|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
zeynepsert ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ara 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 20 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zeynepsert
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Nis 2014 Saat 23:43 |
doktor bey merhabalar.oglumun bıtmeyen oksuruguyle ılgılı sızınle yazısmıstık daha once.ılerleyınce kan sayımı yaptrmamız gerektıgını soylemıstınız.doktor muayane ettı.cıgerlerındekı ses hosuma gıtmedı dedı.fılm cektırelım duruma gore tedavı uygulıcaz dedı.fılm cekıldı ve dırek zaturre dedı.ama kronık degıl 1 haftaya ıns gecıcek dedı.3 gun sabah aksam damar yoluyla rocephın antıbıyotık ,2 gun sabah aksam prednol ve ventolın verdı hava yoluyla buhar makınasından.kan sayımına gerek yok dedı.neyse ılk gun preoblem yoktu sukurler olsun.ıkıncı gun gece 23.30 da cocukla tıtreme basladı ve eller morardı.suratı sapsarı oldu.hemen acıle gttık.orda kusunca rahatladı cocuk ama atesı fırladı.atesı dusunce ewe gonderdıler.sabaha kadar atesler ıcındeydı cocuk.sabah doktora gıttıgmızde.atesten dolayıdır dedı hıcbır acıklama yapmadı.o gun ve geceyı problemsız gecırdık sukur.doktor ılaclarımız bıttıgı ıcın prednol ve rocephını ıkı gun daha uzattı. doktorumuzu degıstırdık oda sadece antıbıotıge dewam edelım dedı prednol daha veremeyız dedı .ventolını ılk doktorumuz 3 saatte bır werın demıstı.sabahkı gttıgımız doktor 5-8 saate cıkarın azaltın yawas ywas dedı.antıbotıgı yapıldı aradan 2 saat gectı havasını verılırken yıne aynı tıtreme ellerde yuzde morarma.ama bılıncı yerınde benımle goz teması kuruyor kucagıma aldıgımda etrafa bakınıyor fakat asırı tıtrıyr.(hastahane eve yakın oldugu ıcın yıne ılk doktora gıdıyorum)hastahaneye gıdene kadar aradan 25 dakıka gectı cocuk sakınlesmeye basladı.doktor bu cocugun nesı var bıseyı yok deyıp tekrar fılm cektırdı ve fılmı temız tum ılacları kesıyorum surupla(antıbotıkmıs) dewam edıcez dedı onlarıda korkutugumuz ıcın kızıp bızı gerı gonderdı.doktor bey ne yapıcazzzzz bızzz
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117988 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ne yapacaksiniz? O ilk; ahlaksiz doktoru sikayet edeceksiniz...
SAKIN: Onun verdigi hicbir ilaci kullanmayin ve hemen kesin.. 1- Kesinlikle Zaturre; degil, oksuren cocukta, oksuruk kesilmedigi surece Zaturre olamaz. 2- Zaturre olsa,Akciger filminde, 1 gunde duzelme ASLA olmaz... 3- Manyakmi bu adam??? Zaturreye, Prednol ve Ventolin verildigi nerede gorulmus??? 4- SIZ neye beni dinlemedinizki... Bakin sizin yuzunuzden, sadece oksurugu olan cocugu ne hallere soktunuz, Bilmem olumden dondugunun farkindamisiniz??? 3 saatte bir Ventolin vermek, resmen cinayettir... o kerizin teki, ilacin icinde yazanlari bilmez, ama size ne oluyor, bir ilacin icini okusaniza... Birde hesaplayin bakalim, 1 gunde kac mg Ventolin vermissiniz... Allah kurtarmis.. 5- Bir daha boyle doktor "halti" yiyeceksiniz, bari ikinci doktora gidin... Eger;Prednol vermemis olsa idiniz, o Antibiyotigi bile verdirmezdim... Anliyorsunuz, degilmi? Niye "kan sayimi" yaptirmiyorlar??? |
|
![]() |
|
zeynepsert ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ara 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 20 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zeynepsert
