|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Zeynep_- ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Kas 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 11 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Kas 2014 Saat 14:16 |
Merhaba hocam benim 1 yaşındaki kizim 1 aydır burun akıntısı vardı
sonra hafif öksürük başladı cuma günü aşısı vardı Dr muayene etti Boğazı'nda hafif kızarıklık var dedi aşı yapabilirsiniz dedi,peditus, bide bricanyl şurup kullan dedi bunları 3 gun kullandım 3cü gün ateşi çıkmaya başladı 37 ve 38 lerdeydi o gece ateş düşürücü verdim sabah dr'ye götürdüm boğazı kızarmış dedi eski ilaçlara devam bide prefix antibiyotik verdi Ogün iki doz verdim akşam yüzünde göğsünde kızarıklık oldu ve ateşi bi ara 39 oldu sabaha kadar bekledim tekrar götürdüm bi daha ver alerji yaparsa ondan sonra değiştiririz ilacı şimdi değiştirmek istemiyorum dedi zaten kızımın ateşi düştü ne yapmamı önerirsiniz antibiyotiği kullanmalımıyım kullanmasam hastalığı ne kadar sürer korkuyorum tekrar ateşi çıkarsa diye kusura balmayın hocam çok uzun oldu bu siteye yeni üye oldum yazılarınızı okudum çok beyendim ne olur bana bi yol gösterin antibiyotik kullanmaya çok karşıyım ama malesef bütün Dr ler veriyor ne yapmamı önerirsiniz bu arada ağızda koku bide salyasıda akıyordu. cevabınızı bekliyorum şimdiden çok teşekürler.. Düzenleyen Zeynep_- - 05 Kas 2014 Saat 19:48 |
|
![]() |
|
Zeynep_- ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Kas 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 11 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam antibiyotiğe devam edip etmemekte kararsızım dun iki doz bugunde bir doz akşam dozunu vermedim daha doktorlar antibiyotiğe başlandiğinde devam edilmesini söylüyor ne yapacağımı bilmiyorum acaba antibiyotik gerektirecek bi durumu varmı biraz daha iyi kızım bugun ateşi yok ama ağız kokusu var bide hapşurduğunda burnu akıyor biraz koyu yeşil sizce Boğazı'nda iltihap varmı varsa kullanmam gerekiyormu yanlış birşer yapmak istemiyorum kullanmasam bu sefer daha kötü olur diye korkuyorum cevabınızı bekliyorum.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119003 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN: Hicbir ilaca devam etmeyin, hepsini kesin... Turk doktorlarinin kafasi ancak bu kadar calisir. Onlar her atesli hastaya Antibiyotik yazarlar zira; Viral ile Bakteriel hastaliklari AYIRD EDEMEZLER...
Cocugunuz, basindan beri Grip geciriyor, hicbir ilaca ihtiyaciniz YOK... ANTIBIYOTIGI ERKEN KESMENIZDE DE BIR SAKINCA YOK, ZIRA "DIRENC KAZANABILECEK" BIR BAKTERI cocugunuzda yok... |
|
![]() |
|
Hocam çok teşekkür ediyorum,zaten akşam dozunu vermedim daha bütün ilaçları kesecem,hocam birşey daha soracam Boğazı'nda iltihap varmı acaba ağızda koku bide bugun dilinin ortasında beyazlık vardı ve sürekli ağzı açık dili dışarda boğazından dolayımı acaba bide eğer iltihap varsa ilaçsızda iyileşirmiydi ne kadar sürer iyi olması,hocam çok saolun bilgilendirdiğiniz için zaten için hiç rahat değildi o ilaçları kızıma verdiğim için..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119003 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ilk 1 sene icinde, zaten anneden gecen Bagisiklik maddeleri (Antikorlar) nedeni ile Antibiyotik gereken durumlar, son derecede nadirdir..
Bakteriel dahi olsa, bu kadar hafif enfeksiyonlarin tedavi edilmeleri dogru degildir. |
|
![]() |
|
Malesef butun doktorlar antibiyotik veriyor ,hocam hafif biraz öksürüğü var çok ağladığında dahada öksürüyor,balgam var sanırım, öksürük için bricanyl, bide peditus şurup vermişti ama fayda etmedi, hem grip hemde öksürük için ne kullanmamı önerirsiniz ne yapmam gerekiyor.
Düzenleyen Zeynep_- - 05 Kas 2014 Saat 23:37 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
SAKIN; bu yasta, Bricanyl ve Peditus'u kullanmayin, hatta Peditus'u HICIR ZAMAN KULLANMAYIN.
Peditus'un icerigini okuyun...Calpol'deki kadar Parasetamol ihtiva eder... Hele birde bu ilaclari, Aferin (160mg Parasetamol ihtiva eder) ile beraber veren doktorlar var, 3 gun icinde cocugun Karacigeri iflas eder. Cok okumaniz lazim.. Oksurugu kesmeyin... Oksurugu kestiginizde, hastalik Akcigerlere iniyor... 35 seneden beri ben bunu Turk doktorlarina ve Milletine anlatamadim... Grip hastaligi Virutik bir hastaliktir, bu sebeple tedavisi YOKTUR... Turk doktorlari kendilerine bir cikar olmadigi icin Grip teshis ETMEMEYE YEMINLIDIRLER, hepsine; Allerji Astim veya Bronsiolit derler. Yazilarimi okuyun. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|