Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Yenidoğan
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - çok huzursuzz (yenidoğan)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumçok huzursuzz (yenidoğan)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
harzadin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 42
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı harzadin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: çok huzursuzz (yenidoğan)
    Gönderim Zamanı: 05 Oca 2015 Saat 22:02
hocam saygılar 36 günlük bi kızım var. 3880 gr doğdu. 1 aylık kontrolde 4620 gr geldi.sadece anne sütü alıyor. birkaç sorum olacaktı
1. si kızım çok huzursuz sürekli mız mız ağlar halde. asla kendi kendine yatmıyor. ya kucağımda gezidiricem ya da ayağımda sallarsam sakin duruyor. uykuya da çok zor dalıyor. bugün sabah 8 den akşam 5 e kadar uyutamadım hiç. gecede 12 den önce uyumuyor.ayağımda sallıyorum dalar gibi oluyor bıraktığım an uyanıyor. ağlamasın diye saatlerce ayağımda sallıyorum hafif hafif. bu  kadar uzun süre sallamanın bir sakıncası var mı. bebeğimin huyu mu bu. düzelmez mi. wc ye bile gidemiyorum. bütün ümitlerimi 40 ının çıkmasına bağladım ama ona da birşey kalmadı.
2. si özellikle banyodan sonra burun aspiratörü kullanıyorum. burnunun içinde ne varsa çekip çıkartıyor çok kullanışlı. şu nefesimizle içimize doğru çektiğimiz alet. bi arkadaşım burun içi kılcal damarlara zarar verdiği için kullanılması doğru değilmiş dedi. bu doğru mu?
3. sü kızımın huzursuzluğuna şahit olan bir arkadaşım anason çayı tavsiye etti. o kendi çocuğuna 4. aya kadar vermiş her emmeden sonra birkaç çay kaşığı. çok faydasını görmüş. kullanmanın bir sakıncası var mı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117629
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2015 Saat 23:31
1- Bebek gazi ile ilgili mailleri okuyun, Video'yu seyredin.
2- Yeni Dogan Ozellikleri makalemi okuyun.
3- Aspirator gereksiz, burun boslugunun arkasi aciktir, fazla sivi oradan akar gider. Gereksiz bir para sarfiyati.
4- Sakin ha...Hele; "Bitkisel" sacmaligina sakin kanmayin... Afyon ve Esrar'da bitki. Kullanilirmi?? Eskiden kullanilirdi. Bir parca;Afyon sakizi, tulbente sarilir, emzik gibi cocugun agizina verilir.. Eski anadolu insanlarinin aptal olmalari bu sebeptendir.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2015 Saat 00:13
O zamanlarda, Turkiye; "Bebek-cocuk olumlerinde" degil Avrupa sampiyonu, DUNYA SAMPIYONU IDI...

Tuza basma olayi baska bir salakligin tezahurudur... Eskiden, 'Gobektozu" kullanildigi icin, cocuklar gobek dusene kadar yikanmazlardi.. Evet, "kokmasinlar" diye de tuzlarlardi... Bir aptallik, bir suru aptalligi pesinden getirir..
Ama bunlarda hep, o "Afyonlu emzik" kullananlarda oluyordu.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Oca 2015 Saat 00:14
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2015 Saat 18:19
Bu yontemlerle halledemediklerini; "Berbere" gotururlerdi.. Jilet atma, abse acma, Sunnet, dis cekimi, hep berberler tarafindan halledilirdi.. Doktor yoktuki!!!

Simdilerde, doktoru bol ve beles buldular, doktordan cikmiyorlar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.