Coooookk haklisiniz.suan soyleyecegim hicbirsey tabiki gecerli sebepte degil ama yinede yaziyim.esimde vende ayni anda grip olduk atesler icinde cocukla ilgilenmeyr caalistm.dojtor bu ya guya guvendik.ilacin icini acip okumayi birakin cocugun karnini doyurduguma sukrettm o halde.gurbette yanlizlik iste.kimseniz yok.aksilikler ust uste int miz yoktu.filmin resmini çekip size gondericektm ki siz nederseniz onu yapicaktm.kan sayimina grrek yok dedi kendinden cok emindi.daha yeni yaptirdik dedi 15 gun once yaptirmistim.ozaman hasta degildi drdim.sikinti yok dedi.cocugu hastahaneye yatirmaya calisti.kabul etmedm.ben bugun ikinci doktora gittim durumu anlattm.ayni olay tekrarlarinca hrmrn ventolini kes yan etki yapmis olabilir dedi.kestik tum ilaclari suan cocuga sadece balli limon ve vitaminlerini veroyorum.balgami cok akitamiyor.wallahi ne drrseniz haklisiniz.cocugu Allah korudu verilmis sadakamiz varmis bizim.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zeynepsert
Doktoe bey artık rahat nefes alabilirmiyiz.ilaclari kestik rahatlayamiyirum hala.o nobetlerden sonra aklima geldikcr buz kesiliyorm.bundan sonra nobetler tekrarlamaz inss değil mi
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zeynepsert
Nobetler cocukta kalici hasar birakmamistir degilmi doktor bey.atesi ciktiginda calpol mu vermeliyim birde bu doktor dedigimizin verdigi nurofrnin fitili var.fitil daha iyi geldi calpolle dusurememistim atesini.siz ne derseniz onu vericem cunku
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117988 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
ventolin; cocuklarda, bu sekilde "Yuksek dozlarda" verildiginde, Tasikardilerle cocuk olumlerine sebep olur... SIZ BU SEFERLIK ATLATTINIZ...
Ates ile ugrasmayin. Bugun ates ile ilgili yazdigim bir cevap var, onu okuyun.. Nurofen: Ibuprofen grubu bir ilacdir. Gunluk dozu; Cocugun kilosu ile, 20 sayisini carptiginizda; cikan miktardir.. MISAL: 10kg cocuk x 20 = 200mg, 1 olcek(5ml) 100mg. Bu demektirki, GUNDE en fazla; 2x1 verebilirsiniz.. ( Lutfen sual sorarken, cocugun yasini ve kilosunu belirtin) Ates ile ilgili makaleleride okuyun. Yazarlar kismiznda. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Nis 2014 Saat 19:20 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Maalesef; korktugum durumlar basima gelmeye basladi...
Eski, kasarlanmis "sahtekarlar" bu ilaclarin etkilerini az-cok bildiklerinden, bu tip ilaclari, Torkish "cay kasigi" ile verirlerdi..Eski uyeler, bu yazilarimi hatirlayacaklardir.. 1 ml bile almayan bu kasiklarla verilen bir ilac, birakin zararli olmayi, etkili bile olamazdi. Sadece ilac eczaneden alinmis ve doktorun ilac firmasina "Taahhut" ettigi kontenjan bu sekilde dolmus olurdu... Simdiki; "o ilk doktor" gibi; "geri-zekalilar", ornek aldiklari "Sarlatanus Maximuslarin" o "puf noktasini" atladiklari icin, ilaclari, Torkish cay kasigi ile degil, Ingiliz cay kasigi(5ml. alir)ile yani; olcek ile verdiklerinde, cocuk, tasikardi ve bunun sonucunda, Fibrillasyonlarla ölur. Simdiki sersemler, bu kafa ile, boyle kuvvetli etkileri olan ilaclari dozlarini bilmeden, eski "aga-babalari" gibi( ama yuksek dozlarda) vermeye devam ederlerse, daha cok; "Ani Cocuk Olumlari" gorulecek demektir... Aman dikkat... Ventolin, Asist, Nasonex ve Flixotide, Her turlu oksuruk ve Soguk alginligi ilaclarindan, UZAK DURUN.. Sakin bana sormadan ilac vermeyin. Tabii, zaman icinde ogrendiklariniz haric. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Nis 2014 Saat 19:20 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|