Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Beyin hasari nedir?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBeyin hasari nedir?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Asud Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 20
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Asud Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Beyin hasari nedir?
    Gönderim Zamanı: 16 Eki 2014 Saat 22:52
Hocam, eski arsivdeki butun mailleri okudum. Benzer bir mail buldum. ona ilavelerimle danismak istedim. 7 yasindaki kizim okulda dusmus. NAsil oldugunu, sonrasini hatirlamiyor.Alni sag tarafa dogru yumurta kadar sismis, kan toplamis gibi, minik minik kirmizi noktalar vardi. Sis indi, kizariklar duruyor. Midesi de bulaniyordu. Daha onceki yazilarinizi okudugum icin tetkik yaptirmayacaktim ama yine de doktora goturdum. 48 saat gozlemleyin, saat basi uyandirip kontrol edin dedi. saat basi zorla uyandiriyorum, uyku sevmez kizim gozlerini acamiyor su an. 10 saat gecti. Bu arada bir kere kustu ama cok midesi bulaniyor. Uyurken de surekli sayikliyor. Korkudan diye dusunuyorum ama bir belirti midir? Gozlemlemeye devam edecegim. Dediginiz arazlar olursa gotururum ama sormak isedigim asil soruyu korkarak soracagim.
Beyin hasari olsa bile yapilacak birsey yok demissiniz. Bu beyin hasari nedir ve nasil anlayacagim. Simdi internette ararsam, cok uc seyler bulacagim icin sizi rahatsiz ettim. 
Saygilar
Yukarı Dön
Asud Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Asud Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eki 2014 Saat 23:56
Atesi de cikiyor su an... 11 saat gecti... 38.1... Baglantili midir hocam?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118124
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2014 Saat 03:39
Dusmekle beyin hasari OLMUYOR... Dusme sonucu olan sarsinti ile, beyin cidarindaki damarlardan bazisi yirtilip, beyin zarlari arasina kanama olabiliyor. Saatler sonra, bu kan pihtilasip, etraftan su cekmeye baslayip siserse, beyine baski yapabiliyor ve beynin hangi kismina baski yapti ise onunla ilgil arazlar cikiyor. Her saat basi uyandirmaniza gerek yok...AMA bunada sukur, bu sekildeki cocuklari "24 saat uyutmayin" diyen gerzeklerde var...
Boyle bir hadise oldugunda, kafatasina bir delik acilip (Burr hole) kan aliniyor, tedavi olmus oluyor... Korkmayin, bu kadarcik dusmelerle bir sey olmuyor..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Eki 2014 Saat 03:39
Yukarı Dön
Asud Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Asud Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2014 Saat 06:25
Hocam cok tesekkur ederim. Atesi ile ilgileneyim de rahat etsin o zaman :))
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118124
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2014 Saat 07:55
Dokunmayin... Ates, vucudun savunma mekanizmasidir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.