Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - oğlumun ateşi var
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumoğlumun ateşi var

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
meltemturan41 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı meltemturan41 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: oğlumun ateşi var
    Gönderim Zamanı: 08 Nis 2014 Saat 21:28
Hocam merhaba,
5 ay 23 günlük oğlumun dün gece ateşi 38,3 tü. Gündüz 39,1 di.Calpol verdim sonra ateşi düştü ve normale döndü. Emmesinde bir problem yok, kusma ve ishalde yok. Yalnızca çok halsiz biraz önce ateşi 39.3 tü. Paranox fitil verdim. oğlumun 5 aylık kilosu 8500gr dı. Eşim ve ben çok endişeliyiz gece daha fazla ateşi çıkarsa diye yaşadığımız yerde maalesef güvenilir bir doktor bulamadık. Ne yapmalıyız? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119629
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2014 Saat 21:32
Ilk 1 sene icinde bebekler, anne karninda iken aldiklari bagisiklik maddeleri sayesinde, bir tek;Gripal enfeksiyonlara yakalanirlar. Eski mailleri okuyun. Ates ve Havaleden de korkmayin, ilk sayfada; Yazarlar kisminda benim makelelerim arasinda, ates ile ilgili 2 makaleyide okuyun. Eski mailleride okuyun, ilerde cok gerekecek..
Yukarı Dön
meltemturan41 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 10
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı meltemturan41 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2014 Saat 00:43
Hocam oğlumun hala ateşi geçmedi. 39.6 ya kadar çıktığı oldu. Eski mailleri okudum bebek rahatsız olursa ateş düşürücü kullanın demişsiniz. Oğlum ateşi çıktığı zaman çok halsiz oluyor ve sürekli ağlıyor sadece emince sakinleşiyor bu yüzden calpol ve paranox fitil kullanıyorum. 

1. Eski maillerde 4 gün sürebilir demişsiniz. Ateş düşürücüleri ne kadar daha kullanabiliririm bebeğime bir zararı olur mu?

2. Ateşten korkmuyorum ama onu öyle halsiz yanakları al al olmuş ve ağlarken görünce dayanamıyorum sizce kötü mü yapıyorum?

3.Hala ateşinin düşmemesi kötüye mi işaret?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119629
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2014 Saat 03:19
1- Ates dusurucu kullanmak icin, atesin derecesine degil, cocugun "Ne hissettigine" bakin. Cocuk rahatsizlik hissediyorsa, ates dusurucu verin.
2- Gripal enfeksiyonlar. ortalama; 4-5 gun ates yaparlar. Dilde pas, agizda pis bir koku olmadikca, Antibiyotik gerekmez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.