|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
arwen_1987 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mar 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı arwen_1987
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2014 Saat 09:50 |
Merhaba hocam.size danışmak istediğim bi konu var.7 yaşındaki oğlum bi yerinden kan aktığında bembeyaz kesilip ayakta kalamayacak duruma geliyor bir ay önce sünnet ettirdik lokal anestezi ile sünnet bitene kadar gayet iyiydi sakin durdu ama masadan kalkınca kendini kötü hissetti ve bayıldı bi kaç saniye sürdü ayılır ayılmazda kustu.Ben kan tutuyor sanıyordum ama geçen gün bisikletinden düştü ve yine aynı şey mide bulantısı,yüzü bembeyaz dudaklar mosmor oldu dünde durup dururken gözlerinin kararıp kendini bile hissetmediğini bunun sonucunda başını direğe çarptığını söyledi bu ikinci kez olmuş bana yeni söyledi. yarın bi nöroloji uzmanına göstericem çok endişelendim doktor bey sizin önerebileceğiniz bişi var mı? Ayrıca kendisine bişe olduğunda gösterdiği tepki korkudan olabilir mi? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117900 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Norolojiden bir sey cikmayacak... Bazilarinda boyle bir durum olabiliyor. Bunlardan sadece; "Doktor" olamiyor..
|
|
![]() |
|
arwen_1987 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mar 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı arwen_1987
Merhaba hocam...
Dediğiniz gibi nöroloji de bişey çıkmadı fakat çocuk doktoruna anlattım oğlumun katılma nöbeti geçirdiğini söyledi yaklaşık 3 yaşından beri bi yerden düştüğünde yada bi yeri kanadığında aynı şeyler oluyor, birde hocam ferritin değeri 7 yaşında ki çocukta kaç olmalıdır?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117900 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Katilma nobeti ile alakasi yok.. Ayricada, olsa bile ne olacak???? Laf olsun torba dolsun hesabi yapilmis bir ukalalik.
Katilma nobeti sadece yaninda "Nazi gececek" tanidigi kimseler varken olur. Bu tip reaksiyonlar ise;her zaman, her yerde olur. Hani halk arasinda, "Kan tutuyor" derler ya, sizinkisi o tip. FERRITIN; 1 AYLIK : 200-600 ng/dL 6ay-15 YAS : 7-140 ng/dL dir. Eriskin (Erkek): 15-200 Eriskin (Kadin): 12-150 dir, dikkat edin eriskin degerleri ile size kaziklamasinlar. Esas olan HGB dir, HGB:11.5g/dL nin alti Demir tedavisi gerektirebilir. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı arwen_1987
Hocam HGB 13,Ferritin ise 14,1Ng/ml çıktı sanırım yetişkin değerlerini yazmışlar çünkü doktor ferritin değeri düşük dedi ve 6 ay ilaç kullanması gerektiğini söyledi
hocam kan görmediği zamanda aynı şeyler oluyor mesele bi yerden düştüğünde . katılma nöbeti bana mantıklı gelmedi çünkü oğlum ağlamıyor korkudan mı oluyo anlamadım...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
SAKIN; Demir ilaci kullanmayin, O doktor; ya cok cahil yada sahtekarin onde gideni.. Maalesef, Turkiye'deki doktorlarin cogu bu konuyu ya bilmiyor, yada biliyor, isin sahtekarligini yapiyorlar.
Ister; "Katilma nobeti" olsun, ister olmasin, zaten bir sey yapilmayacak. Bu sebeple, bu konuya fazla kafanizi yormayin. Yas ile katilma nobeti gecer ama, bu "kan tutma" hadisesi gecmez. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|