|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
burak7 ![]() Altın Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ara 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 345 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Nis 2014 Saat 17:12 |
Hocam merhaba, yeğenim Ada 21 aylık, annesi emzirirken
ensesinin sağ tarafında mercimek tanesi büyüklüğünde beze farkedip doktora
götürmüş. Ultrasyon sonucunu aynen yazıyorum; Boyun sağ ve sol yarımı süperior
kesiminde servikojulüler lenf zinciri trasesinde, birkaç adet en büyüğü sağdas
17*9mm. Solda 14*7mm. Boyutlarında çevresi hipoekojen, santrali hiperekojen
özellikte reaksiyonel tipte lenf nodülleri mevcuttur. Kan değerinde ise; LYMP# 4,2 08,-4,0 LYMP% 50,7 20-40 GRAN% 42,6 50-70 HCT% 35,6 37-50 MCV 79 80-95 MCH 25,7 27,32 PLT 427 100-400 MVP 6,7 7-11 PCT 0,294 0,1-0,28 Kan değerleride bu
şekilde hocam. Doktor şimdilik önemli bir şey olmadığını, 3 ay sonra tekrar
kontrol edilmesi gerektiğini söylemiş. Kansız demiyorum ama, böyle giderse 1 ay
sonra kansız olabilir bolbol kırmızı et ve pekmez tüketilmesi gerekiyor demiş.
Sizce sonuçlarımız nasıl? Teşekkürler |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118326 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu doktor, resmen, ya cok cahil, yada tam anasinin gozu... Bu kadarcik beze icin, US cektiriyor ha!!!
Kabahatin, buyugu yegeninizin ailesinde... Paralari suladilar-sactilar, artik huzur icinde uyusunlar... Eti anladikta, 'pekmez' ne is??? Cok okumalari lazim, cok... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Nis 2014 Saat 20:50 |
|
![]() |
|
burak7 ![]() Altın Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ara 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 345 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
çok sağolun hocam. kansızlık durumu için ne diyorsunuzileride kansız olma ihtimali mi var??
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118326 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
HGB degerini yazmamissiniz... Eger: HGB:10.5g/dL den az ise, goruselim.. Yukardaki degerlere bakilarak, "Kansizlik" durumu konusulamaz.
HCT degeri yasina uygun. Sahtekar laboratuvar, 21 aylik bir cocugun "kan degerleri" yanina, ERISKIN "Referans degerlerinei" yazdigi icin, sanki bazi degerler dusukmus gibi goruluyor... Sakin bu doktor-laboratuvar ikili "soyguncu cetesine" inanmayin.. |
|
![]() |
|
HGB değeri 11.5 miş hocam yani bizim kızda kansızlık falan yok. anlayamadığım doktorda zaten şuan kansız değil ama hep depodan yemiş böyle giderse 1 aya kansız kalır sözü oldu. depodan yediğini nasıl anladıysa:))) sayenizde birçok şeye gülüyoruz artık.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Demir ilaci veremedigi icin, serserinin, "ici gittiginden" oyle laf ediyor. Egitimli olmasa idiniz, bu laf uzerine, siz; "Demir tedavisini" isterdiniz... Siz yemediniz, ama el-alem bal gibide yiyor...
Zaten; "pekmez" tavsiye etmesinden, koylu oldugu belli... Koyluk yerlerde, cocuklar; sekere, recele, saldirmasinlar diye, ucuz pekmez kakalanir ve tesvik icinde bu YALAN soylenir... Bu koylu kafali doktorlardan uzak durun... Pekmez ile kansizlik filan tedavi edilmez.. Bu aptallar, pekmezin, "Saf Glikoz" oldugunu bile bilmezler... En hizli Insulin uyarisini bu seker yaptigi icin, Seker hastaligi riskini arttirir... Sofra sekeri bile; yarisi;Glikoz, yarisi;Fruktoz oldugundan, pekmez'den daha hayirlidir... |
|
![]() |
|
teşekkürler hocam, malesef sizi geç tanıdım. şuan 6,5 yaşında oğluma kansız olmasın diye çok organik keçiboynuzu aldım, çok paralar ödedim. kızım 22,5 aylık doktor yüzü görmedi doğru dürüst gittiğimizde de ilaçları almadan eve döndük. hala bir kaç kez ateş düşürücü dışında ilaç kullanmadık, inanamıyorum bazen.. çok çok teşekkürler..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|