|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
ferasetliii ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Oca 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ferasetliii
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Oca 2015 Saat 22:24 |
Nerden başlayacağımı bilemiyorum :( ben 1 hafta önce oğlumun rahatsızlığından dolayı hastanede kaldım orda 4 aylık bir bebekte doğumdan beri kan şekeri düşüklüğü varmış hastanede araştırıyorlar tabi bebeğin her yeri morardı en son çıkmama yakın da karaciğerden parparça alacaklarmış . Burda paylaşmamın sebebi hehem dr larımızın yardımı ayrıca üyelerimizden belki böyle bir durum la karşılaşan arkadaşlarımız varsa bilgi vermeleri dr lar bunu araştırırken zulüm olsun diye araştırmıyor ama bebeğin de hali beni mahvetti :(((
|
|
Rabbim seni çooook seviyorum
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu yastaki bebeklerde, kan sekerei, ZATEN DUSUKTUR....
Yeni doganlarda : 30-90mg/dL 0-2 yas : 60-105mg/dL arasindadir. O Hastanenin ; geri-zekali doktorlari, eriskin degeri olan; 70-110mg/dL araligi ile bebegin canina okuyorlar, HEMEN SU ANDA ORADAN KACSINLAR...... ACILEN, MESAJIMI ILETIN... GECE YARISI BILE OLSA, O BATAKHENEDEN, HEMEN KACSINLAR. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Oca 2015 Saat 04:57 |
|
![]() |
|
ferasetliii ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Oca 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ferasetliii
Hocam hemen mesajınızı ilettim bugün karaciğerden parça alacaklarmış bebeğin öksürüğü var diye vazgeçmişler artık iyileştikten sonra alacaklarmış ama yine de anneyi o kadar korkutmuşlar ki mesanızı ilettim telinizi istiyor ben mümkün olmadığını söyledim yinede ısrar etti ayrıca kan şekeri en düşük 35 çıkmış birde evdeyken sürekli uyuyor diyor ordaykende dr karaciğeri için büyük demiş sonra dalağı büyük demiş anlıycağınız daha buna nile karar verememişler. Hocam çok saolun... çok sevindim mesajınıza
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ferasetliii
Yine rahatsız ediyorum... Bugun kan şekeri düşük çıkan bebeğin annesini aradım bebeğin kan şekeri 27 ye düşmüş, 1 hafta önce de karaciğerden parça almışlar onun sonucu çıkmamış şimdi hortumla besleniyormuş ek gıdaya geçene kadar böyle devam edecekmiş. Bir kaç dr la da görüşmüşler aynı şeyi söylemişler. Hocam bürün bunlar gereksiz miydi?
|
|
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
EGER, beslenmeye ragmen, Kan sekeri dusuk cikiyorsa; Bebeklik caginda gorulen, bu "Hipogliseminin" yuzlerce sebebi var..
En muhimleri; - Annede seker hastaligi olma durumu, bu durumda bebek cok iri dogar. - Bobrek ustu bezi yetmezligi olabilir. Cortizol verilince duzelir. - Hiper insulizm olabilir. - Bazi karaciger hastaliklarinda olabilir... Takibi gerekir. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ferasetliii
27 çıkan değer ek gıdayı kesip sade anne sütü verildiğinde çıkan değer ve en düşük değer . Şimdi anne sütünü tamamen kesmişler damar yolu da bulmakta zorlandıkları için burundan veriyorlarmış...konu dışı olarak şunu paylaşmak isterim acemi hemşireler bir damaryolu için kaç yerinden iğneliyorlar benim oğlumu en sonunda baş hemşireyi çağırdılar ilk denemesinde anında kanı fışkırttı böyle acemi hemşireler deneyimi bebeklerin vücudunda çıkarıyorlar .. :(
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Anne sutunu muhakkak verin, ustune mama verin.... Ben bunlarin Laboratuvarina da inanmam ya neyse, dustuk ellerine bir kere...
Bana yapilan butun tahlilleri ve ilaclari yazin... Acemilikleri konusunda cok haklisiniz, simdi devletimiz; "On-the-job training" prensibini esas almis durumda... Yani kagit ustunde, yeterli doktor-hemsire var olmasina var ama, alel-acele mezun edildikleri icin, mesleki bilgilerini bu sekilde, "is uzerinde", hastalari oldure-oldure edineceklermis... Hadi hayirlisi.. Demekki neymis, cok insanin telef olacagini anladigindan, cok cocuk dogurun diye yirtinmasi bundanmis... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Oca 2015 Saat 01:41 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ferasetliii
Hocam şuanda çok üzgünüm nerden başlayacağımı bilemiyorum bahsettiğim 4 aylık bebek vefat etmiş . Annesinin attığı mesaj "Kızımı ben kaybettim abla vefat etti bu ayın 7 sinde hastaneden çıkmadan önce sodyumu vücudda tuz oranı düşük diye serum taktılar oda kızımı iyice şişirdi karaciğeri büyüktü zaten kabul etmedi tuz yüklemesini hastane kızımı mahfetti. "
siz benden son mesajınızda tedaviyi bana yazın dediniz bende aradım , hastane yakınımızda diye uğradım istedim artık kızının rahatsızlığından dolayı mı pek oralı olmadı bende yakasını bıraktım daha aramadım şimdi kendimide sorumlu tutuyorum keşke üzerinde dursaydım diye .. bu bebek hastaneye yattığında gördüğüm kadarııyla gelişimi iyidi ama yattıktan sonra hiç kilo almadı ayrıca daha kötüye gitti. Takdiri ilahi ama ben hastanenin de sorumlu olduğunu düşünüyorum. |
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|