Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - astım(?)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumastım(?)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dilekpolatt13 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 79
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı dilekpolatt13 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: astım(?)
    Gönderim Zamanı: 23 Mar 2015 Saat 02:39
Kadir Bey merhaba,kızım 5.5 yaşında 3 yaşından beri astım teshisi var ve malum ilaçları kullandık maalesef,her bırakma girişiminde grip ve soğukalgınlığının 3. 4. günü solunum 50-60 arası genel durumu oldukça kotu bir halde acillerdeydik,doktorların söylediği ağır astım kriziymiş,kortizon alırken bu tablo oluşmadı ama sizin anlattıklarınızdan dolayı gribi sizin yönteminizle atlatmaya cesaret ettim ve kortizonu gün aşırıya düşürüp tam bırakacakken grip oldu,şu an sadece size güveniyorum ve yönlendirmenize ihtiyacım var,solunumu en fazla 40 oldu,ateş en fazla 38,5,nefesi sıkışık ve hışırtılı,öksürünce boğazı balgam dolu ve burnu bir damla bile akmıyor.şu ana kadar ballı limon,coldmix ve illiadin kullandım,bir defa bir ölçek bricanyl şurup verdim.genel durumu çok kotu değil eski krizlere oranla,bu şekilde atlatırsak şu kortizonu tamamen bırakınca daha kuvvetli bir tabloya hazırlıklı mı olmalıyım?

Düzenleyen dilekpolatt13 - 23 Mar 2015 Saat 02:41
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı dilekpolatt13 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mar 2015 Saat 09:29
Hocam sabaha karşı solunum yine sıkıntıya girdi 50-55 arası ve nefes alamıyorum diye ağladı,ateşide 38,5 37 arası değişiyor,,şu an dili bembeyaz ve yaklaşık 5dk arayla balgamlı öksürüyor,az bir kahvaltı yaptı ballı limon ve yine bricanyl verdim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mar 2015 Saat 22:22
Biraz disinizi sikar da; kortizondan tamamen kurtulursaniz, bu SAHTEKAR DOKTORLARIN, carkindan cikabilirsiniz... Basindan beri benim dediklerimi uygulasa idiniz, bunlarin hicbiri olmayacakti...
Zamanla, Bricanyl dahil, butun ilaclari kesin ve bir dahada sadece benim anlattiklarimi uygulayin, bu sahtekarlik cemberini ancak o zaman kirabilirsiniz.
Astim, hayat boyu suren, ve tedavisi olmayan bir hastaliktir. Ilaclar sadece, Astim krizlerinin arasini acar.. Sizin cocuk acaba hic Astim Krizi gecirdimi???.. Benim dediklerimi uygular ve o sahtekarlarin ilaclarini tamamen birakirsaniz, bir daha bu sozum ona astim tablolarini yasamazsiniz. Okuyun.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı dilekpolatt13 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2015 Saat 09:44
kadir bey sabırlı olmaya çalışıyorum bu bir süreç farkındayım ama ilk defa böyle atlatmaya çalışıyoruz,şu an ateşi 37 civarı öksürük ve nefes darlığı devam ediyor,bricanyle rağmen solunumu 45-50 den aşağı düşmüyor
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2015 Saat 17:25
37 ates; ates degildir.

Ayricada; eger cocugunuz hakikaten Astim hastasi olsa idi, Aspirin veya Ibuprofen grubu ilaclar verildiginizde; daha sikintili durumlara girerdi.
Rahat oldugu surece, solunumuna karismayin.

Ayrica da; Astimda solunum hizli degildir, bilakis yavaslamistir. Kisa bir nefes almanin arkasindan, uzun bir nefes verme vardir.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı dilekpolatt13 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2015 Saat 07:32
Hocam kızımın solunumu normalleşti,dun ögleden beri bricanlyi de bıraktık.bu yazı denizde geçirecek ve inşallah bu sıkıntılarmız giderek azalacak inanıyorum,4- 5 senedir gitmediğim doktor prof. kalmadı,kullandığımız ilaçlar çocuğumu bu hale getirdi ve bunu sizden başka kimse söylemedi her şey giderek kötüleşiyordu ve tam bir sözde ağır astım krizi yaşıyorduk,en çaresiz anımda yanımda olduğunuz için size nasıl tesekkur etsem bilemiyorum,Allahım her şeyi gönlünüze göre versin.AminSmile
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2015 Saat 18:58
SAKIN, bir daha Prof dahi olsa, hicbir Turk Cocuk doktorunun laflarina kanmayin.
Goreceksiniz, cok yakinda bu;"Astim" kepazeligi son bulacak... 2006'dan beri milleti soyup-sovana cevirdiler, simdi baska dalaveralar pesindeler.. Bu senenin moda teshisi: "atessiz zaturre"...
Gozunuzu acin... Cok okuyun. okuyarak kendi basinizin caresine bakmayi ogrenin, ben her zaman olmayabilirim.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı dilekpolatt13 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nis 2015 Saat 09:45
Hocam tekrar merhaba,kızım ilk ilaçsız gribini zor da olsa sizin yönteminizle atlatmıştı şu an yaklaşık iki hafta oluyor grip geçireli, öksürük ve hırıltı bitmişti fakat iki gündür peşpeşe hapsurma kuru bir öksürük ve sırtını dinleyince çok yoğun olmasa da ıslık sesi var,yine nefesi daralacak diye korkuyorum,gecen senelerde baharda yine böyle oluyordu
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.