|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Fulya34 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 191 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Eki 2014 Saat 15:27 |
Merhaba Kadir Bey,
Kızlarım haşlanmış yumurtanın, sarısının sıvı halde olmasını (rafadan yumurtadan daha cıvık) tercih ediyor. Bu şekilde tüketmelerinin bir zararı olur mu? Teşekkür ederim. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117732 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
"Haslanmis yumurta" demek, suyun;100 derecede 2.5 dakika kaynatilmasi demektir..
Insanlarda hastalik yapan; BUTUN MIKROPLAR, 70 derecede olurler. Bu sebeple, Bir tasim dahi, kaynamis sudaki butun gidalar, emniyetlidir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Eki 2014 Saat 23:31 |
|
![]() |
|
helin ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Oca 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 272 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam kaç zamandır Canan KARATAY hemen hemen her hafta beslenmeyle ilgili bilgi veriyor.yumurta tam haşlanmamalıymış diyor en dikkatimi çeken ise zeytini çok övmesi zeytin bu kadar değerli bir besin mi zeytinin zekaya katkısı olduğunu ve kesinlikle tüketilmesi gerektiğini söylüyor.ayrıca cevizin şeklinin beyine benzediğini beyin gelişimine katkıda bulunduğunu söylüyor affınıza sığınarak bi uzmanı eleştirmek belki haddimize değil beslenme uzmanı değilim ama şekle bakarak beyin gelişimine iyi denir mi evet ceviz çok önemli ama ben böyle nedenlerine girilmeden direk verilen kesin değişmez bilgilere karşı şüpheyle bakıyorum.
ayrıca bir programda anne hamileyken yedileri içtikleri çocuğun huyunu kişilik yapısını belirler dedi bunu kanıtlayacak bilimsel bir çalışma var mı ki böyle söylüyor şimdi Canan Hanımın hayranları bana kızabilir ama bana biraz abartı geldi mutlu mutsuzluk hırçınlık yada ne bileyim kişilik özellikleri şunu yersen depresif şunu yerse şöyle olur gibi bilgiler biraz havada kalmıyor mu anne karnında beslenme ile çocuğun ruh hali kişiliği ne alaka dedim kendi kendime Düzenleyen helin - 27 Eki 2014 Saat 14:06 |
|
![]() |
|
srdrgkdmr ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Tem 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 91 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı srdrgkdmr
Birde hocam hazır yumurtayla ilgili soru sorulmuşken bende şunu sormak istiyorum: kızım 11 aylık ve haşlanmış yumurtayı artık yemiyor tavada zeytinyağına kırarak pişirik yedirsek sorun olur mu? Bıldırcın yumurtasınımı tercih etmeliyiz?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117732 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Resmen salliyor... Eski Osmanlida,hekimler, ellerinde ilac olmadigindan, yapabildikleri tek tedavi; hastalara yiyebilecekleri yemekleri pisirmekti. Gunumuzdeki corbalarin ve yemeklerin mucidi eski doktorlardir... Mikrobiyoliji ihtisasim sirasinda, rahmetli Hocam, Ekrem Kadri Unat, bana cok eski Universite tutanaklarini okuturdu.. 1950'lerden itibaren, Istanbul Universitesinin Profesorler kurulunda ne kepazelikler dondugunu cok iyi bilirim...
Ayrica, Osmanlidaki hekimlerin, "Kayseri" Darulfunununda, Ayva pismismi yenmeli, yoksa cigmi yenmeli diye yaptiklari tartismalarida okudum.. Simdiki doktorlarin elinden modern Tip'la ugrasmak gelmediginden, bu eski bilgilerle avunuyorlar... Yumurta dahil, butun proteinli gidalar, nesil pisirilirlerse pisirilsinler, degerlerinden ASLA bir sey kaybetmezler...Alkol haric, hicbir gida insan karakteri uzerine etkili degildir. Boyle: Burusuk,burusuk konusup, milletin asabini bozmasin... O gitsinde once, Fruktozda, 5 degil 6 Karbon atomu oldugunu ogrensin... Son 1 haftadir, gelecegin iki yeni tedavisini size anlatmaya hazirlaniyorum... Cok meraklisi varsa, bu tedavileri arastirsinlar... CRISPR ve CART tedavileri.... CRISPR (Clustered, regularly interspaced, palindromic repeats)ve CART ( Chimerik antigen receptor T-Cells) Hadi bakalim, cok biliyorlarsa, biraz arastirsinlarda boylarinin olculerini bir gorelim... Oyle 2- 3 Asir onceki zevzekliklerle doktorluk olmaz... Onlar giderken ben donuyordum... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Eki 2014 Saat 07:23 |
|
![]() |
|
ayemel ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şub 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 257 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bu bahsettikleriniz neyin tedavisi için
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yazinca okursunuz...
Yagda yumurta yaparken, niye Zeytinyagi kullaniyorsunuzda, Tereyagi kullanmiyorsunuz??? Bildircin yumurtasi "hikayedir" butun gurultu patirti satilsin diye yapiliyor, parasi cok olan alsin.. 6 tanesi bir Tavuk yumurtasi eder. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|