|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
amara
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: ishal kusmaGönderim Zamanı: 15 Ağu 2014 Saat 16:33 |
|
sevgili Kadir Bey benim 3 mayıs 2013 doğumlu ikiz kızlarımdan biri 3 gün önce ishal oldu.dün akşam itibariyle de buna kusma eklendi.ishal ve kusmayla ilgili bilgileriniz aklımda.ishal sonrası kusma rotavirüs gibi viral bir durum diyorsunuz.ve bol sıvı dışında bir şey tavsiye etmiyorsunuz.ben de bol sıvı vermeye çalışıyorum.ağzına katı gıda adına birkaç lokma yemek alıyor.sadece su( canı isterse) çok acıkırsa da bir miktar soğuk süt içiyor.içtiği ve yediği ne varsa 2-3 dakika içinde çıkartıyor.ve kusması fışkırır tarzda.aynı zamanda hem ishali hem de kusması feci derecede kötü kokuyor,ishal de açık sarı renkte su resmen.ateşi şimdilik yok. tavsiye ettiğiniz emedur 100 fitili bugün istettim(köydeyim) elime ulaşırsa 2*1 tane mi uygulayayım? bizimkiler 2 gündür başımın etini yedi doktora götür diye.ben de bu akşam gideceğim ve sizi dinleyerek serum taktıracağım.bunlar dışında yapmam gereken bir şey var mı? ne olur hakkınızı da helal edin.bu arada kızım yaklaşık 10 gün önce nezle olmuştu.bunun da etkisi var mı bilmiyorum belirtmek istedim.iyi akşamlar
Düzenleyen amara - 15 Ağu 2014 Saat 16:37 |
|
![]() |
|
amara
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2014 Saat 19:41 |
|
hocam az önceden beri de hafif ateşi var.yükseleceğe de benziyor.kızım 3 gündür gayet sakindi yaklaşık 2 saattir sürekli mızmızlanıyor.ağzına kaç saattir bir şey de almadı su dahil.:( kilitliyor kendini.yoğurt deseniz onu da yemiyor.ne olacak bu böyle ?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2014 Saat 20:22 |
|
Gunde 1-2 kusma ile ne Serum'a ihtiyac olur, nede Emedur fitil'e ... Bunlar cocuk istedigi halde, bir yudum bile su icemedigi ve kustugu durumlarda gerekir. Yemeklerini yememesi onemli degil. Muhim olan suyu icebilmesi.
|
|
![]() |
|
amara
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2014 Saat 20:45 |
|
cevabınız için çok teşekkür ederim.ama maalesef bir damla bile su içmedi.peki doktor bey ne zaman korkmam gerek.ikiz eşi de hasta olabilir mi? şimdi de o korku sardı beni.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2014 Saat 00:52 |
|
Ishalli hastaliklar, hasta kimsenin kakasinin bulastigi gida veya sularin yenilmesi-icilmesi ile bulasir. Oyle Grip bulasir gibi, "havadan" bulasmaz..
Ishal ile beraber, kusma devam ediyorsa, bu Rotavirus ishali gibi virutik bir ishaldir, Emedur 100 fitil ile kusmayi durdurmaniz gerekir. Durduramazsaniz, Serum gerekebilir. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|