Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Peşi sıra oluşan hastalıklar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumPeşi sıra oluşan hastalıklar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aysebilgi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 82
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aysebilgi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Peşi sıra oluşan hastalıklar
    Gönderim Zamanı: 10 Mar 2015 Saat 12:14
Hocam merhaba. 4 yaşındaki yeğenimin seyriyle ilgili danışmak istiyorum. Öncelikle bu sene anaokuluna başladı. Oldukça zor yemek yiyen zayıf bir kız. Annesi mutlaka doğru besinleri almasını sağlıyor ama az ama çok.
Doğal olarak kreş süreciyle hastalık hallerimizde başladı. Geçmeyen nezle ve grip hallerini evde doğal yöntemlerle atlatıyoruz.
2 ay önce kulak ağrısıyla doktorumuz iltihap başlangıcı dedi ve agumentin es kullandık. Hemen akabinde boğazda sıkıntı olunca enfeksiyon başlangıcı dendi ve adını hatırlamadığım bir antibiyotik kullandı.
Gözünde konjektivit oluştu. Fucit halmic ve netira kullandık.
Bunlara paralel olarak geçmişten beri var olan bir durumu var. Vücut sıcaklığı arttıgı zaman derisinde (yüz, göğüs..vs) bir anda beliren kırmızı noktalar oluşuyor 5- 10 dk içinde geçiyor. Bu çoğu zaman olan bir hadise.
Son durumumuzda geçmeyen bir hırıltı ve ara ara olan bir öksürük hali mevcut. doktoru mutlaka takip edelim yerleşmesin yorumunda bulundu.
Siz ne önerirsiniz uygulanan tedavilerde bir eksik yada fazla varmı? Sevgiler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118465
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2015 Saat 17:52
Once bu konu ile ilgili yazdiklarimi bir okuyun. Yoksa, bir defa cevap yazmaya baslarsam, her seferinde oldugu gibi devamli sualler gelecek. Ayni konulari defalarca, anlattim.. .
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aysebilgi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2015 Saat 18:12
Hocam çok sıkı takip ediyorum sizi ve inanın hepsini sonuna kadar okudum. anladığım şu, kulakta grip sonrası oluşan ağrı illadinle çözülmeli, antibiyok baskılar ve hadiseler uzar. Enfeksiyon başlangıcı sadece ve sadece kan tahliliyle anlaşılır önlem olarak antibiyotik diye birşey yoktur. Aynı şey boğaz içinde geçerli. Hırıltıda bu yanlışlar sonrasında oluşuyor zaten. Benim sormak istediğim olan olmuş bu çocuk o ilaçları içmiş. Şu andaki hırıltı ve öksürük için ne yapabiliriz yerleşme denen şey bizim durumda söz konusu olurmu? Doktora ne noktada dur demeliyiz?
Birde sıcaklıkla olusan 5 dk lık benekler birşeye işaret edermi?
Ben sorumu yanlış sordum galiba kusura bakmayın lütfen. Sevgiler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118465
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2015 Saat 21:05
Butun ilaclari kesin, sadece; Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanin...
Sadece ilaclari kesmeniz bile, 12 saatte atildiklarinda, nisbi bir iyilesme fark edersiniz.
O beneklerin bir anlami yoktur, daha ziyade, acik tenlilerde olur. Asiri sicakta, esmerlerde de olur. Ona da artik; "pisirmeye tesebbus" diyoruz..
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aysebilgi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2015 Saat 21:43
Çok teşekkürlerrr hocam
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.