Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tekrarlayan ağız yarası
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtekrarlayan ağız yarası

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
canan10 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 27
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı canan10 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: tekrarlayan ağız yarası
    Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2014 Saat 19:21
Merhaba Kadir Bey arkadasımın 7 aylık erkek bebeğinde(7.700 gr) ağız yaraları çıkıyormuş,beyaz beyaz pamukçuk gibi oluyor dedi, geçiyor gibi olsada sonra yine tekrarlıyor boğaza kadar yayılıyor mantar oluyormuş..Çocuk doktoru bu şikayetlere göre üniversite hastanesine gidin araştırsınlar demiş daha önce de soru sormakta aracı olmustum yine rica etti size sormamı iki ilaç ismi söyledi sanırım sürülenlerden tam anlayamadım gerekli ise tekrar sorarım bu yaralar neden oluyor ve neyapılması gerek acaba cevabınız için çok teşekkür ederim şimdiden 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2014 Saat 20:08
Bu yasta Pamukcuk olmaz..
Simdiki doktorlar son derecede cahil ve bilgisiz olduklarindan, sakin onlarin laflarina kanmayin.
Bu aylarda gorulen hadise; agiz ici sathinin (mukozasinin) emme esnasindaki asiri surtunme sonucunda, hizla eskiyip dokulmesine baglidir, bunlara "yara" denilemez. Pamukcuktan farkli olarak; sildiginizde kanamaz, cocuk rahatsiz degildir, rahat emer. Ayricada, hicbir tedaviye cevap vermezler.
Simdiki doktorlar cidden, acinacak durumdalar.
Yukarı Dön
canan10 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 27
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı canan10 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2014 Saat 20:38
cevabınızı ilettim Kadir bey bebek ağırlıklı olarak biberon ile süt içiyormuş ağzında yaralar olduktan sonra sütünü içerken birden burnundan geliyormuş ve hır hır hırıldıyormus bu ne ile ilgili olabılır belki de yaralarla ilgisi yok ama çocuk doktoru bogazda mantar oluyor ondan demiş bu burnundan içtiğinin geri gelmesi ve hırıltı nedir değerli vaktinizi alıyoruz çok teşekkürler arkadasım hep bu hırıltıdan şikayetçi en son hastanede bronşiolit  tedavisi gördüler sonradan haberim oldu,genizeti 1 yasından önce belli olmaz demişler.Vücudunda mikroplarla savaşan hücrelerin sayısı az demiş çocuk hematoloğu, immuloji görsün demiş ben de bilgileri telefonla alıp buraya yazdım yazım yanlısı varsa kusura bakmayın
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2014 Saat 23:38
Yazik, soyup-sovana cevirecekler.
Sakin; o "mantar oluyor" palavrasina kanmasinlar. Baslarina ne geldi ise hep luzumsuz yere cocuga verdikleri ilaclar yuzunden oldu. Benim yazilarimi mutlaka okusunlar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.