Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hipermetrop
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhipermetrop

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 338
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı spancm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: hipermetrop
    Gönderim Zamanı: 30 Ara 2014 Saat 23:26
Hocam 4 yasindaki ikiz ogullarimin kresinde rutin saglik taramasi sonucunda bugun okuldan aradilar sonuc evraklarini yarin gonderecegiz fakat birinin goz muayene raporunda hipermetrop yazdigini soylediler.dayanamadim meraktan hemen goz doktorumuzu aradim 4 yasinda boyle bir seyin olup olmayacagini sordum o da bana bu durumun bu yaslardaki her cocukta gorulen normal bir durum oldugunu gorulmemesi sasirtici olurdu ama madem icine kurt dustu getir ben de muayene edeyim bakalim dedi..sizin fikrinizi almadan rahat edemedim hocam.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118124
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2014 Saat 02:52
Simdi artik nerde, "Eli bos, musterisi olmayan" doktor varsa, bu sekilde okullari dolasip, kendilerine hasta cikariyorlar...
Goz doktorunuzun dedigi dogrudur, bu yaslarda, cocuklarin cogunda, bu "gecici Hipermetropluk" vardir. Illede gosterecekseniz bari kendi Goz doktorunuza para kazandirin. Okula gelen uckagitcilara DEGIL...
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı spancm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2014 Saat 08:48
Hocam cok uzgunum dunden beri bugun sonuclarimizi aldik diger ikiz esinde de astigmat yaziyor goz doktorumuz pazartesi gunu muayene edecek kendisi ama ben benden gittim iki gundur..bir de bogazi kizarik ve iltihapli farenjit tedavisi uygundur yazmislar..hasta falan degil cocuk..zaten tarama yapan ozel tip merkeziymis..astigmata cok takildim simdide hocam..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2014 Saat 19:01
Dedim ya, akillari sira, kendilerine "Is cikariyorlar".... Yerseniz..
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı spancm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2015 Saat 01:58
Hocam ikizlerimi goz doktoruna goturduk.eger yetiskin hasta olsaydi damla damlatarak detayli muayene yapmam gerekirdi fakat 4 yasindaki birine o muayeneyi yaparsam gozleri zaten bozuk cikacagi icin hic kafanizi karistirmayalim dedi ve yapmadi.sadece uzaktan tek gozlerini kapatarak E harfinin yonlerini ve sayilari sordu bir de goz bebegi olcumu yapti.ikizlerden birine tamamen normal dedi digerine 0.75_1.25 astigmat var dedi fakat gozluk yazacak bir numara degil eger simdi gozluk takmaya baslarsa omur boyu takmak zorunda kalir dedi.goz gelisimini tamamlayana kadar 6 ayda bir takip ettirin eger bu numarada buyume olursa ki 6-7yaslarinda o zaman gozluk yazilabilir fakat buyuk ihtimalle o yaslarda bir sorun cikmaz dedi.hocam internetten okuyunca eger astigmat erken teshis ve tedavi edilmezse goz tembelligine ve numaranin buyumesine neden olur diye okudum hep.acaba beklemekle hata yspmis gecikmis olmaz miyiz kafam karisti iyice..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2015 Saat 03:42
Internette okudugunuz : YALAN.
Doktorunuzun soyledigi: DOGRU...

Bunlari bende soylerdim ama inanmayacaginiz icin, kasten Goz doktoruna gonderdim...Internetteki; SOYTARILARI biliyorum.. Muayene parasini aldiktan sonra, onlarda aynisini soyluyorlar..
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı spancm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2015 Saat 23:57
Çok tesekkürler hocam..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.