|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
LİVANELİ ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mar 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 168 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 May 2015 Saat 13:54 |
Hocam merhabalar ben asiyla ilgili danismak istedim size..
baktim foruma ama benim durumumla alakali bir soru bulamadim hocam affiniza siginiyorum. 08/02/2010 dogumlu oglum ilk doz su cicegi asisini 05/2011 de oldu devlet karsilamiyordu ama Ozel yaptirmistik ikinci dozuna 5 yas diye not dusmustu doktorumuz...gecen ay kkk asisinin 2. Dozunu olurken yaptirmak istedim Ama saglik ocagi bir ay sonra dedi yani bu hafta yaptircaktim fakat hocam simdi ben yaptiramadan asiyi sinifta salgin baslamis ..henuz oglumda yok ama buyuk ihtimal bulasmistir benim sorum hastalik henuz baslamadi ama muhtemel kulucka donemini gozonunde bulundurursak eger suan kulukca donemindeyse asiyi hemen yaptirsam yarin faydasi olurmu yoksa zararimi olur karar veremiyorum ne yapayim hocam yardiminiza ihtiyacim var Bu konuda.. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117923 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Suciceginin; 2. dozuna HENUZ Turkiye'de, gerek yoktur...
Kizamik, Sucicegi gibi asilar; cocuk asi olduktan sonra, devamli bu hastaliklarla karsilastiklari durumlarda, 2. doz asilara gerek kalmaz. Aldiklari Kizamik-Sucicegi virusleri; 2.- 3. asi gibi, hastalik yapamadan, bagisikligi arttirirlar ve hayat boyu bagisik olmalarini saglarlar.. Bu sebeple; Kizamik asilarini Devlet programina aldiktan sonra, etrafta hic Kizamikli hasta kalmadigindan, 5 yasinda 2. doz Kizamik asilarina gerek vardir... SU ANDA ISE; Suciceginde boyle bir durum yoktur. Etrafta Sucicegi kaynarken, Sucicegi asisinin; 2. dozunu yapmak; doktorun sirf uc kurus cikar ugruna sahtekarlik yaptigini gosterir.. 3-5 sene sonra; butun cocuklar, Kizamik'da oldugu gibi, Sucicegine'de bagisik olurlar ve Sucicegi gorunmez olursa, O ZAMAN 2. DOZ SUCICEGI ASISI GEREKIR...... Simdi degil.. |
|
![]() |
|
LİVANELİ ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mar 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 168 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam cokk tesekkur ederim saolun her zamanki gibi cok aciklayici olmus ve yine yeni birsey ogrenmenin mutluluguyla size sonsuz sukran duyuyorum..Yeni birsey ogrenmek gibi guzel birsey yok sizinle sukur hep yasiyoruz bu duyguyu İyi ki varsiniz
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|