|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ayzinim ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Kas 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 19 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Kas 2014 Saat 22:53 |
Merhaba Kadir Bey, 16 aylık kızım 9.4 kg,boyuda 75 cm (( gelişimi iyi mi sizce )) ))emziriyorum ve bizin yediğimiz şeyleri yediriyorum. Günlük beslenmesinde sıkıntı yok ama memeye çok düşkün gece 4 - 5 sefer kalkıp emzirmemi istiyor. Beni emzik niyetine kullanmaya başladı.ben de daralıyorum bu durumdan:( Çok sık kalkıyor ve deliksiz uykusu yok. Sizce emzirmeyi bırakmam için erken mi? ...Size danışmak istedim. Çünkü cevremdeki herkes farklı konuşuyor kafam karıştı.birde memeden kesersem gece devam sütü mü vereceğim?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118384 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- 1cm boyu kisa... 400gram kilo eksigi var.. Tabii, Premature dogdu ise, eksigi yok demektir.. ( Dogum kilo ve boyunu belirtmeniz, bu yuzden onemlidir)
2- Gece meme vermeyi kesmek kolay... Peki sonrasinda, ayni zamanlarda gene uyanip, kalkip, mutfaktan, sut veya su getirmek isinize gelirmi???? Siz memeyi kestiniz diye, o gece uyanmiyacakmi saniyorsunuz??? Normal "Kutu sutu" vereceksiniz. Devam sut'de ne demekmis!!!!! Eski sahtekar doktorlar, sut aleyhinde konusurlardi, simdi hasbelkader ogrendiler, sirf "sut icirin" diyemediklerinden, boyle "Devam sutlerinden" medet umuyorlar.. Bu, "Devam sutu" sacmaliklari; sahtekar "DANSOZLERIN" kivirtmalarindan baska bir sey degildir.. |
|
![]() |
|
ayzinim ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Kas 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 19 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadir Bey, öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
1. Kızımın doğum kilosu 3.360 boyu 52 cm idi.. 2..Ben zaten sizi takip ediyordum. Sizden ogrenerek basladim bir cok seye...Kutu sütüne başladım ama kızıma 300ml olanın yarısını zar zor içiriyorum. Gece uykusu dediginiz gibi o zamanda yine kalkacak ama napiyim bilemedim :(( Peki emzirmeyi ne zaman bırakayım sizce?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118384 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Emzirmeyi; siz birakmayin, O BIRAKSIN...
Gece yatmadan evvel, emzirmenin ustune, alabildigi kadar sut icirin, belki karni tam doyunca, uyanmaz, problemde hallolmus olur. |
|
![]() |
|
damlaemir ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Kas 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı damlaemir
Hocam Merhaba,
1- Bir anneden doğum sonrası anne sütü gelmeme olasılığı var mıdır ? 2- Doğum sonrası gelen süt kısa bir zaman içinde kesilir mi ve "ısrarla meme vermeye devam edilmesini tavsiye ediyorsunuz" ama süt gelmeme olabilir mi? 3- Anne sütü emmemiş bir bebeğin büyürken yaşayabileceği olumsuzluklar ne olabilir ve bu açıklar nasıl kapatılabilir? 4- Anne sütü hiç yoksa beslenme nasıl olmalıdır? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Cok agir, Psikolojik baski oldu ise, sut gelmeyebilir.
2- Evet, ayni mekanizma ile, anne "Ruhen" hazir hale gelmezse, evvelden olumlu "telkin" yapilmadi ise, gelmez... Bu isin yarisi; "Telkin" dir.. 3- Ilk 2 sene atlatildikdan sonra, emenle emmeyen esitlenir. 4- Imkaniniz varsa, ilk 4 ay mamalarla beslenecek. Beslenme konusu fazla miktarda anlatildi, eski mail ve makalelere, Alt Forum yazilarina bakin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|