|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Duygumko ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Tem 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Tem 2014 Saat 13:10 |
Hocam merhaba
30 aylık oğlum yaklaşık 2 aydır sürekli hasta. Burun akıntısı ve hapşurukla başladı. Basit bi soğuk algınlığı olarak düşündüm ama sonra sesi kısıldı, öksürmeye başladı. Burun akıntısı hiç durmadı. Geçen hafta ateşi çıkana kadar ilaç kullanmadım. Ateşten tedirgin olup kan tahlili yaptırdım WBC 13.9 çıktı. Halsizlik ve ağız kokusu olunca Dr.un ısrarla verdiği antibiyotiği kullandım. Ateş uzun sürmedi ama yinede bitirdim antibiyotiği (duocid). Öksürüğü hiç azalmadı, hatta bi kaç gün nerdeyse her nefes alışında öksürdü. Alerjiden şüphelendim alerji testleri yaptırdım. Bişey çıkmadı. Bağışıklığına bakmak için kan tahilil yaptırdım. WBC 14.95 çıktı yine. Antibiyotiğin hiç faydası olmamış diyerek augmentin400 yazdı doktor. Mutlaka kullanın dedi. Oğlumun ateşi ve huzursuzluğu yok. Sadece balgamlı öksürüğü var. Ne yapmalıyım? WBC sınırı 15.5 diye biliyorum ama sınıra çok yakın olması kafamı karıştırıyor. Çok uzun oldu ama idrar tahlilinde lökosit negatif yazıyor ve allta bi notta "her sahada 1-2 lökosit, 1-2 eritrosit ve az bakteri görüldü" yazıyor. İdrar sonrası canının acıdığını söyledi bi kaç kere ama ultrasonda bişey çıkmadı. Sizce nasıl bi yol izlemeliyim?? Şimdiden çok teşekkür ederim. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119103 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yani 6 seneden beri butun anlattiklarim bosuna imis... Kimse benim yazdiklarimi okumuyormu, Allahaskina.. Don dolas ayni sualler...
1- Erkek cocuklarinda, IYE OLMAZ.. 2- WBC: dusuk, antibiyotik gerekmiyor. 3- Bu yasta allerji testleri dogru sonuc vermez. 4- Bu yasa kadar yasamis olan bir cocugun, "bagisikliginda" bir problem olamaz. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Tem 2014 Saat 16:02 |
|
![]() |
|
Duygumko ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Tem 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam oğlum hastalanınca bütün bildiklerimi, okuduklarımı unutuyorum :)
Çok teşekkür ederim. |
|
![]() |
|
Hocam oğlum çok sancılı uyandı bu sabah. Bi kaç gündür ara ara pipisini tutuyordu acıyor diyerek. Bu sabah çok ağladı. Böbrek ultrasonu çektirdik, bi kaç doktora yorumlattık. Biri taş olabilir dedi, diğeri böbrekte hafif genişleme var, idrar tekrar böbreğe kaçıyor olabilir dedi. Başka biri enfeksiyondan öyle çıkmış olabilir dedi. Bunlardan biri olsaydı karnı yada kasıkları falan ağrırdı öyle değil mi? Şimdi nefrolojiye götüreceğim, eminim ki İYE diyerek antibiyotik verecek. Kullanmak istemiyorum ama neden böyle acı çekiyor anlayamadım, fikrinizi almak istedim...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119103 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Boyle "derin" dusuncelere dalacaklarina bir idrar tahlili ve kan sayimi yaptirsalardi ya!!
Bunlari yaptirip, bana yazin. Eger, bunlari yapmadan US yaptilarsa, bunlarda iyi niyet filan aramayin, bunlar resmen cakal... |
|
![]() |
|
Ikisini de yaptırdım hocam. Ilk mesajimda yazdigim degerler dışında neye bakılır bilmiyorum. Beni yonlendirebilirseniz bilmeniz gereken diğer degerleri de yazayım size.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bosuna ugrasmissiniz. Antibiyotigi vermese idiniz, bu "gaz" sancilari , veya barsak bozuklugundan olan agrilar olmayacakti. Bol yogurt yedirin..
Anladinizmi simdi niye israrla antibiyotikleri verdiklerini... Isleri artiyor.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Tem 2014 Saat 11:32 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|