|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
pınaryıldız ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Eki 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pınaryıldız
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Eki 2014 Saat 21:38 |
merhaba! Yazılarınızı ve yaklaşımınızı okudukça hem diğer hekimler hakkında şüphelerim arttı hem de çelişik olduğum konular düşündüğüm noktada netleşti.18 haz.2014 doğumlu,36 haftalık preeklemsi nedeni ile 2160 gr doğan bir kızım var.bir hafta Yeni doğanda kaldı ve çıktık.Beslenme şekli anne sütü.Henüz 13 günlükken kolik şikayetler başladı ve artarak devam etti.DR.umuz "olası" bir süt allerjesine karşılık benim diyetimden süt ve ürünlerini çıkarmamı tavsiye etti.Çıkardım çok mu efektif oldu derseniz inanın yorumlayamadım.Verilen gaz ilaclarını bir süre kullandım ancak fayda görmeyince gereksiz buldum ki zaten taraftar değildim bıraktım.masaj,hareket,sıcak havlu derken 4 ayımız dolmak üzere.pik yaptığı bir dönemde gazı kokulu,kakası yeşil ve mukuslu idi.gaita tahlili yaptık temiz çıktı.idrar da.ancak görüyorum ki gaz ağrısını,gazı kokulu olduğu zamanlarda çok yaşıyor.Gaz yapan gıdalardan uzak duruyorum.fakat bir türlü çözemedim nedendir ?karnı gurultulu ve gazı kötü kokuyor.ne yapmalı ? doğum kilosu 2160/45 cm 3.ay ölçüler 5300 gr/58 cm.mental durum ve fiziksel aktivitesi çok iyi.şuan oturmak istiyor.kendini öne atıyor.doğduğundan beri eller ayaklar sürekli hareketli.göz takibi net ve sürekli.ne zaman oturtmalı ? ne zaman ek gıdalara ve ne ile başlamalı ? teşekkür ederim
|
|
saygılarımla..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sizin yedikleriniz ile "bebek gazi" nin bir ilgisi yoktur.
BEBEK GAZININ SEBEBI, HAREKETSIZLIKTIR....... Ayni ameliyat sonrasi kaldirilip yurutulen eriskinlerde oldugu gibidir. Ayni; eskilerin besik ve salincak kullandiklari icin, bebek gazinin o nesillerce bilinmemesi gibi... Tabii birde;"altin sarisi" olmasi gereken kakanin "YESIL" oldugu durumlarda da sanci olur, buda bebegin asiri beslendiginin isaretidir. SAKIN; o gerzek doktorun onerileri ile diyet filan yapmayin, sadece gazini iyi cikarin ve kakanin altin sarisi olmasina dikkat edin, asiri beslemeyin. Bebekler, dogduklari gunden itibaren, OTURABILIRLER... Tabii buradaki, "oturmaktan" kasit, tek basina oturmasi degil...Kucakta veya destekli oturmasidir. Tek baslarina oturabilmeleri; 6-8 aydan sonra olur. Ek gidalar, anne sutu az gelmeye basladiginda baslanir. '82 den beri 6 anne , sadece anne sutu ile 2 sene bebekleri besledi.. Ikizlerde bir anne, sadece anne sutunu 7 ay verebildi. Sizde gittigi kadar goturun, yetmediginde, ek gidalar baslanir. Bu konu Turkiye'de cok suistimal edilmis bir konudur. Eski mailleri okuyun. |
|
![]() |
|
pınaryıldız ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Eki 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pınaryıldız
çok teşekkürler..salıncak ve beşik demişsiniz.Şimdi ki öneriler arasında sallamanın zararlı olduğunu vurguluyorlar ? Söz konusu DR ile ilişiğimizi kestik bir ay evvel.Mutlaka gazını,diğer yazılarınız da belirttiğiniz usulde çıkarıyoruz.masaj ve hareketler de cabası.Yenidoğanda "rutin protokol" adı altında bir hafta antibiyotik verdiler ne yazıkki barsak florası oluşmadan talan oldu.Probiyotik saşelerden kullandık.tamamen olmasa da biraz iyi geldi.İstedikçe emziriyorum takribi olarak 2 ila 3 saat arasında değişiyor ve tek göğüs hali hazırda bir seferlik beslenmesini karşılıyor.acd3 vitamin kullanıyoruz.ve bu ay hgb değerin bakıldıktan sonra demir e karar verecekmişiz ?
