Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Geniz akıntısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGeniz akıntısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı özüdoğru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Geniz akıntısı
    Gönderim Zamanı: 02 Nis 2014 Saat 09:40
Hocam kızım 28 aylık ve nezle belirtilerini yaşıyoruz. PAzar günü gözlerinden yaşlar akıyordu hemen bir banyo yaptırdım bu sefer burnu akmaya başladı. Genizinde sıvı bekliyor sümkürmeyi bilmiyor boğazına takılıyor hafif öksürüyor sıvı geriden aktığında. bu arada ateş olayımız yok. Kızım hala beni emiyor emdikçede burnundaki sıvı onu rahatsız ediyor. Cold mix damlatıyorum omuzlarına. Dün gece elini ağzına götürüyor damaklarını tutuyor acıyor diye. Sanıyorum üst azılar çıkıyor. Çünkü alt azılar çıktığında da biz bu tablonun aynısını yaşadık. Dilinde pas yok ancak ağzında hafif bir koku var. bu koku geniz akıntısının kokusu değil mi ? emin olmak istedim. burnunda biriken bu sıvıyı bir türlü sümkürerek atamıyor çocuk günlerce içerde kurumasını bekliyoruz. bu vakalarda hiç istemediğim durum burnundaki bı sıvının içerde birikmesi ve günlerce hırıl hırıl dolaşması çocuğun. Sümkürmeyi öğrenene kadar bunu yaşayacağız galiba.Yapmam gereken başka bir şey varmı danışmak istedim. Saygılarımla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118684
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2014 Saat 19:51
O burun boslugundaki sivi; GRIPAL enfeksiyonlarda, savunmayi saglayan sividir. Gittikle koyulasacak, "Bally" halini alacak ve oyle iyilesecek...Sadece:Serum fiz ve ColdMIx kullanmaniz yeterlidir.
Dogrudur, meme emerken, biraz problem olacak, her sene Grip asisini yaptirmayi ihmal etmeyin.
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı özüdoğru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nis 2014 Saat 08:59
Hocam şimdi kızım eylül ayında kreşe başlayacak. Kreşe başladığında 34 aylık oluyor. Hiç grip aşısı olmadık. Şimdi ilk aşısı olacağı için ben ilk dozu yarım vurduracağım. 1 ay sonra tekrar yarım doz daha vurduracağım. Sonraki senede 1 defa tam doz uygulatıp her sene böyle gidecek değil mi? Eksik bilgi kalmasın kafamda çünkü sizin burda olmanız bir nimet. İnanın sizin olduğunuz günü kar sayıyorum artık. Sizin gibi bir değer burda oldukça biz öğrendiklerimizi hayat boyu devam ettireceğiz çünkü. Geçende hatta dedim ki önceden cold mix çok zor buluyorduk hatta eczaneler bilmiyordu bile. Siz burda cold mixihastalarınıza söylediniz ve her hastanız cold mixi sordu eczanelere ve şimdide reklamlarda hatta çocuk kanalı reklamlarında cold mix çıkıyor. Diyorum ki sevgili hocam bunu bize söyleyeli 2 sene oldu şimdi artık herkes biliyor diyorum. Çok sağolun iyiki varsınız.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nis 2014 Saat 21:55
Evet; Grip asisini aynen oyle uygulatacaksiniz.
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı özüdoğru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2014 Saat 08:43
Sayın hocam kızımın geniz akıntısı dediğiniz gibi bu sabah koyulaştı ve açık yeşil renginde aktı. Sanıyorum sonuna geliyoruz gribin. Yalnız dün öğlen uykusuna bakıcısı yatırdığında uyku sonrası aşırı terlediğini belirtti hemen üzerini değiştirmiş saçlarını kurutmuş epey bir ıslanmış saçları çünkü ter içinde uyanmış çocuk. Daha sonra tarhana çorbası içirmiş ve çorba bitince kızım kucağına geliyor bakıcısının ve kusuyor. Beni aradı salya şeklinde kustu dedi. Geniz akıntısının neden olduğunu düşündüm 2 saat bir şey yedirme takip et beni ara dedim. Ve sonra kusmadı . Burnundaki sıvı koyulaştı yeşil renge dönüştü. Ihlamur veriyorum sıcak banyo yaptırıyorum ve birde cold mix :Maalesef serum fizyolojik yaptırmıyor bende ağlatmamak için zorlamıyorum. Son durumumuz hakkında bilgi vermek istedim. Çok sağolun hocam.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2014 Saat 19:10
Genizdeki akintiyi koyulastigi icin, yutarken, sanki 'parmak sokulmus' gibi uyarir ve kusmaya sebep olur. Onemli degil. Geceki asiri terlemede, hastaligin bittigini gosterir...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.