Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kulak
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKulak

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sevcan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 123
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sevcan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kulak
    Gönderim Zamanı: 13 Ara 2014 Saat 10:24

Kadir Hocam, kızım (5.5 yaş) perşembe sabahı sağ kulağının acıdığını söyledi. Kulağına ışıkla baktım koyu sarı-turuncuya kaçan yoğun bir kir gördüm içinde. kulak çubuğunu içeri iyice sokmadan kulağın dışa yakın yerindeki kiri aldım.  Kaşımıştım dedi.Tırnakları biraz uzundu. Tırnağın acıtmıştır dedim. Bugün (cumartesi sabah) yeniden kulağım acıyor dedi.yine baktım kulakta yine aynı renkte kir var. Ama durduk yerde acıyor demiyor. Mesela kulağını kaşıdığında acıyor. Bir de başını sağ tarafına doğru eğdiğinde ya da çevirdiğinde sağ kulağı acıyormuş. Başını sol tarafa eğdiğinde ise sağ kulağının altı (boğazının üst sağ kenarını gösterdi) acıyormuş. Başını sağa sola eğmezse hiç ağrı yokmuş. Keyfi yerinde hopluyor zıplıyor. Bu nedir hocam? Iliadin başlayalım mı, ne yapmamız gerekir.

Not: 5.5 yıldır hiç kulak sorunu yaşamamıştık. Kulak acısını ilk söylediği günden bir gün önce okulda boneyle havuza girmişti.
Yukarı Dön
sevcan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sevcan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2014 Saat 10:54
Hocam, yoksa bizde yüzmeden kaynaklanan dış kulak otit mi var. Her hafta klorlu suya maruz kalıyor.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118309
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2014 Saat 18:03
Iliadin baslayin. Damlasi olacak.
Asiri kulak kiri varsa, temizlenmesi iyi olur.
Yukarı Dön
sevcan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sevcan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2014 Saat 23:30

Hocam, siz der demez hemen başladık damlaya. Çok teşekkür ederim. Benim anlamak istediğim birkaç şey var hocam. Bizimkisi kulak ağrısı değil aslında tam olarak. Sağ kulağında kaşıntı varmış. Sabah kulağın içini elleyince acıyor diyordu ama daha damlayı yapmadan önce o da geçti. Sadece kaşıntı, o da kulağın içini elleyince kaşınıyormuş. Bizde asıl mesele boynunu hareket ettirdiğinde kulağının alt kısmı (boyna yakın sanki lenfleri gibi) oralarda acı oluyor. Beni endişelendiren asıl bu. Ama boynunu aşağı eğmezse ağrı/acı olmuyor. 1) Bizimkisi dış kulak mı yoksa otit mediada da böyle olabiliyor mu? 2) Dış kulak iltihabında da iliadin işe yarıyor mu? 3)Bir de hocam, Bactrim dememişsiniz ama hangi aşamada Bactrim düşünmeliyiz? Şimdiden sağolun hocam.

Yukarı Dön
sevcan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sevcan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2014 Saat 23:58
Hocam, size bir önceki mesajımı yazmadan birkaç dakika önce buruna iliadin 2*2 damlatmıştım. Yaklaşık yarım saat sonra kızım anne o damladan sonra kulağım daha kötü oldu. sadece kaşınıyordu ama şimdi acıyor dedi. Kızıma ilk defa iliadin damlatıyorum. Böyle bir etki yapar mı diye soracaktım. yoksa öztaki biranda açılmaya başladığı için mi öyle ağrı hissediyor?
Yukarı Dön
seref10 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 1
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı seref10 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2014 Saat 00:36
Hocam kulagım çok yanıyor , burnumu sıktıgımda kulagım patlıcak gibi oluyorum , napmam lazım size msjda yolladım lütfen okuyup dönün bana , başıma agrı yapıyor bogazım yutkunurken acıyor sadece sol kulagım ama napcam çok kötü durumdayım
ALLAHIM DOGRU YOLU BULMAMIZA YARDIMCI OL BİZİ DOGRU KULLARINDAN EYLE YARABBİM
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118309
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2014 Saat 02:49
Iliadin gerekiyormus.. Iliadin etkisi ile bir ara Oztaki borusu acildiginda, Orta Kulak baslugunda, bir "basinc farki" oldugunda, AGRI olur.. Iliadin'e devam edin, bol Jiklet -sakiz cignetin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.