anlayamıyorum bilmiyorum. sürekli mızmız ve sık uyumak istiyor ki normalde 3-4 saatte bir uyku sinyali verir. geçen ay 200 gr verdi boyu da uzamamıştı aynıydı. çok üzülüyorum. şimdi daha da vermiştir soldu resmen çocuk. son zamanlarda yemediği için kakası da hep sert ve top top. çok bunaldım ne yapayım sizce? doktora götürücem ama genelde insanlar çocuk yese bile iştahsız dedikleri için çok ciddiye alınmıyor bu konu. uzun yazdım kusura bakmayın her şeyi anlatmaya çalışıyorum size. 

7. ayda hemoglobin 10,5 ti. doktorumuz şimdilik ilaca gerek yok kıyma kat çorbalarına dedi. siz ne dersiniz bu konuda?

ocean multi kullanıyorum günde 5 ml kadar.

çok fazla su içiyor 

bir de kızımın bıyık kısmı zaman zaman hafif morarıyor. 3 ayrı çocuk doktoruna sordum önemsiz dediler. sizce yine de bir çocuk kardiyoloğuna götürmem gerekir mi?

sorularım alakasız oldu ama hepsini tek seferde sorayım dedim kusura bakmayın lütfen.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119228
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mar 2014 Saat 19:15
Kilosu ne kadar?
Yukarı Dön
heb12 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı heb12 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mar 2014 Saat 23:53
iki hafta önce 9 kiloydu boyu da iki aydır 72 cm

az yiyor diye yediklerinin kalorisini arttırmaya çalıştım hep. iyi mi yaptım kötü mü bilemiyorum 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mar 2014 Saat 03:34
1- 8.4kg olmasi gerekirdi.. 600gram fazla olmasi, (45kiloda; 3kilo fazlalik demektir) onceden, asiri beslendiginin gostergesidir. ISTAHSIZ OLMASI NORMAL, bu sekilde bunyesi "sismanligi" onluyor. Bu mekanizmanin calismadigi durumlarda, sismanlik oluyor.
2- Mevcut HGB, yasina uygun... Demir gerekmez.
3- Vitamin kullanin.
4- Acik tenli ise, morarmasi normaldir... Kalp hastaligi olsa, normal kilosuna bile erismezdi. Cocuk kalp hastaliklari, DAIMA; Gelisme geriligi ile seyreder.
Sahi bu aralar, her cocuga, "Kalbi delik" sacmaligini yapanlar ne oldu, coktandir onlardan haber alinamiyor.. Ogrendiler herhalde..
Yukarı Dön
heb12 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı heb12 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mar 2014 Saat 07:42
çok teşekkür ederim hocam cidden içimi rahatlattınız. peki yemediği için şırıngayla beslememin bir sakıncası var mı? normal beslenmeye zamanla geçeceğini umuyorum ama o zamana kadar besinsiz kalsın istemiyorum. önceden bu kadar süt içmezdi iki gündür sütle beslendiği için ne zamandır ilk defa kakası yumuşaktı dün. normalde top top olur çünkü. 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mar 2014 Saat 17:47
Aynen devam edin... Kakasindan belli olur..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.