|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
astika ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Kas 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 18 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Mar 2014 Saat 00:11 |
Merhaba, Kızımız 4 yaşında, 15kg ve 105cm. Sizin eski hastalarındanız. 1 aydır süren burun akıntısı ve öksürük nedeniyle siddeti artınca ve göz çevresinde ağrı var deyince doktoruna götürdük. Ayrıca göz çapaklanması vardı. Reçete Zin..at 250mg, Naso..nex sprey ve sin.air tablet, teşhis sinüzit dedi. KBB doktorumuza danıştık 250mg ağır olur diye Sup..raks verdi burun için il..adinli karışım damla verdi. Sadece bu ikisini kullandık. Bu sabah başının ön tarafı ağrıyarak aşırı halsiz ve uykusuz kalktı. Akşam sikayet devam edince acile götürdük. 38 derece ateş ve boğazda beyaz benekli iltihap var dendi. Antibiyotiğe devam ve ateş için ibu..fen verildi. Ateş rahatsız ettiğinden arada veriyoruz. Ayrıca hazır bakılırken demir demir istedik sonuc 11 ug/dL (37-145). Doktor demir tedavisi gerekli dedi. İyileşince Demir bağlama ferritin baktırın eksik istenmiş dedi. Yinede bu değere göre düşük tedavi gerekecek dedi. Kan testleri aşağıdaki gibi: HGB: 12.9 g/dL (11-14) HCT: 38.2% (32-42) MCV: 72.1 fL (73-85) MCH: 24.3 (25-31) MCHC: 33,8 g/dL (32-37) RW-SD: 38,6 fL (34.9-42) RD-CV: 15% (<15) WBC: 15,41 Bin/uL (5,5-15,5) Nötrofiil: 83,6% (25-65) Lenfosit: 6,4% (30-70) Monosit: 9,7% (<8) Eozinofil: 0.1% (2-4) Bazofil: 0,2% (<1) Nötrofil: 12,89 Bin/uL (1,5-8,5) Lenfosit: 0,99 Bin/uL (3-9,5) Monosit: 1,49 Bin/uL (<0,8) Eozinofil: 0,01 Bin/uL (<0,45) Bazofil: 0.03 Bin/uL (<0.1) PLT: 268 Bin/uL (200-550) MPV: 8 fL (7,8-11) PDW: 8,3 fL (10-17,9) P-LCR: 11,5% (15-45) PCT: 0,21% (0,190-0.360) CRP: 11 mg/L (<10) demir: 11ug/dL (37-145)
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117890 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu doktorlar; ya cok aptallar, yada analarin gozu, uc-kagitcinin onde gidenleri...
1- HGB:12.9g/dL = normal, anemisi filan yok.... 2- WBC:15.41 = NORMAL, Gripal enfeksiyon geciriyor, ASLA, Antibiyotik gerekmez.. 3- CRP: Yanlis "Referans degerleri" verilmis.. Bu degerler, Kalp krizi, iskemi durumlarinda kullanilir... Enfeksiyonlarda, CRP; ust degeri:200 dur. Atesli hastalik sirasinda, mikroplar faydalanamasin diye bunye, demiri depolara saklar, tahlillerde dusuk cikar.. Zaten HGB: 12.9 olan bir cocukta; Demir'in dusuk olmasina IMKAN YOKTUR... Anemi filan diyen sersem olursa, takmayin kafaniza. Laboratuvara tesekkur edin, ilk defa, cocuk Referans degerlerini dogru olarak veren bir laboratuvar goruyorum... Birtek; CRP degerini yanlis vermis... Onuda duzeltirse, super olur.. |
|
![]() |
|
astika ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Kas 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 18 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tekrar merhaba hocam,
Bizimkinin atesi dustu oksuruk vs kesildi gibi. Sadece arada burun akintisi var. Fakat duyma kaybi olmaya basladi. Daha once KBB doktoru kulakta su var fakat mudehaleye gerek yok Nisan gibi gelin bakariz demisti. Duyma kaybi baslayinca tedbirli olmak adina tekrar goturduk. Bu kez suprax 10 gun + iliadinli karisim damla + aerius surup verdi. Acikcasi ben bu ilaclari kullanmamiz gerektigini dusunuyorum fakat yazan KBB doktoru ve bariz duyma kaybi var. Sizce ne yapmaliyiz... Bu arada soylemeden edemiyecegim: keske gitmeseydinizde size gosterebilseydik.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117890 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ne diye gidersinizki boyle doktorlara!!! Ne diyecekleri zaten BELLI, bana sorsaniz bende size, "bunlari soyleyecek" derdim..
