|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
LİVANELİ ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mar 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 168 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Ara 2014 Saat 23:26 |
hocam merhabalar ..oğlum 08/02/2010 doğumlu..persentilini siteden sürekli hesaplıyorum ama sizede kafama takılan bi konuda danışmak istedim...size daha önce acaba boyu kısamı diye çok sormuştum siz normal demiştiniz değerleri o zaman 25-50 persentilde gidiyordu fakat şimdi 10-25 çıkıyor persentili.. geçen seneden bu yana 1-2 cm uzamış bu normalmidir artık gerçekten endişelenmeye başladım hocam..şu an boy :105 cm geçen sene bu zamanlarda 103-104 cm civarındaydı zaten hala aynı sayıyor hatta persentil düşüyor benim yapmam gereken bişey varmıı hocam d vit 3 ampülünü okula başlarken içirmiştim bu sene..şu an ne yağmam gerekiyor bilmiyorum gerçekten üzülüyorum bu duruma..aklıma ya tirod geliyor çünkü bizde genetik annemde bende var hypotiroidi hastasıyız yada geniz eti aklıma geliyor sizce neden olabilir hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ilk sayfaya, "Buyume cetvelleri" konuldu, oradan bakin.
|
|
![]() |
|
LİVANELİ ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mar 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 168 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam ben cetvele baktım zaten siz mesajımı okumadınız sanırım gelişim diye başlığı görünce..ben oğlumun persentilinde düşme var 25-50 den 10-25 e düştü önemlimidir endişeleniyorum ne yapmam gerekiyor diye sordum ..rahatsızlık verdiysem özür dilerim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hipotiroidide, tek basina "gelisme geriligi" yoktur. Dil buyuklugu, anlamsiz yuz ifadesi, Gobek fitigi, sis Karin, soguk ve kuru cilt vardir..
Tek basina bir bulgu ile bir "tani" soyleyemem... Yaninda baska bulgularinda olmasi SARTTIR.. Tek basina: Ates, veya:Kilo kaybi, veya: Kusma, hicbir anlam ifade etmez. Sipraktin deneyebilirsiniz. Gunde:2x1 olcek (5ml) 1 hafta verin, 3 gun ara verin. gerekirse tekrarlayin. Ilave bulgular tesbit edebilirseniz, yazin. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam dil buyuklugu nasil anlasilir bilemiyorum yada hic buyuk dil gormedim oyle soyleyebilirim.ama oglum cok solgun yuzludur bunu soyleyebilirim..karni gercekten hep sis..hatta kronik kabiz surekli kabizlik problemimiz var..terleme
Var ama oyle boyle degil hocam inanin hic ama hic mubalasiz uykuya dalmasiyla bes dakika gecmeden atleti birakin ustundeki elbisesi bile camasir makinasindan yeni cikan yeni yikanmis camasir kadar islak oluyor ustelik soguk odada yatirdigim halde yattigi odanin isisini 18 dereceden yukari cikarmam hocam bu konuda her zaman endise ettigim bi konuydu bununla baglantili sormus olmak istedim bu derece terleme normal sayilirmi hocam inanin yazdigim abartili degil ..ve bunlara ek gobek fitigi olup olmadigini nasil anlayabilirim bilmiyorum sanirim yok..ve son olarak hocam spiraktin istah icinmi tavsiye ettiniz eger oyleyse bizde istah problemi hic yok kilosuda boyuna gore gayet iyi 20 kilo sadece boy cok duraksadi 10 persentile dusmus bunun icin sizi mesgul ettim simdiden tesekkur ederim |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yakin plan yuz resmi ve ciplak boy resmini gonderebilirmisiniz??
Istahi yerinde olan bir cocuk, nasil Persentilde geriye gider??. Yeni konulan Boy-Kilo cetvelinede bakin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|