|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
De&De ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ara 2012 Konum: EVLİ Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2014 Saat 11:36 |
Merhabalar hocam. Oğlum 13 aylık 9600 kilo boy 78 cm. 2 günden beri günde kakasını 8-9 kere yapıyordu. 1 kere falan ishal şeklinde gerisi normal kıvamlı. İlçede oturuyorum acile götürdüm gaita testi vermek için. Test sonucumuz şöyle : Gaitada gizli kan POZİTİF. Gaitada amib-giardia : BOL LÖKOSİT 15-20 ERİTROSİT BOL BAKTERİ GÖRÜLDÜ yazıyor. Doktor dizanteri dedi bağırsaklarda iltihap bakteri var dedi. Yazdığı ilaçlar : Flagyl 125mg 3×1, Metpamid 2×1 (bulantı olursa), Ge-Oral toz gün boyu içtiği kadar, ve Dolven 3×1 yazdı. Hafif ateşimiz var. Kusma yok. Ama keyfimiz gayet yerinde oyun oynuyor yaramazlığımızda azalma yok :) Calpol vardı onu verdim diğerlerini vermem gerekiyor mu yoksa bu ilaçlarla daha mı kötü olur bilemedim.
Şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin hocam.
Düzenleyen De&De - 24 Ağu 2014 Saat 11:54 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117900 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Gaita'da "Gizli kan" testi icin, 2 gun evvelinden, cocugu diyete sokmaniz gerekir. Son 2 gun icinde, et yiyenlerde, Demir ilaci alanlarda daima (+) cikar. Simdiki doktorlar bunlari bilmezler.
Dikkat edin sirf bu yuzden istenilen butun "Gaita'da Gizli Kan" testleri; (+) geliyor. 2- Gunde 1 kere ishal olan bir cocuga; Ge-Oral VERILMEZ...Sacmalik. 3- Kesinlikle "Dizanteri" degil, sakin hicbir ilaci vermeyin, kendiliginden duzelecek.. |
|
![]() |
|
De&De ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ara 2012 Konum: EVLİ Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok teşekkürler hocam. Bugün düne göre biraz daha az yaptı. Düzelmeye başlıyor inşallah :)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|