Sakin, dedigi hicbir seyi yapmayin, hicbir ilac vermeyin. Sadece; 3 gun; Iliadin ped burun damlasi, gunde:2x2'ser damla her iki buruna damlatin. Eski mailleri mutlaka okuyun. Ben, keyfimden gitmedim, hukumet beni gitmeye zorladi.. |
|
![]() |
|
Kadir Bey,
1 haftadir ilac kullanmadan (serim fizyolojik ve coldmix ) devam ediyoruz. Akinti koyulasti ve siddetli oksuruk basladi. Aksam oldugu gibi gun boyu oksuruyor. Sonucta evde herkes endiselenince Istanbulda tanınan bir KBB doktoruna gittik. Zira mevcut cocuk doktoruna hic guvenimiz kalmadi. Akinti oldugunu, kullaklardan birinde sivi ve burun etlerinde sisme var dedi. Asagidaki recereyi uyguladiktan sonra haftaya kontrol yazdi. Mevcut hastaligi iyilesecekmis ve kulak icin ses testi yaparak geniz eti resmi cekecekmis. Bana gore dokunmasak iyilesecek ama ne yapacagiz bilmiyorum.... Recete; Klacid surup, Rinogest surup, Singulair tablet, Xyzal oral cozelti.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
O KKB doktorunun niyeti kotu... Verdigi ilaclarla daha kotu olacak ve tekrar gittiginizde, kalibimi basarim; "Geniz eti" ameliyati onerecek... Tam sarlatan....
Oturun oturdugunuz yerde, zaten kazigi yediniz, daha fazlasini yemeyin bari... Hasta oldugunda, bana yazin. |
|
![]() |
|
Hocam, eşimin zoruyla ilaçları 1 hafta kullanıp kontrole gittik.
Kulaklarında koyu iltihaplı sıvı var dedi. Antibiyotik etkisi yeterli olmamış, aynı ilaçları 1 hafta 10 gün daha kullanın (özellikle antibiyotik ve Rinogest) kontrole gelin dedi. İltihap geçmez ise cerrahi müdahale mutlaka gerekirmiş. Bizimkinin hastalığı (akıntı+öksürük) hafifledi fakat devam ediyor. Ateşi yok. Sırf kulakta su var diye kesinlikle müdahale ettirmem fakat koyulaştı ve iltihap var denmesi bizi korkutuyor. Ayrıca kulak zarına baskı yaparak çökertiyormuş. Sıvının koyulaşması vs. ciddi probleme neden olur mu?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ben size olacaklari soylemistim... Bunlarin hepsi dumen. Rinogest, butun akintilari koyulastiran bir ilactir. orta kulak icindeki sivida bu yuzden koyulasti. Kullanmaya devam ettiginiz surece, o sivi Orta kulakta durmaya devam edecektir...
Antibiyotik ile o bolgedeki yararli bakterileri de oldurdugunuz icin, direnc kirilacak, ilaclar kesilir kesilmez, tekrar yeni bir enfeksiyon baslayacak.. Taki, sizi biktirana kadar ve ameliyata razi olana kadar.. 30 sEne boyunca, muayenehaneme gelen hicbir hasta bu ameliyatlara girmedi, hicbirinde de aksi bir tesir olmadi... Genede; siz bilirsiniz. SON.............. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|