Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yesil burun akintisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyesil burun akintisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nurkiz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 173
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nurkiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: yesil burun akintisi
    Gönderim Zamanı: 16 Eki 2014 Saat 12:15
Hocam merhaba.. 2 yasindaki oğlumun ya klasik 2 haftadir burnu akiyor ve yeşil bir akinti şeklinde.. Ara ara öksürüğü var.. Limonlu bali limonata gibi sulandirip veriyorum.. Öksürüğü balgamli gibi.. Bu şekilde ilacsiz devam edeyim  mi..teşekkürler.. Bir de 4 yasindaki oğlum krese gidiyor ve atopik dermatit teşhisi koymuştu doktor.. Zaman zaman gidisunda, dirseklerinin ve dizlerinin iç kismi, göğsünde kizarikliklar oluyor ve kasiniyor ve oksuruklerini de baEn doktorlar alerjik olduğunu söylüyor. alerji ilacini hic birakmamamo söylüyorlar.. ama tam iyileşiyor bir hafta bile geçmeden yine öksürmeye basliyor.. Burnunu sürekli tuzlu su ile temizliyorum.. ama bu sürekli hastalanmasına ne yapacagim konusunda artik cikmazdayim..bilgilendirir deniz çok sevinirim.. Teşekkürler..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119064
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eki 2014 Saat 19:30
1- Grip geciriyor.. Allerjik oksuruk olmaz, Allerjik burun akintisi olur, hapsirik olur veya en agir sekli ile Astimda oldugu gibi, sikintili solunum olur.
Simdiki Turk Cocuk doktorlari, Allerji'den baska bir halt bilmediklerinden, her bir halta Allerji deyip, Allerji tedavileri verirler, sakin inanmayin...
2- Atopik dermatit: Tip:1 Allerji olup, Ultralan pomat gibi kremler yeterli olur.. Atopik dermatiti olanlarda, illede diger allerjiler de olacak diye bir sey yok...
3- Verdiginiz Allerji suruplari yuzunden oksuruk problem oluyor.. Hemen kesin. Aradaki farki goreceksiniz.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Eki 2014 Saat 19:31
Yukarı Dön
nurkiz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 173
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nurkiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eki 2014 Saat 22:12
Hocam.. Teşekkürler.. Ben zaten bu ilaç verme işinden nefret ettiğim için alerji ilaclarini hic uzun sure vermedim.. Hatta bi yaza doğru uzunca bi sure aylarca vermedim ama mart ayinda baslayip eylül ayina kadar gün içinde ara ara olan oksurukleri gelmeyince bi aile hekimi airfix vermişti ve onu kullaninca okaurugu falan kalmamisti.. Mesela battaniyeaini de kilifaiz orrrugumde öksürüğü baalayabiliyo.. Kardeş te olduğu için uyuturken çok zorluk yasiyorum.. Büyük olan süreklioksuruyp bu yyüzden küçük olan da uyaniyo.. Limonlu bal veriyorum ama arkasından eden su iciyo ve hic oksurugu yavaslamiyo.. Kuru kuru hep oksuruyo.. Geniz akintisi olabilir diye burnunu tuzlu suyla da hep temizliyorum.. ama ben şimdi naapicam bilmiyorum.. Bi de söylediğiniz pomat kortizonlu mu değil mi.. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119064
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2014 Saat 03:07
Limonlu balin arkasindan su icirmeyin, hic etki etmez..

Evet, Kortizonlu ama "Fluoro-kortizon" oldugundan ciltten emilmez ve sistemik etki yapmaz.
Eski mailleri okuyun. Bunlari defalarca anlattim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.