Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - diş,isilik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdiş,isilik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tunc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 194
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tunc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: diş,isilik
    Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2014 Saat 13:28
kadir bey merhaba iyisinizdir umarım?benim 2 sorum olacaktı size.
1-12.09.12 doğumlu oğlum sanıırım arka dişleri çıkarıyor ve çok huysuz sürekli eli ağzında ve dişim acıyor deyip aglıyor gece sık sık uyanıyor acısını hafifletmek için ne yapabilirim?
2-bezden dolayı karın kısmı ve bacak araları kenarları isilik olmuş buna yapabileceğim bişi varmı?
şimdiden teşekkürler.
uyanışLarımın en qüzeLi canım oğlum...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118684
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2014 Saat 19:40
1- Azi disleri cikarken, ustteki disetini yarar ve kenara itmeye calisirlar. Bu esnada, o dis etini isirirsa "disi acir"... Dentinox jel surebilirsiniz. Bu ozellik, kesici ve kopek dislerinde olmaz.
2- pisik kremleri yeterli olmuyorsa, gunde 2x1 Ultralan pomat surun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Ağu 2014 Saat 19:41
Yukarı Dön
tunc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tunc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ağu 2014 Saat 17:54
cevabınız için teşekkürler kadir bey.herşey üst üste geliyor sanırım bu 2 yaş sendromunu yaşıyoruz bizde cok huysyz bu aralar üstünede dişler eklenince ne yemek yiyor ne susuyor sürekli bir mızmızlık içerisinde,dünde günübirlik denize gittik ve şu doğdugundan beri kurtulamadığımız pişik yine nüksetti artık ultralanıda korkarak kullanıyorum tuzlu sumu tetikliyor bu pişiği yoksa odamı dişe bağlı hocam,cok beyaz tenli ve doğdugundan beri hep pişikle cebelleşiyorum her alt değiştirmede yıkasamda kıyamet kopuyor artık cocukta alt açtırmaktan korkar oldu ne yapıcam bilemiyorum hocam.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ağu 2014 Saat 19:33
1- Eski mailleri okudunuzmu?
2- Eau Borique kullandinizmi?
Yukarı Dön
tunc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tunc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2014 Saat 00:28
evet okudum ve birtek onu kullanmadım sizin tavsiyenizle ultralanı kullandım hep ve oro çinko diye bir pişik kremini kullanıyorum ama asit borik dediğimde her eczacı cildiyeye götürün asit daha cok yakar dediler yada cogu eczacıda o ne diye bana sordular inanılır gibi değil yani hocam,yarın ilk işim %3 lük asit borik hazırlatmak olacak ama bir mailde tarifide vardı siz vermişsiniz onu bulamıyorum zahmet olmazsa yazarsanız kendim hazırlayabilirim.
Yukarı Dön
tunc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tunc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2014 Saat 00:34
100ml su(1 cay bardagi eder)icine, 3gram( 3 cay kasigi eder)toz Asit Borik ilave edin ve calkalayarak eritin... Steril olmasida sart degildir, alt tarafi; cocugun kicina surulecek, damardan verilmeyecek.. 
buldum hocam tarifi.bu 100 ml birkeredemi kullanılacak hocam ve her altını açışta bunumu kullanmalıyım bunu kullanırken ultralanada devam edeyimmi kullanılışı hakkında bilgi verirmisiniz.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2014 Saat 05:28
Hayir, nemlendirecek kadari surulecek. Isterseniz, 300ml'ye 9gram koyarak daha fazla miktarda da yapabilirsiniz.
Artik Eczacilar eskisi gibi degil, simdikiler; resmen "Bakkal" gibi calisiyorlar.
Goruyorsunuz; %3'luk Borik asit hazirlamaktan bile acizler. Tek bildikleri; raftan ilaci alip hastaya vermek... Bunun icin niye 4 sene okurlarki.. Zaten cogunda, "Kalfa" calisir, araki Eczaciyi bulabilesin.
Yukarı Dön
tunc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tunc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2014 Saat 14:01
asit boriği yapan bir eczacı buldum ve yaptırdım hocam sonunda :) 300 ml yaptırdım bununla her altını açınca dezenfekte edecem (fıs fıslı bir şişeye koydum birkere fıslatmam yeterli sanırım öyle daha kolay olacak gibi) 2x1 ultralan aralardada oro çinko kullanacam umarım tamamen iyileşir.pişiği geçincede asit boriği kullanmaya devam edeyimmi tedbir amaçlı yoksa sadece pişik oldugundamı kullanmalıyım,ve saklama koşulu nedir buzdolabındamı dursun hocam?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.