Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Dizanteri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDizanteri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
De&De Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı De&De Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Dizanteri
    Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2014 Saat 11:36
Merhabalar hocam. Oğlum 13 aylık 9600 kilo boy 78 cm. 2 günden beri günde kakasını 8-9 kere yapıyordu. 1 kere falan  ishal şeklinde gerisi normal kıvamlı. İlçede oturuyorum acile götürdüm gaita testi vermek için. Test sonucumuz şöyle :  Gaitada gizli kan POZİTİF. Gaitada amib-giardia : BOL LÖKOSİT 15-20 ERİTROSİT BOL BAKTERİ GÖRÜLDÜ yazıyor. Doktor dizanteri dedi bağırsaklarda iltihap bakteri var dedi. Yazdığı ilaçlar : Flagyl 125mg 3×1, Metpamid 2×1 (bulantı olursa), Ge-Oral toz gün boyu içtiği kadar, ve Dolven 3×1 yazdı. Hafif ateşimiz var. Kusma yok. Ama keyfimiz gayet yerinde oyun oynuyor yaramazlığımızda azalma yok :) Calpol vardı onu verdim diğerlerini vermem gerekiyor mu yoksa bu ilaçlarla daha mı kötü olur bilemedim. 
Şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin hocam. 

Düzenleyen De&De - 24 Ağu 2014 Saat 11:54
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117900
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2014 Saat 19:08
1- Gaita'da "Gizli kan" testi icin, 2 gun evvelinden, cocugu diyete sokmaniz gerekir. Son 2 gun icinde, et yiyenlerde, Demir ilaci alanlarda daima (+) cikar. Simdiki doktorlar bunlari bilmezler.
Dikkat edin sirf bu yuzden istenilen butun "Gaita'da Gizli Kan" testleri; (+) geliyor.
2- Gunde 1 kere ishal olan bir cocuga; Ge-Oral VERILMEZ...Sacmalik.
3- Kesinlikle "Dizanteri" degil, sakin hicbir ilaci vermeyin, kendiliginden duzelecek..
Yukarı Dön
De&De Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı De&De Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2014 Saat 20:10
Çok teşekkürler hocam. Bugün düne göre biraz daha az yaptı. Düzelmeye başlıyor inşallah :)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.