Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Yenidoğan
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - reflü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumreflü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
umayey Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 167
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umayey Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: reflü
    Gönderim Zamanı: 14 Oca 2015 Saat 22:27
hocam iyi akşamlar;

benim kızım yarın 3 haftalık olacak ınsaallah. doğdugu gunden berı emdıkten bır sure sonra sutler (kesık değil) Agzına geliyor ama cıkarmıyor sureklı yutkunma halınde. ilk başlarda ağlamıyordu ama bır kaç gundur sut agzına geri gelmeye başladığında ağlıyor suratını ekşitiyor. ve canım acıyor gıbı. onun bu halıne cok uzuluyorum bısey yapamıyorum. uzuntuden sutum de azaldı. bebeklerdede reflü oluyormus acaba bunu teshisi nasıl yapılıyor endoskopiyle mi bizdeki gibi? benım kızımda reflu olabilirmi.? ayrıca surekli hıckırık tutuyor. bu sıralar gaz sancılarıda başladı oda cok huzursuz edıyor ama en cok ağzında gelen sutlerden uykusunda bıle uyanıyor her defasında kaldırıyorum. bu konuda nolur bana yardımcı olun. eğer reflu varsa kızımda tedavısı nasıl? yada ilaca başlamadan benım yapabileceğim onu rahatlatabılecek bır yontem varmı? ben emzırdıkten sonra hemen yatırmıyorum once gazı ıcın kucağımda tutuyorum sonrada bıraz daha tutmaya devam edıyorum sutler gerı gelmesın dıye ama genede engel olamıyorum. lütfen bana bir yol gosterın hocam.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2015 Saat 01:35
Bebeklerde; Reflu OLMAZ... iki ihtimal vardir.
1- Ya Bebekde, "asiri beslenme" oluyordur, bebek, fazlasini atmaya calisiyordur. Bu durumda ; "altin sarisi' olmasi gereken kaka "yesil" renk alir. VE; Gaz sancisi gibi sancilar olur. KILO FAZLASI VARDIR.
2- Yada; Gazi iyi cikarilmiyordur, asiri hickirik tutmasi ve gaz sancilari olur.

SAKIN; Bazi sahtekarlarin tuzagina dusup. Endoskopi filan yaptirmaya kalkmayin...

Hastalik durumlarinda, Kaka; kabiz kakasi seklini alir, ve KILO ALAMAZ..
BU SEKIL SUAL SORARKEN, MUTLAKA DOGUM KILOSUNU VE SIMDIKI (VEYA EN YAKIN) KILOSUNU YAZIN.
Bu kilolari bilse idim, cevap verebilmistim..
Yukarı Dön
umayey Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 167
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umayey Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2015 Saat 13:09
kaka rengi 4 gunden sonra yeşil gelmişti 3 gun falan devam etttı sonra sarıya dondu. suan sarı yapıyor ama yaparken cok gurultulu gaz sesıyle bırlıkte yapıyor ıkı gune kadar her emmeden sonra yapıyordu ama iki gundur daha seyrekleşti.
dogum kiloso 2900 hastane cıkısı 2770 kg; 15 gunlukken 3170 kg
kızımda kusma şeklide çok olmuyor emmeye abarttığında oluyor onunda farkındayım. ama ağzına sut gelmesı surekli gerı yutkunması oluyor. bıde ağzına gelen sey acı su herhaldekı suratını ekşitiyor canı acırcasına ağlıyor.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Oca 2015 Saat 00:39
Evet; cok asiri beslediginizden olmus.. Ayricada gazi da iyi cikmiyor, olabilir.. SAKIN ilac kullanmayin, sadece benim anlattiklarimi tatbik edin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.