|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
meryem82
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Antibiyotik eğitimiGönderim Zamanı: 01 Ara 2014 Saat 15:31 |
|
Merhaba Hocam, Sağlık Bakanlığı gereksiz antibiyotik kullanımı için harekete geçmiş sağlık müdürlüklerinde Aile Hekimlerini, hemşireleri, eczacıları ve kalfalarını toplayıp eğitim veriyorlar.Daha sonrada aynı eğitimi halka öğrencilere vermemizi istiyorlar.Geçen hafta bende eğitimdeydim aklıma takılan bir şey danışmak istiyorum.
Mesela okuldaki X çocuk bakteriyel bir enf. geçirdi ve antibiyotik kullandı.İlacı yarım bıraktı ve 5-6 tane bakteri kaldı vücudunda...bu bakteriler ilgili antibiyotiğe karşı direnç geliştirdiler ve bu halleriyle çoğalıp benim çocuğuma bulaştılar diyelim o zaman benim bu güne kadar hiç antibiyotik kullanmamış olmam bir işe yaramayacak zaten dirençli bakteri bulaştığı için antibiyotik kullansak bile bir işe yaramayacak.Özetle eğitimde anlatılan bu... işte böyle giderse 10 yıl sonra falan hastalıkları tedavi edemiyecekmişiz. Hocam sayenizde okulda öğrendiğim bir çok şeyin yanlış olduğunu öğrendim oğlumu sizin değerli bilgilerinizle antibiyotik kullanmadan büyütüyorum ama biz boşamı kürek çekiyoruz şimdi...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 01 Ara 2014 Saat 18:58 |
|
Bir konuyu anlatmanin, cesitli sekilleri vardir...
BU: Antibiyotik direncini, (anlatilanlari zor anlayan) "aptal" insanlara anlatiyorsaniz, aynen yukardaki gibi anlatirsiniz.. Zira isin teferruatini anlatmaya kalktiginizda, bu insanlar ANLAMIYORLAR.... 1- Ciddi Bakteriel enfeksiyonlarda, ATES devam ederken, antibiyotik kesilirse, ve bu islen (bir kerede degil) defalarca yapilirsa, ZAMANLA bu bakteri de; Antibiyotiklere direnc gelisebilir ve EVET, hic Antibiyotik kullanmamis bir cocuktada direncli bir hastalik yapabilir. Tabii EGER, BASKASINA BULASIRSA.... Bu Yuzden, artik eski; Tetrasiklinler ve Ampisilinler kullanilmiyor. 2- Ciddi Bakteriel enfeksiyonlarda bile; ATES dustukten sonra, (vucudun bagisiklik sistemi uyarildigi ve bakteriyi tanidigi icin) Antibiyotik erken kesilse bile, bir tehlike olmaz.. 3- Viral enfeksiyonlarda ise, ortalikta direnc kazanabilecek, bir bakteri olmadigindan, bir tehlike de soz konusu degildir.. 4- Diger bir konuda: Viral enfeksiyonlarda, veya her turlu (gereksiz) kullanimlarda, barsaklarimizdaki E.Coli bakterileri, bu antibiyotiklere direnc kazanirlar ama bir hastalik yapamadiklari icin, bu onemli degildir..... FAKAT bu E.Coli bakterilerinin bir ozelligi vardir, kazandiklari Antibiyotik direnci ile ilgili bilgileri, barsaga hastalik yapici "hassas" bir bakteri geldiginde, sadece temas ile bu bilgileri (R-Faktoru)hastalik yapici bakteriye aktarirlar.. Bu sekildede, O antibiyotige hassas olarak vucuda giren bakteri, direncli bakteri olarak hastalik yapar ve baskalarina da bulasabilir... Simdi gelinde bu konuyu, bu sekilde, Saglik bakanliginin elemanlarina anlatin... Kesinlikle anlamazlar..Dinlemezlerki!!! Cok biliyorlar ya!!! OZETIN, ozeti: Antibiyotik veriyorsaniz, Hastanede verin, Hastaneye yatirmiyorsaniz, Antibiyotik vermeyin.... Zira; her bakteriel hastaligi da, Antibiyotik ile tedavi etmek zorunlulugunuz yoktur... Hele ayaktan atlatilabilecek hastaliklarda, bakteriel olsa bile antibiyotik kullanmayin IS ZOR... Hasta istiyor diye doktor Antibiyotik veriyor,Doktor veriyor diye de; hasta Antibiyotik kullaniyor... Boyle millete boyle doktor.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Ara 2014 Saat 19:17 |
|
![]() |
|
meryem82
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 01 Ara 2014 Saat 21:36 |
|
Hocam tabiki boyle anlatilmadi gayet bilimsel anlatildi da forumda okuyan herkes anlayabilsin diye yukaridaki ornegi ben verdim.Sizde cok guzel ozetlemissiniz atesliymken ilaci yarim birakma cok sik olan birsey degildir ama iste E coli leri ne yapacagiz yeni bir ilacin cikmasi 10 15 yili aliyor anlatilan tablo beni korkuttu.Sonucta bireysel olarak yaptiklarimiz bilincsiz ilac kullanan insanlar yuzunden bir ise yaramayacak.Ben buraya yazdim siz bu konuda ne dusunuyorsunuz nasil cikabilriz bu kisir donguden diye....
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Ara 2014 Saat 02:16 |
|
Bizim insanlarimizla COK ZOR....
Saglik isini; "Ticaret" gibi goruyorlar... Doktora verdikleri para ile aldiklari ilac sayisini mukayese ediyorlar ve ne kadar cok ilac yazildi ise, doktor o kadar "iyi doktor" Kabul ediliyor.. Bana gelipte, muayene sonucu hastalik olmadigini ogrenen pek cok hasta; "Muayene ucretini" odemeden gitmistir... Diger doktorlarda da; Gelen hastada illede bir hastalik "icad" etme sebepleri biraz da bu yuzdendir... "-Madem bir seyi yokmus, hadi bize eyvallah...." diye para odemeden giderlerse, bazi doktorlarda, mutlaka bir hastalik icat ediyorlar.. Bu luzumsuz antibiyotik yazma modasi da biraz bu sebeple cikmistir... Halkin egitilmesi bu yuzden sarttir.. Bu sitenin bir gayeside, sizleri az da olsa, "Bilinclendirmek" icindir... Okuyacaksiniz, ogreneceksiniz... Yoksa bu "Fasit daireyi" kirmanin imkani yoktur.. Her seyden once, her atesli hastaliga Antibiyotik verilmeyecegini bir ogrenin... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Ara 2014 Saat 02:18 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|