|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
htcserra ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Eyl 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 133 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Nis 2014 Saat 12:24 |
Merhaba hocam,
5 yasındakı kızım anaokuluna gıdıyor.gectıgımız cuma gunu okuldan hafıf bır burun akıntısı ıle geldı.bende hemen serum fızyolojık ve bal lımon basladım..burun akıntısı bırden kesıldı..gecelerı kuru oksuruk basladı,sonra gunduzlerıde bogazda kuru bazende balgamlı bır oksuruk basladı.. pazar gunu ateslendı 38.5 gecmedı ama bası ve vucudu sıcaktı.. eklemlerının agrıdıgını soyluyor..dun gece rahat uyuyamadıgı ıcın 1 olcek mınoset verdım.agrıları hafıflesın dıye..sabah uyandıgında keyfı yerındeydı.. bugun dr a goturdum..dr zaturre teshısı koydu..suan saskınlık ıcerısındeyım.. dr un soyledıgı mıkrop dırek cıgerlere yerlesmıs..antıbıyotık verdı..Azomax adında 6 gun kullan dedı.. ben ıse sızden yanlıs bılmıyorsam bogaz-kulak-cıger sırasıyla hastalıgın ılerledıgını hatırlıyorum.yanlısmı? zaturrenın adı kotu..antıbıyotık ıse kullanmak ıstemıyorum..ne yapmalıyım? tesekkurler..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN; o aptal doktorun, hicbir dedigine inanmayin, uc-kagitcinin onde gideni... Hicbir mikrop, "Dogrudan cigerlere yerlesmez". Resmen sallamis... Once bogaz enfeksiyonu olacak, oksuruk ve/veya soguk alginligi ilaclari + Asist, Ventolin gibi ilaclar verilecek, belki, ondan sonra...
SAKIN: Verilen ilaclari kullanmayin. Sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin. |
|
![]() |
|
htcserra ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Eyl 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 133 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam,
sızden yanıt beklerken ılac yanlısı olmadıgını duyduğum bı dr a daha goturdum kızımı.. gun boyu ateslıydı..ben en fazla 38 olctum..burun akıntısı yok..balgamlı bı oksuruk var. ama bogazdamı cıgerdemı ben anlayamıyorum..balgamda çıkarmıyor hıc..halsız yattı tum gün.. dr atesı 39.1 olctu.Sonra ciğerleri dinledi ve ciğerler dolu dedi..akciğer filmi çekelim,kan tahlili yapalim dedi.ciger filminde biraz pus görmüş. kan değeri micro crp sonucu<8 referans aralığı 0-10.. maalesef mıcro crp de wbc bakılmıyomus..tekrardan kızımdan kanda aldıramadım..wbc degerını bılmıyorum.. sonra atesı ıcın ıbufen verdı bı doz. teshısı bronsıol.. tedavı ıcınde calpol ver ateslenırse dedı.. antıbıyotık,zadıten ve balgam sokturucu verdı. cıgerlerde ılerlerse ıgne ıle yatak tedavısı gerekır dedı. güya ılac yanlısı olmayan bı dr du:( hocam sankı dr lar korku fılmı senaryosu yazıyor..elımızı verıyoruz kolumuz kalıyor:( elım ılac vermeye gıtmıyor ama zature yada bronsıol olmuş denılen bı çocuk ve 39 ateş var.. suan ne yapıyım? antıbıyotık baslıyım mı? tesekkurler |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
SAKIN, hicbir sey yapmayin. Griplerde en az;4-5 gun ates olur. Eski mailleri okuyun ve bu doktorlardan uzak durun.
|
|
![]() |
|
hocam son 2 hastalıklarında once nezle gıbı oluyor..ben hemen serum fızyo bal ve lımon başlıyorum ama burun akıntısı bırden kesılıyor ve oksuruge ve balgama cevırıyor..
sızın dedıklerınız uyguluyorum ama nıye burundan akmadan hemen boğaza ınıyor?serum fızyomu mu yeterlı gelmiyor? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Viruslerin cinsine gore, bazisi; onden, bazisi, arkadan akinti yapar. Onemli bir sey degil.
|
|
![]() |
|
hocam,
5 yasındakı kızıma dun gece ateslı gecırmesıne ragmen ates dusurucu vermedım..sabaha dogru kendını kotu hıssettıgını soyleyerek uyandı..atesi 39,2 olmustu..1 olcek mınoset verdım..toplamda 3 gundur ateslı cok aglayarak 1 kere cok koyu sarı balgam cıkardı ama genelde balgam bogazda gıbı degil.. sureklı bı hırıltılı ve catallı bogazdan daha asagılarda gıbılı bır oksurugu var.. grıp ıcın soyledıklerınıze devammı? balgamın cıgerlerde olmasından korkuyorum hocam..ne yapmalıyım.. |
|
![]() |
|
2.hocam ayrıca bugun gun boyu oksurdu,atesı tekrar cıkmadı ..ama balgam cıkısı ve burun akıntısı da yok maalesef..
ayrıca vucudunda sankı kılcal damarlar belırgınlesmıs gıbı bı goruntu var..bu durum ateslenmesınden sebep mı olmustur?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|