aslında liste uzar gider.Gerçekten bundan 10 yıl sonra ezberci olmayan gerçekten tedavi edebilecek doktor bulmamız güç olacak.Bir çok yazınızda vurguladığınız gibi yeni kuşak doktorlar sıkıntılı.son olarak gelişim hakkında ki görüşlerinizi de almak isterim. doğum kilosu:2160/45 cm 3 ay kontrol:5300/59 cm tekrar teşekkür ediyorum
|
|
saygılarımla..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sallama ile beyin harabiyeti OLMAZ.... SILKELEMEKLE olur... Bazi salak doktorlar, yarim-yamalak Ingilizceleri ile boyle tercumeler yapmaya kalkisinca, ortaya da, boyle; "yanar-donerli" sacmaliklar cikiyor....
Ingilizcedeki ismi: Shaken Baby Syndrom.... Sallamak ise; Rocking baby... Aradaki farki anlayamayacak kadar dahi, lisani kit, zeka yoksunu ahmaklarin laflarina SAKIN kanmayin... Salincak, besik veya ayakta sallamanin zerre zarari YOKTUR... Goruyorsunuz degilmi, Turk Tibbi ne hallere dusmus vaziyette... Birde bunlardan Hoca yapiyorlar ve Turkiyedeki 85 Tip fakultesine egitim vermeleri icin gonderiyorlar. Allah yardimciniz olsun, ne diyeyim... "Rutin Protokol" olsa olsa, Turk doktorlarinin bir uydurmasidir... Temel Tip bilgilerinden ( Fizyoloji, Mikrobiyoloji gibi) yoksun Turk doktorlarinin sahane uydurmalarindan biridir.... SAKIN: boyle sacma sapan HGB tayinleri ile ugrasmayin, o GERI ZEKALI TURK DOKTORLARI, daha 3 aylik bebek ile Eriskin HGb degerlerini ayni sanirlar... Aman ha dikkat edin...1-6 ay arasi bebeklerde, HGB sinirlari: 10.0-13.0g/dL arasindadir... Bu aptallar, eriskin sinirlari olan, 12.0-16g/dL araligi ile degerlendirmeye kalkip, herkezin bebegine kansiz diyerek Demir basliyorlar... Bu aptalligi yapanlarin basinda da, Turk Devleti'nin Saglik Bakanligi gelir. Boyu; 3.5kg doganlara yetismis. 400gram eksigi kalmis, cok iyi gidiyor, aynen devam edin. Allah sizleri Turk doktorlardan korusun... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Eki 2014 Saat 20:06 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pınaryıldız
can-ı gönülden teşekkürler...
|
|
saygılarımla..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pınaryıldız
Tekrar Merhaba... 4.ay kontrolümüzde Hgb değeri 10.7 çıktı ve ferruma başlamamızı önerdi Dr. Gelişim ise 5900/61 cm/40.5 baş çevresi. Vajende yapışıklık nedeniyle östrojen içeren krem kullanmaya başladık bir kısmı açıldı bir kısım hala kapalı. Bu sorun anatomik mi yoksa hormonal bir durum olabilir mi ? Bu ay 600 gr ve 3 cm gelişim tablosu.takviye vermeli mi yoksa 6.ayı beklemeli mi ? Kanguru aparatı kullanmak doğru olur mu? Geceleri kesintisiz uyuyor kızım ancak gündüzleri maksimum 1 saat.ne yapmalı ? Teşekkür ediyorum
|
|
saygılarımla..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
O aptala soyleyin;
1-6 ay arasi cocuklarda; HGB:10.0-13.0g/dL dir, acsinda bir kitap okusun... Eriskin "referans" degerleri ile degerlendirmesin. Cocugunuzda, Anemi filan YOK... Vajendeki durum, henuz bazi kiz cocuklarinda yeterli Ostrojen hormonu salgilanmadigi icindir. Estriol kullanin. 1 hafta kullanin, 1 hafta ara verin, tekrar kullanin.. Uykusuna karismiyoruz... Kanguru icin, sitenin ilk sayfasinda "yazarlar" kisminda bu konuda eski yazilarim arasinda bir makalem var onu okuyun. Boyu iyi, 500 gram eksigi kalmis. SAKIN; Demir ilaci kullanmayin. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pınaryıldız
Teşekkürler Kadir bey..
|
|
saygılarımla..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|