Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 12,5 aylık kızımın gelişimi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum12,5 aylık kızımın gelişimi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Htc1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 48
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Htc1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 12,5 aylık kızımın gelişimi
    Gönderim Zamanı: 18 Kas 2014 Saat 01:45
Hocam merhabalar;

Uzunca bir süredir yazmamıştım size, nedeni de arşiv yazılarınızı ve yorumlarınızı sürekli okumak ve yine sayenizde rahat ve paniksiz bir şekilde büyütmeye çalışmak kızımızı...Kızım 3 aylık olduğundan bu yana sadece  sizin söylediklerinizi uyguladım ve hiç buradaki doktorlara gitmedik o zamandan beri...Çok şükür ki bir problem olmasa da sağlık ocağındaki 1 yaş aşı ve kontrolünden sonra yazmak istedim. Kızım 05.11.2013 doğumlu ve şu an 10 kg ve 78 cm. Fazlaca hareketli bir çocuk. 2 yaşa kadar anne sütü telkininize uymayı çok istedim fakat kızım 9 aydan itibaren sadece geceleri emip gündüz emmeyi çok azalttı.Şu an ise gündüz hiç emmeyip geceleri çok az 2 kez emiyor..sanıyorum 100 ml. ancak alıyor toplam.Nedeni nedir çözemedim? 6 aydan itibaren ek gıdalara başladı ve şu an neredeyse herşeyi yiyor.Peynir, yumurta, et, tavuk, balık..Sebze ve meyve..Herşeyi severek yiyor.  Sadece anne sütünü neredeyse tamamen bırakma eğiliminde olduğu için normal kutu süt vermek istedim biberonla ama kesinlikle içmiyor...Devam sütlerini de tavsiye etmediğiniz için hiç düşünmedim...Ne yapmalıyım bu durumda hocam? gelişimi normal mi? Normal olsa dahi en az 600 ml süt ve ürünleri alması gerekiyor diyorsunuz hep..Kutu süte nasıl alıştırabilirim? Şimdiden çok teşekkür ediyorum...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118886
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2014 Saat 06:49
Sutu; "soguk" verin... Suyu kaynamis-ilimis (hamam suyu gibi) verin.
Simdiye kadar zaten basarili olmussunuz, 18 aylik cesametinde. Sut konusunda, biraz daha gayretli olun. Devam sutu sacmaligina, para kaptirmayin...
Yukarı Dön
Htc1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Htc1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2014 Saat 12:32
Çok teşekkür ediyorum hocam,

Dediğiniz gibi gayret edeceğim alışana dek...Bir de vaktinizi almazsam; multitabs damla veriyorum şu ana dek sadece..Herhangi ekstra vitamine falan başlamam gerekiyor mu? Demir damlasını da hiç kullanmadık söylediğiniz gibi.Multitabs a devam mı edelim? 1 yaştan sonra d vitamini ampul öneriyorsunuz her sene. Herhangi bir ilaç ismi var mı önerdiğiniz.Ve ne şekilde uygulamalıyız?

Hocam bir de 14 yaşında bir kızım daha var.Çok iştahsız ve neredeyse yemek yemek onun için bir işkence.:( Evimiz Anadolu yakasında ve bu sene liseye, Kabataş Erkek Lisesi ne başladı ve karşıya gidip geliyor.Haliyle beslendiğinden daha çok enerji harcıyor.  ve genelde bir miskinlik ve yorgunluk hali var. Elleri genelde soğuk oluyor bu aralar.Kan sayımı yaptırmalı mıyız? Çok tartışıyoruz maalesef bu beslenme yüzünden.:( Hiçbir söze tahammülü yok bu konuda:(   Sipraktin kullanırdım eskiden biraz artma olurdu iştahında.Şu an düzenli içiremiyorum. Onun için herhangi bir takviye önerebilir misiniz? DVitamini ampulu ona da kullanmalı mıyım.? 1 yaş ve 14 yaş için aynı ampul mü kullanılıyor?  Değerli vaktinizi aldığım için kusura bakmayın, tekrar teşekkür ediyorum şimdiden.:)
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2014 Saat 20:54
1- Baska ilaca gerek yok.
2- Ablanin agirligi; 46 kg'in altinda ise, konusalim, yoksa, ugrasmayin, sadece gunde 600ml sut/sutlu gida aldigindan emin olun, zira tam buyume cagi, yoksa, "bodur tavuk" gibi kisa kalir.
3- Ayda 1 ampul Dvit3, hayat boyu alinacak, ayni ampul.
Yukarı Dön
Htc1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Htc1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2014 Saat 21:50
Evet hocam altında, 43,5 civarı kilosu..Boyu 1,63. Günde 600 ml. yi bulmuyor büyük olasılıkla tükettiği sütlü gıda.Supradyn ve balıkyağı-omega3 kapsül veriyorum günde 1 er tane ama nafile..Herşeyin çok bilincinde fakat neredeyse yemek fobisi var diyebilirim.:( Önerinizi merakla bekleyeceğim hocam..Bir de ayda mı yoksa senede 1 defa mıydı Dvit3 ampul?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2014 Saat 22:31
O ilaclarin 5 kurusluk faydasi olmayacak.. Yemek ustlerine tatli niyetine bir canak dondurma yedirin...
Dvit3 ampul; SENEDE 1 DEFA... Hic gunes gormeyenlerde, 6 ayda bir... Daha fazlasi icin, benim degerlendirmem lazim..
Yukarı Dön
Htc1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Htc1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2014 Saat 11:09
Çok teşekkür ediyorum hocam...

Dediklerinizi uygulayacağım.Gelişmeleri yazacağım size...İyi ki varsınız.:)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.